Kategorija: Sport

Na ovogodišnjem Prvenstvu Europe u dizanju utega za uzraste U20 i U23, održanom u Poljskom gradu Zamošču, nastupilo je ukupno 342 natjecatelja iz 36 zemalja.

Odlukom Izbornika Boška Čavke, na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega Europe, u dresu sa državnim Grbom , uspješno su nastupile Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac u pratnji trenera Milana Kordića.

Prva je na natjecateljski podij izišla HERMANA, nastupivši u "A" finalu kategorije do 75 kg. i sa rezultatima u trzaju sa68 kg., izbačaju sa 82 kg. i biatlonu sa 150 kg., plasirala se na deseto mjesto.
Sva tri rezultata su novi državni rekordi za uzraste U17 i U20,što je ukupno 6 novih rekorda.

ANA je nastupila u "A" finalu kategorije +90 kg. i sa rezultatima od 60 kg. u trzaju, 83 kg. u izbačaju i 143 kg. u biatlonu, plasirala se na osmo mjesto.
Rezultat u izbačaju je novi državni rekord za uzraste U17 i U20, što su dva nova rekorda.

Dok su se naše Reprezentativke vraćale iz Poljske, muški članovi kluba pod vodstvom trenera Davora Horvata, imali su nastup u Somboru na međunarodnom turniru "Stevan Gromilović - Pišta", gdje su postavili svoje osobne rekorde a nastupili su : Dražen Vidić do 50 kg. sa 43+54=97, Nikola Todorović do 56 kg. sa 63+82=145 kg. i David Todorović do 62 kg. sa 45+57=102 kg.

Ovo su bili posljednji nastupi dizača utega u sadašnjim kategorijama, koje zajedno sa postavljenim rekordima odlaze u povijest a uvodi se po 10 novih kategorija u obje spolne konkurencije i standardi za nove rekorde, koje treba nadmašiti da bi se postao rekorder.

Čestitamo natjecateljima i trenerima na ostvarenim rezultatima !

Uprava kluba