Kategorija: Sport

Po isteku svake godine, pa tako i ove, natjecatelji Kluba dizača utega "Vukovar", imaju puno posla zbrojiti sve ostvareno protekle natjecateljske sezone a koja je bila veoma uspješna.

Sa pravom možemo reći, da je KDU "Vukovar", najuspješniji vukovarski sportski klub i da će u narednim godinama, biti veoma teško nadmašiti natjecateljsku 2018.godinu !

Mladi vukovarski dizači utega, tijekom prošle godine, nastupili su na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili su boje Republike Hrvatske na Europskim Prvenstvima, Kupu Europske unije i na Olimpijskim igrama mladih a klub je bio uspješan organizator međunarodnih turnira i Prvenstava Hrvatske za seniorke, te za uzraste U20 i U23, kao i Kupa Hrvatske.

Teško je bilo sve to sumirati, ali smo uspjeli doći do impozantne brojke od 116 osvojenih odličja na Prvenstvima Hrvatske i 123 postavljena državna rekorda za mlađe uzraste.

Toliko odličja je bilo moguće osvojiti nastupom na svim državnim Prvenstvima U15, U17, U20, U23 i seniori u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju najboljima u sve tri dizačke discipline (trzaj, izbačaj i biatlon).

Treninzi su postavljeni tako, da se na svakom natjecanju pokuša podići po kilogram više u će mu su naši natjecatelji uspijevali i ostvarili impozantan broj oborenih državnih rekorda.

Naše mlade članice su ekipne Prvakinje Hrvatske za uzraste U17,U20, U23 i seniore i druge su u Kupu RH, dok su dečki Prvaci države za uzraste U15 i U17, drugi su za U20 i U23, sedmi za seniore i peti u Kupu RH.

Titulama pojedinačnih Prvaka Hrvatske su se okitili ; Željka Miljković, Nataša Dermiček, Lucija Gračanin, Barbara Topolovec, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Andrej Todorović, Nikola Todorović i David Todorović.

Naši državni rekorderi za mlađe uzraste su : Hermana Dermiček sa 44 postavljena rekorda, Ana Crnjac sa 39, Željka Miljković sa 24, Lucija Gračanin sa 8, Nikola Todorović sa 6 i Nataša Dermiček sa 2 rekorda.

Boje Republike Hrvatske na seniorskom Prvenstvu Europe u Rumunjskoj, branile su Hermana Dermiček, osvojivši tri sedma mjesta i Ana Crnjac, koja je bila tri put deveta.

Na Kupu Europske unije, održanom u Austriji, na kojem je Hrvatska ekipno četvrta, u dresu sa državnim grbom nastupile su Hermana Dermiček kao četvrta pojedinačno i Ana Crnjac kao šesta pojedinačno.

Na kadetskom Prvenstvu Europe u Italiji, Hermana je sedma a Ana osvaja deseto mjesto.

Juniorsko Prvenstvo Europe, održano je u Poljskoj i Ana osvaja osmo mjesto a Hermana je deseta.

Glavni grad daleke Argentine Buenos Aries, bio je domaćin sportašima sudionicima Olimpijskih igara mladih. na kojima je nastupila i naša olimpijka Hermana Dermiček, kao jedina hrvatska dizačica utega i jedina sportašica iz Vukovara i naše županije i na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta, osvojila je deseto mjesto.

Osim reprezentativnih nastupa naših članica, uspješne međunarodne nastupe kao klub, imali smo u Somboru, Baču, Sarajevu i dva puta u Budimpešti a dva međunarodna turnira smo održali u Vukovaru.

Sve gore nabrojano govori da se ovih šest godina postojanja kluba, radilo veoma ozbiljno i sa velikom dozom entuzijazma u ne baš primjerenim uvjetima, donedavno u skladišnom prostoru Sportske dvorane, bez i jednog vanjskog otvora za dovod svježeg zraka, što je i sa zdravstvenog aspekta bilo ne primjereno za rad sportaša.

Razumijevanjem odgovornih u Gradu, Zajednici športskih udruga i ustanovi "Sportski objekti", od nedavno klub i dalje djeluje u Sportskoj dvorani, ali u lijepom prozračnom prostoru i članovi kluba se neizmjerno zahvaljuju svima koji su doprinijeli ovom rezultatima zasluženom preseljenju.

Dok čitamo ove redove, natjecatelji kluba su već počeli sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu, te pozivaju vukovarsku mladež, da im se pridruži i budu sudionici nekih budućih uspjeha .

Čestitamo svim natjecateljima i trenerima na ostvarenim rezultatima !

Uprava kluba