Kategorija: Natječaji

DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR I
E. Kvaternika 27, Vukovar

UPRAVNO VIJEĆE
KLASA:  601-01/22-01/01

URBROJ: 2196/01-JT-4-04-22-03
Vukovar, 17. siječnja 2022.

       

Na temelju članka 15. st. 1. i čl. 23. stavka 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Službeno glasilo Narodne novine broj 10/97.,107/07., 94/13. i 98/19.) i članka 1. i 2. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga programa predškolskih ustanova Grada Vukovara, KLASA: 601-02/18-02/1, URBROJ: 2196/01-JT-4-04-18-7 od 17. travnja 2018. godine, Odluke o izmjeni i dopuni Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga programa predškolskih ustanova Grada Vukovara, KLASA: 601-02/19-01/1, URBROJ: 2196/01-JT-4-04-19-02 od 22. svibnja 2019. i Odluke o izmjeni i dopuni Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga programa predškolskih ustanova Grada Vukovara, KLASA: 601-02/20-01/1, URBROJ: 2196/01-JT-4-04-20-7 od 24. prosinca 2020., Upravno vijeće Dječjeg vrtića Vukovar I, na 70. sjednici održanoj 17.siječnja 2022., objavljuje

                                                            

NATJEČAJ ZA UPIS DJECEU POLUDNEVNI PROGRAM I PROGRAM PREDŠKOLE

u Dječjem vrtiću Vukovar I, PODRUČNI OBJEKT PETROVCI

za pedagošku god. 2021./2022.

Prijave za upis djece vršit ćemo od 18. do 25. siječnja 2022. godine putem pošte i osobnim dolaskom na adresu Eugena Kvaternika 27 u Vukovaru, Dječjeg vrtića Vukovar I.

U poludnevni program mogu biti upisana djeca od 3. godine starosti pa do polaska u školu.

I.        Uz zahtjev za upis djeteta za polaznike REDOVITOG POLUDNEVNOG PROGRAMA (6 sati) se nalazi na https://www.djecjivrticvukovar1.hr/dokumenti/redoviti-upisi-u-dv-vukovar/ potrebno je priložiti:

      1. inicijalni upitnik o djetetu (treba biti ispunjen prilikom predaje zahtjeva) koji možete pronaći na https://www.djecjivrticvukovar1.hr/wp-content/uploads/2019/dokumenti/inicijalni_upitnik1.pdf (Napomena: iznimno, roditelji čija djeca ne napune 1 godinu do 1. rujna 2021. nisu obvezni popuniti inicijalni upitnik prilikom predaje zahtjeva za upis, nego će to učiniti naknadno po dogovoru, prilikom polaska djeteta u vrtić),

      2. preslika osobnih iskaznica kao dokaz o prebivalištu djeteta i korisnika usluga (oba roditelja/skrbnika djeteta),

      3. presliku rodnih listova sve djece iz obitelji,

      4. potvrda o radnom statusu korisnika usluga,

      5. dokaz o statusu korisnika usluga kao hrvatskog branitelja i/ili stradalnika Domovinskog rata,

      6. dokumentacija kojom se dokazuje da drugi roditelj ne sudjeluje u izdržavanju djeteta (potvrda nadležnog Centra za socijalnu skrb) za samohrane roditelje,

      7. dokumentacija kojom se dokazuje status djeteta s teškoćama u razvoju sukladno odredbama članka 6., stavka 1. Državnog pedagoškog standarda predškolskog         odgoja i naobrazbe (Službeno glasilo „Narodne novine“ broj 63/08. i 90/10.), i to od strane prvostupanjskog tijela vještačenja, te

      8.  privola/suglasnost za objavu osobnih podataka (treba biti ispunjena prilikom predaje zahtjeva, i ispunjava se samo za prijave koje će biti zaprimljene putem pošte) koju možete pronaći na stranici https://www.djecjivrticvukovar1.hr/wp-content/uploads/2019/dokumenti/privola_podaci_listaprvenstva.pdf

II.         Presliku kartona cijepljenja i zdravstvene iskaznice djeteta kao i uvjerenje o zdravstvenom stanju djeteta (potvrda liječnika pedijatra), dostavljate na inicijalnom razgovoru, o kojem ćete, ukoliko je dijete upisano, biti naknadno obaviješteni.

III.        Prednosti pri upisu djece s područja općine Bogdanovci u redoviti program imaju:

IV.       Cijena redovitog 6-satnog programa za korisnike usluge i dijete koje ima    prebivalište na području grada Vukovara iznosi 320,50 kuna.

            Ekonomska cijena iznos 915,50 kn, koju plaćaju korisnici usluga ukoliko    nemaju prebivalište na području općine Bogdanovci.

V.        Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji, odnosno skrbnici za:

            Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuje predškolska ustanova na       temelju dokumentacije koju je roditelj dužan dostaviti.

  1. Uz prijavu za polaznike PROGRAMA PREDŠKOLE potrebno je priložiti :
  1. zahtjev za upis djeteta u kraći program predškole (treba biti ispunjen prilikom predaje zahtjeva) koji možete pronaći na stranici http://www.djecjivrticvukovar1.hr/wp-content/uploads/2019/dokumenti/zahtjev_kraci_pr_predskole.pdf,
  2. presliku rodnog lista,
  3. liječničko uvjerenje o zdravstvenom statusu djeteta, te
  4. privola/suglasnost za objavu osobnih podataka (treba biti ispunjena prilikom predaje zahtjeva) koju možete pronaći na stranici https://www.djecjivrticvukovar1.hr/wp-content/uploads/2019/dokumenti/privola_podaci_listaprvenstva.pdf

 

Program predškole obvezan je i besplatan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu ako djeca nisu integrirana u redoviti program predškolskog odgoja u dječjem vrtiću.

Povjerenstvo za upis djece Dječjeg vrtića Vukovar I odlučuje o zahtjevima za upis djece na temelju dostavljene dokumentacije.

Odluku o upisu donosi Upravno vijeće u roku od 10 dana od isteka roka za upis djece u Vrtić.

Roditelj ili skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može podnijeti žalbu Upravnom vijeću Dječjeg vrtića u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o upisu.

O žalbama roditelja odlučuje Ravnatelj Vrtića u roku od 8 dana.

Upisana djeca moraju pristupiti inicijalnom razgovoru,a raspored inicijalnih razgovora bit će objavljen na našim mrežnim stranicama kao i oglasnim pločama Vrtića, kada se za to stvore uvjeti. Nakon toga uslijedit će zajednički roditeljski sastanak gdje će roditelji biti upoznati o pojedinostima vezanim za polazak djeteta u Vrtić.

Djeca primljena u vrtić upisuju se u Dječji vrtić temeljem ugovora koji roditelj sklapa s Dječjim vrtićom u razdoblju od 14.-18.2.2022.

Potpisivanje ugovora će se vršiti u upravi Dječjeg vrtića Vukovar I na adresi E. Kvaternika 27 u Vukovaru. Ukoliko bi zbog situacije sa COVID-19 došlo do promjena, o tome ćete biti pravodobno informirani putem mrežne stranice i oglasne ploče DV Vukovar I.

Dijete se uključuje u program 14. veljače 2022. godine.

Djeca se mogu upisivati u programe tijekom cijele pedagoške godine u dječje vrtiće koji imaju slobodna mjesta.

 

Prije upisa djeteta roditelj je obvezan, ako nije prilikom predaje zahtjeva:

- dostaviti dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić (Prilog 1. Pravilnika o obrascima zdravstvene dokumentacije djece predškolske dobi i evidencije u dječjem vrtiću  – Narodne novine 114/02.).

 

                                                                                                                                                  

                                                                               Predsjednica Upravnog vijeća

                                                                              Kristina Kuraja