SVEČANA SINJSKA ALKA U VUKOVARU

pic 2Danas je na prigodnoj svečanosti Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj uručena darovnica novčane pomoći u iznosu od 288 640 kuna.

pic 1„Kao što smo pružali logistiku i pomoć Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, tako i danas, u miru, pružamo ruku prijateljstva Vukovaru i Vukovarcima. Ova Alka bila je veličanstvena i drago nam je što smo bili u prilici doprinijeti uspjehu tog povijesnog događaja," istaknuo je gradonačelnik Bandić.

 

pic 001Ante Zorica slavodobitnik Svečane Sinjske alke u Vukovaru

pic 01Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na trkalištu u Županijskoj ulici, gradonačelnik Ivan Penava predao je alkarskom vojvodi Anti Vučiću prijavak kako je sve spremno za održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

pic 01Započeo je službeni program održavanja Svečane Sinjske alke. Sinjski su alkari položili vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara.

pic 01U park-šumu Adica pristiglo je 24 alkarska konja koji su, zahvaljujući Gradu Zagrebu, smješteni u pokretne staje.

1-UlaznicaProdaja ulaznica za navedena mjesta će se vršiti od sutra, 25. travnja u 8.00 sati u prostorijama Turističke zajednice Grada Vukovara na adresi J. J. Strossmayera 15.

1-UlaznicaProdaja ulaznica putem internet prodaje biti će dostupna 5 dana (18.travnja – 22. travnja) ili do trenutka prodaje svih ulaznica koje su dostupne unutar sustava za prodaju ulaznica - Discover.hr .

pic 12„Pozivamo sve domoljube i ljubitelje hrvatske kulture i tradicije da nam se pridruže u ovome povijesnome trenutku te s nama još jednom proslave hrvatsko zajedništvo," pozvao je gradonačelnik Penava.

pic 01Grad Vukovar od 1. travnja započinje s radovima na postavljanju trkališta na lokaciji Županijska ulica za povijesnu Svečanu Sinjsku alku koja se u našem gradu održava 6. svibnja.