Kategorija: Ostale vijesti

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Lions klub Vukovar i Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka tradicionalno su se uključili i ove godine organiziranjem humanitarne vožnje biciklima od Osijeka do Vukovara te dodjela nagrada na natječaju „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“.

Pridružili su nam se učenici osnovnih škola iz gotovo cijele Republike Hrvatske sudjelovanjem na ovogodišnjem natječaju s temom „Jedan dan u Vukovaru“ te biciklisti iz zemlje i inozemstva.

Sudjelovalo je gotovo 300 osnovnoškolaca iz čak 72 škole iz cijele Hrvatske.

Svečana dodjela nagrada održala se u prostoru Studentskog doma „Leopold“, a prisustvovali su nagrađeni učenici, njihovi mentori i rodbina, kao i 70-tak biciklista. Onima koji nisu mogli prisustvovati omogućeno je praćenje svečanosti putem aplikacije Zoom.
Prvonagrađena Vita Babić Šošić iz Zagreba vozi kući bicikl, drugonagrađeni su osvojili romobile, a trećeplasirani kacige, dok je čak 31 pjesma nagrađena posebnim nagradama.

U suradnji s Veleučilištem Lavoslav Ružička Vukovar, Lions Districtom-126 Hrvatska, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Bike Shop "Ljubas", te sponzorima Gradski savez za rekreaciju "Sport za sve" Osijek, Otos, Vindija, Hell, Horticentar Adria, Kanaan, u nedjelju 13.11. 2022. podijeljeni su pokloni za nagrađene pjesme.
U suorganizaciji ovog projekta, uz već spomenute, uključeni su i Studentski dom Leopold Vukovar te Nacionalna memorijalna bolnica „dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

Nakon prigodne svečanosti i domjenka svi sudionici su posjetili muzej Mjesto sjećanja u vukovarskoh bolnici.
Prelijepi sunčan jesenji dan, nasmijana i vesela dječija lica – zar ima nešto ljepše u našem Vukovaru.