Bišćani Jasmin Kličić, Ivan Živković i Asmir Nuhagić krenuli su jučer rano ujutro na put od Bihaća do Vukovara u namjeri da pješače do grada heroja.

Simbolika je dovoljna sama po sebi. Dostojanstveno nose poruke mira i dibokog poštovanja prema ljudima ovog grada koji i danas nosi ožiljke zvjerskih zločina iz minulog rata. Prizori iz Vukovara bolno su parali srca svakog Bišćanina, jednako kao što smo s užasom proživljavali golgotu Srebrenice nekoliko godina kasnije.

Kličić je već poznat BH javnosti po svojim pješačkim pohodima do Srebrenice i obilasku Bosne i Hercegovine duž njenih granica. Na svoj način on se tako klanja žrtvama i slavi mir.

Na put do Vukovara i odavanje počasti žrtvama Grada heroja pridružila su mu se i dvojica mladih sugrađana. Na put do Vukovara ispratili su ih brojni sugrađani, a među njima i bihaćki načelnik Albin Muslić te Franjo Jurić i Izet Sadiković kao izaslanici premijera USK Hamdije Lipovače koji je Jasminu, Ivanu i Asmiru simboličnim iznosom pomogao da organiziraju put.

{gallery}vijesti/2011-11-04/01{/gallery}