Program CEF (Connecting Europe Facility) financijski je instrument osnovan za dodatna ulaganja u izgradnju nove te unaprjeđenje postojeće prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture iz kojeg države članice mogu financirati projekte.

In-LoRe projekt (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities) jedan je od devet CEF Telekom projekata u Hrvatskoj kojima se razvija infrastruktura digitalnih usluga. Projektom In-LoRe započela je jednogodišnja suradnja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nositelja projekta, s do sada najvećim brojem partnera (80) od kojih je jedan i Grad Vukovar. Kroz projekt Grad bi financirao nadogradnju postojećih programskih rješenja kako bi mogao razmjenjivati eRačune preko platforme eRačun za Državu kao i nabavu digitalnih certifikata potrebnih za ovjeru eRačuna.

Predviđeno trajanje projekta je od 03. rujna 2018. do 03. rujna 2019.g. a za cilj ima osposobljavanje javne uprave za razmjenu eRačuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.021.025,22 €, od čega europska komisija sufinancira 75% prihvatljivih troškova, odnosno 765.769,00 €.


Više o temi pročitajte OVDJE.