Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar 12. kolovoza 2011. organiziralo je kao aktivnost u projektu «Golubica – poludnevni boravak osoba s mentalnom retardacijom» financiranom od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, jednodnevni izlet članovima svojih klubova ''Golubica'' i ''Golubići'' u Kopački rit.

Zajedno sa roditeljima te zaposlenicima i volonterima Društva krenuli su put Kopačkog rita gdje smo vožnjom turističkim brodom imali priliku vidjeti i uživati svu ljepotu ovog dijela parka prirode, a ljubazni vodič nas je upoznao sa nekim karakteristikama parka prirode, o bogatstvu vode, biljnog i životinjskog svijeta. Poslije vožnje brodom put nas je vodio do kompleksa dvorca Tikveš koji je smješten unutar šume i perivoja gdje smo mogli čuti zanimljive priče o životu životinja te neke podatke o povijesnim događanjima u ovom dijelu Baranje. U sklopu programa prikazan nam je poučan film o biljnom i životinjskom svijetu u Kopačkom ritu. Kako i priliči na kraju ovakvih aktivnosti, zaslužen odmor, te međusobno bolje upoznavanje sudionika izleta dogodio se u restoranu ''Kopika'' na lijevoj obali Drave u Osijeku gdje se svih 50-ak izletnika okrijepilo ručkom i osvježavajućim napitcima.

Puni dojmova sa prekrasnog izleta sudionici su izrazili svoje želje za ponovnim sličnim susretom koji bi doprinio boljem međusobnom upoznavanju i zbližavanju roditelja i članova klubova te zaposlenika i volontera.

{gallery}vijesti/2011-08-16/02{/gallery}