Kategorija: Sport

U subotu 24.studenog , u Splitu u organizaciji Kluba dizača utega "Split-Matadura", održano je ovogodišnje pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore i III. završno kolo ekipnog Prvenstva RH.

Nastupilo je ukupno 52 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova a među njima i pet članova KDU "Vukovar". Iako zbog mladosti kluba još nemamo "pravih" seniora i na seniorskim natjecanjima nastupamo sa mlađim uzrastima, to nije priječilo mlade Vukovarce da u Splitu u nižim kategorijama pokažu svoju superiornost i ostvare vrijedan uspjeh osvajanjem četiri zlatna odličja, dva srebra i dvije bronce.

Tri zlatna odličja, u trzaju, izbačaju i biatlonu, pripala su Davidu Todoroviću u kategoriji do 61 kg., koji je podigao 48.kg. u trzaju, 68 kg. u izbačaju i 106 kg. u biatlonu.

Jedno zlato i dva srebra osvojio je Nikola Todorović u kategoriji do 55 kg. sa rezultatom od 66+82=148 kg.

Dvije bronce pripale su Davidu Miljkoviću u kategoriji do 55 kg. u trzaju i biatlonu (u izbačaju je četvrti) sa rezultatima od 28+34=62 kg.

Do 73 kg. n nastupio je Stjepan Topolovec sa 36+50=86 kg. i zauzeo tri šesta mjesta.

U ekipnom dijelu natjecanja, III. završnom kolu Prvenstva Hrvatske, priključio im se Zdenko Prokop, koji je ostvario rezultat od 95+110=205 kg. i time pomogao da KDU "Vukovar" na kraju Prvenstva za 2018. godinu, zauzme sedmo mjesto a ekipni Prvak Hrvatske je ekipa KDU "Split-Matadure"

Čestitamo našim natjecateljima na novom uspjehu !

Uprava kluba