Kategorija: Sport

Mladi vaterpolisti VK Vukovar imali su prigodu oprobati snage s ekipama iz inozemstva kao što su Vasas SC ( Mađarska), WBV-Graz Wasserball (Austria) i Vaterpolo Koper 1958( Slovenija), kao i domaćim ekipama : VK Marsonia, VK Galeb MR, VK Medveščak, Vaterpolo klub Lošinj, Vaterpolo Klub ZPK, Vaterpolo Klub Osijek i Vaterpolski klub Zagreb. Ovo je bila dobra prigoda vidjeti rezultate jednogodišnjeg rada naše vaterpolske škole. Nakon trodnevnog natjecanja, prvo mjesto osvojio je VK Vasas ispred VK Marsonia.

Naši dječaci, bili su najmlađi po uzrastu i vaterpolskom stažu i nisu uspjeli izboriti pobjedu ali su pokazali da su na dobrom putu to učiniti već na nekom slijedećem natjecanju.

Ono što nas jako raduje, jača ambicije i daje potvrdu o dobrom radu vukovarske škole vaterpola jeste činjenica da su naši najmlađi članovi iz kategorije „ mlađe nade" uzrasta U11 u dvije revijalne utakmice s domaćinima oba puta izborili pobjedu. Sigurno je da su ovakovi turniri jedini način da naši dječaci stiču nova iskustva i ,ne manje vrijedno, nova prijateljstva.

Koncem kolovoza sličan turnir mogao bi se vidjeti i na našem plivalištu u Vukovaru jer je VK Vukovar podnio kandidaturu za organizaciju finalnog turnira otvorenog prvenstva Hrvatske za kategoriju "mlađe nade", što bi bila dobra prigoda za vukovarsku publiku vidjeti što rade naši najmlađi vaterpolisti .

Zahvaljujemo gradonačelniku Ivanu Penavi na potpori pruženoj za sudjelovanje na turniru.

Photo: Sandro Tariba, Papyrum studio