Kategorija: Sport

Glavni grad Rumunjske Bukurešt od 26.ožujka do 01.travnja, bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za seniore. U nimalo lakoj borbi sa kilogramima, nastupilo je 209 natjecatelja iz 29 zemalja a među njima i 12 natjecatelja iz Hrvatske (po 6 u obje spolne konkurencije).
Boje Republike Hrvatske, branile su dvije mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac i u potpunosti opravdale poziv Izbornika i svojim nastupom dokazale da im je mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji.
Iako su bile najmlađe sudionice ovog Prvenstva Europe, to im nije smetalo da ostvare najbolje plasmane od svih naših reprezentativaca.

HERMANA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 75 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. u biatlonu osvojila je tri sedma mjesta.
Važno je istaći da je Hermana sa svojih nepunih 16 godina, ostvarila najbolji plasman u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji od osamostaljenja Hrvatske.
Odličan nastup u Bukureštu, Hermana je "začinila" postavljanjem 8 novih državnih rekorda i to sa 59 i 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. u biatlonu.
Novi su to državni rekordi za uzraste U17 i U20.

ANA CRNJAC je nastupila u kategoriji +90 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 70 kg. u izbačaju i 130 kg. u biatlonu, ostvarila tri plasmana na deveto mjesto.
Od Ane smo očekivali nešto veći rezultat, ali je viroza koju je imala neposredno pred odlazak na EP, učinila svoje. Imala je Ana jedan nažalost neuspješan pokušaj postavljanja novog rekorda u trzaju na 63. kg.

Naše mlade Reprezentativke u Rumunjskoj su nastupile pod "budnim okom" svog trenera Milana Kordića, koji je bio član stručnog Stožera naše reprezentacije -
Čestitam našim curama na uspješnom nastupu i ponašanju na i izvan sportskog borilišta i što su na Prvenstvu Europe, dostojno predstavili svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.
Svojim nastupom su dokazali da ih je Izbornik Čavka sa pravom pozvao u reprezentaciju.
Nitko sretniji od mene njihovog trenera, njihovi rezultati su mi satisfakcija za sav uložen trud za moj petogodišnji volonterski rad u klubu i nikakvi honorari nisu bitni i važniji od saznanja da mi djeca uspješno nastupaju u dresu sa Državnim Grbom !
Izbornik Čavka je također zadovoljan njihovim nastupom i već im rekao da su osigurale nastup na Kadetskom Prvenstvu Europe, koje će se krajem srpnja održati u Italiji a nadamo se da će se Hermani i Ani na tom putu pridružiti još netko od mladih članova KDU "Vukovar".