Svečana premijera predstave za djecu PRIČA O DVA BRATA održat će se u Hrvatskom domu Vukovar u utorak, 22. listopada 2019. godine u 18 sati. Ulaz je slobodan.

PRIČA O DVA BRATA Igora Knižeka u režiji Roberta Raponje nova je profesionalna predstava za djecu Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar. Osim režije, Robert Raponja potpisuje i adaptaciju teksta, a Nenad Pavlović astistent je režije i jedan od glumaca. U predstavi igraju i Matea Bublić, Ivan Pokupić i Luka Vondrak. Autor je glazbe Darko Čuvidić. scenografiju potpisuju Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić iz Tigar teatra, kostimografiju Zvonko Majdiš, dok su za tehniku zaduženi Matej Nadovski i Dražen Štedul.

“Priča o dva brata Igora Knižeka inspirirala nas je da osmislimo predstavu za djecu i mlade u kojoj dominiraju igre sjena i silueta. Priča o dva brata, Mislavu i Zdeslavu, ima narodni prizvuk, i kao da izranja iz tradicije usmenog pripovijedanja i izvornog prenošenja misli i osjećaja. Dobrota, ljubav, plemenitost temeljne su ljudske vrijednosti kojima je priča prožeta, što nas pak uvijek nanovo podsjeća i uči kako vlastitu sreću ne možemo graditi na tuđoj nesreći.” (Robert Raponja)