Kategorija: Sport

25.11. u Sokolskom domu u Osijeku održno je, posljednje, 4. Kolo KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje u D programu ženske sportske gimnastike, kao i proglašenje za Završnicu KUPA Hrvatske D program 2018. Domaćin je bilo GD Osijek-Žito, a natjecanje se odvijalo u novom gimnastičkom centru. U regiji istok postoji devet klubova i ovo je bila prilika za sve klubove da na posljednje natjecanje u godini dovedu najsprmnije gimnastičarke iz D programa. Bodovi ostvareni na ovom natjecanju pribrajali su se bodovima ostvarenim na prethodna tri kola. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurnciji. Gimnastičarke iz Vukovara su cijelu kalendarsku godine bile vro uspješne i dominirale su u svim kategorijma, a to su potvrdile i na posljednjem natjecanju.

Na 4. kolu KUPA Hrvatske i KUPA Slavonije i Baranje GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:
KADETKINJE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 1. Hana Antunić, 2. Mia Barac, 3. Mia Lozančić i 4.Tamara Stefanović
JUNIORKE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 1.Lana Ernjaković, 2.Aurora Ristović, 3.Lana Hajrić, 6.Andreja Krnjajić, 8.Helena Vučković i 9.Sara Vukosavljević
SENIORKE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 2.Tea Stojšić,2. Petra Petričević, 8.Dijana Andrašević, 14.Dora Čikanović i 16.Andrijana Božić

Nakon proglašenja rezultata 4. Kola uslijedilo je proglašenje Završnice KUPA Hrvatske ŽSG D program. U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji vršio se zbroj dva najbolja rezultata u kalendarskoj godini, a gimnastičarke s dunava su bile najuspješnije.
Na Završnici KUPA Hrvatske GK Vukovar ostvario je slijedeće rezultate:
KADETKINJE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 1.Mia Barac, 2.Hana Antunić, 3.Mia Lozančić
JUNIORKE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 1.Aurora Ristović, 2.Lana Ernjkaković,
SENIORKE ekipno 1. Mjesto, pojedinačno: 1.Tea Stojšić, 2.Petra Petričević
Gimnastičarke gimnastičkog kluba Vukovar okitile su se hrpom odličja: tri zlata ekipno i tri zlata tri srebra i dvije bronce, a nakon rezultata iostvarenih u Završnici GKV je bogatiji za još tri zlata ekipno i tri zlata, dva srebra i jednu broncu pojedinačno.
Na najljepši mogući način je obilježen završetak natjecateljske sezone na veliko zadovoljstvo trenera, uprave i navijača.