Kategorija: Sport

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Vukovaru je u organizaciji Kluba dizača utega "Vukovar"
održano posljednje natjecanje dizača utega u ovoj godini, Kup Republike Hrvatske pod nazivom "IVAN HELMAN" u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza.

Kako su se članovi Kluba dizača utega "Vukovar" već više puta iskazali dobrom organizacijom kako domaćih tako i međunarodnih natjecanja, nije bilo sumnje da će i ovo proteći u dobroj organizaciji na zadovoljstvo svih sudionika.

Na ovogodišnjem Kupu Republike Hrvatske, nastupili su gotovo svi hrvatski klubovi osim ŠDK "Solin" i KDU "Kvarner" iz Rijeke a pretpostavlja se da su uzrok nedolaska u Vukovar, loši vremenski uvjeti.

Lijepi ambijent Sportske dvorane, pružio je izvanredne uvjete za natjecanje a novi adekvatan prostor u kojem klub od nedavno djeluje, pružio je optimalne uvjete za pripremu natjecatelja za nastup.
Kada već spominjemo novi prostor u kojem sada djeluje KDU "Vukovar", ovim putem se zahvaljujemo Gradu Vukovaru, Zajednici športskih udruga Grada Vukovara i Sportskim objektima Grada Vukovara, koji su spoznali našu potrebu za primjerenim prostorom za sportsku djelatnost i od nedavno omogućili korištenje takvog, koji će sigurno doprinijeti ostvarenju još boljih rezultata.

Nakon osvojene titule ekipnih seniorskih Prvakinja Hrvatske u svibnju mjesecu, sa pravom smo očekivali dobar plasman KDU "Vukovar" i u Kupu, što su naše djevojke i učinile osvajanjem pehara za drugo mjesto iza pobjedničke ekipe DK "Metalac" iz Zagreba a ispred trećeplasirane ekipe KDU "Rječina" iz Dražica.

U muškom dijelu natjecanja najuspješniji su članovi KDU "Kaštela", ispred KDU "Osijek" i KDU "Split-Matadure", dok je KDU "Vukovar" osvojio peto mjesto.

Cijelo dnevno natjecanje najboljih hrvatskih dizača utega u Vukovaru, "pratili su" i predstavnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji su uzimali uzorke za doping kontrolu a da li će netko biti uhvaćen "sa prstima u pekmezu", znat će se nakon analize uzoraka.

Uz pehare i medalje koje je za najuspješnije osigurao Hrvatski dizački savez, domaćin je sve natjecatelje nagradio zahvalnicama a sve djevojke ružom.

Za KDU "Vukovar" su nastupili : Nataša Dermiček sa 30+35=65 kg., Željka Miljković sa 32+40=72 kg.,Barbara Topolovec sa 35+45=80 kg., Hermana Dermiček sa 65+80=145 kg., Ana Crnjac sa 65+75=140 kg., David Miljković sa 25+30=55 kg., Stjepan Topolovec sa 40+50=90 kg., David Todoroić sa 48+60=108 kg. i Nikola Todoroić sa 70+83=153 kg.

Čestitamo na novom uspjehu !

Uprava kluba