Kategorija: Pozivi

BUDITE DIO AKCIJE „ZELENA ČISTKA – JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ"

Grad Vukovar, škole i udruge: Info centar za mlade Vukovar (PRONI), OŠ Siniše Glavaševića, Mirovna grupa mladih Dunav, Europski dom Vukovar, Planinarsko društvo ravnica, Udruga VUKA pozivaju vas da se pridružite velikoj akciji Zelena čistka s ciljem zajedničkog uklanjanja divljih deponija u Vukovaru.

Uklonit ćemo oko 30 tona otpada s divljih odlagališta, te očistiti ukupno tri lokacije u gradu:

1. Cesta Vukovar - Petrovci (pored Petrovačke dole)

2. Ulica Kralja Petra Svačića

3. Cesta Vukovar - Negoslavci

Akcija će se provoditi uoči obilježavanja Dana planeta u subotu 20. travnja 2013. od 10h do 15 sati. Pozivamo Vas da svoje sudjelovanje prijavite na broj telefona (032) 456-596 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 19. 04. 2012. godine kako bismo zajedno doprinijeli širenju vizije čistog okoliša i održivog razvoja.

Svi individualni napori pojedinaca i organizacija pokazat će koliko nam je važan okoliš i priroda, te što sve možemo i spremni smo zajedno učiniti u samo jednom danu.

Zelena čistka se provodi u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let's do it!

Zelena čistka ima za cilj pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape... svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu.