Ispis
Kategorija: Najave događanja u gradu

Pozivamo vas na 17. novinarsko – književnički susret „Grad to ste vi!“ 2021. - u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića koji će se održati u petak 19. studenoga 2021. godine s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar (Trg Republike Hrvatske 4/1).

Ovogodišnji program je suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Vukovaru na temu tiskane knjige „Priče iz Vukovara“ Siniše Glavaševića. Ovo jedinstveno izdanje Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru osim autorskih tekstova Siniše Glavaševića donosi nekoliko tekstova istaknutih hrvatskih akademika i književnika te ilustracije učenika OŠ Mitnica, OŠ Siniše Glavaševića i OŠ Dragutin Tadijanovića Vukovar. O knjizi će govoriti urednički odbor koji je radio na knjizi - Lidija Miletić i Dražen Živić. Prigodno će tekst i poeziju čitati Petar Elez. Susret će moderirati Žana Kunji (Hrvatski radio Vukovar).

Utemeljitelji ove književničko – novinarske manifestacije su Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika. Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja na najprimjereniji način želi sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Osobit naglasak daje se na dimenziju zločina na Ovčari koji se dogodio 20. studenog 1991. godine i sve njegove žrtve.

Program će se organizirati sukladno epidemiološkim mjerama na dan događanja.

Radujem se vašem dolasku!