Kategorija: Sport

Protekla 2017.godina, bila je veoma uspješna za mlade članove kluba dizača utega "Vukovar"
Osvojeno je ukupno 1110 odličja na prvenstvima Hrvatske a granice državnih rekorda za mlađe uzraste, pomjerane su čak 115 puta !
Možemo sa pravom reći da su obogatili vukovarski sport i postali jedan od najuspješnijih klubova. Iako po dosta skromnim uvjetima, klub je uspješno nastupao na svim natjecanjima po kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza i na nekoliko međunarodnih turnira (Sombor, Ireg, Pečuh, Budimpešta),
a dva su održana u Vukovaru, već tradicionalno "Otvoreno Prvenstvo Vukovara", povodom Rođendana kluba i "Kup Grada Vukovara", kojim klub daje svoj doprinos proslavi Dana Grada.

Impresivne brojke osvojenih odličja, priznanja i pehara, govore o uspjesima kluba, koji je prije nepunih 5 godina (10.03.2013.g.), počeo sa radom kao slijednik dvaju veoma uspješnih klubova dizača utega koji su do Domovinskog rata djelovali u Vukovaru i raduje nastavak tradicije uspješnosti dizanja utega u našem gradu, čiji početak seže u davnu 1956. godinu.

Mlade članice kluba, ekipne su Prvakinje Hrvatske za uzraste U15, U17 i U20, viceprvakinje su Hrvatske u seniorskoj konkurenciji i druge u Kupu Hrvatske za seniorke, dok su dečki osmi u prvenstvu RH i treći u Kupu Hrvatske za seniore.
S obzirom da su naše ekipe sastavljene od natjecatelja mlađih uzrasta, uspjesi su tim veći.

Na pojedinačnim Prvenstvima Hrvatske, osvojeno je čak 110 odličja i to 32 odličja za uzrast U15 (15 zlatnih,11 srebrnih i 6 bronci) , 36 odličja za uzrast U17 (18 zlata, 7 srebra i 11 bronci), 24 odličja za uzrast U20 (11 zlata, 8 srebra i 5 bronci) i 18 odličja za seniore (9 srebra i 9 bronci).

Granice državnih rekorda za mlađe uzraste tijekom 2017.godine pomjerane su 115 puta a naši rekorderi su : Nataša Dermiček do 44 kg., 2 puta, Nikola Todorović do 50 kg., 9 puta, Željka Miljković do 44 kg. 10 puta, Lucija Gračanin do 58 kg., 11 puta, Hermana Dermiček do 69 i 75 kg. 41 put i Ana Crnjac +75 kg., 42 puta.
Na listama aktualnih državnih rekordera Hrvatskog dizačkog saveza za mlađe uzraste, imena naših članova, nalaze se na 50 mjesta.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije, tri naše članice nastupile su u dresu sa državnim grbom na Prvenstvu Europe za seniore održanom u Splitu.
Lucija Gračanin do 58 kg.,sa osvojenim 20. mjestom, Hermana Dermiček do 75 kg. i osvojenim 10. mjestom i Ana Crnjac +90 kg. koja je bila 9.

Na Kadetskom Prvenstvu Europe, održanom u Prištini, boje Republike Hrvatske branile su Lucija Gračanin do 63 kg. i bila je 13. i Ana Crnjac +75 kg. koja je osvojila 6. mjesto.

Rješenjem Hrvatskog Olimpijskog Odbora o kategorizaciji sportaša, Lucija, Hermana i Ana, stekle su status "vrsni sportaš" HOO-a i jedini su uz veslača Matu Brandta kategorizirani sportaši iz Vukovara !

U ostvarivanju ovogodišnjih uspjeha, svoj doprinos su dali : Željka Miljković, Nataša Dermiček, Jelena Magdalena Topolovec, Nina Šegović, Lucija Gračanin, Barbara Topolovec, Ana Željezić, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Andrej Todorović, Dražen Vidić, Marijo Rogić, Vladimir Kikić, Branimir Hren, Nikola Todorović, Križan Rajić i Zdenko Prokop.

Čestitamo ! Uprava kluba