Kategorija: Sport

Glavni grad Slovenije, Ljubljana, od 07.-10.ožujka bit će domaćin međunarodnog natjecanja u dizanju utega u ženskoj konkurenciji pod nazivom VI. WOMEN WEIGHTLIFTING GRAND PRIX 2019., koji je u Kalendaru natjecanja europske i svjetske federacije, a prijave su dostavili natjecatelji iz 19 zemalja Europe i svijeta.

Na ovom prestižnom nadmetanju dizača utega i Klub dizača utega "Vukovar" imati će svoje predstavnice.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije, Hrvatsku će u Ljubljani predstavljati šest natjecateljica, a po prvi puta u dresu sa državnim grbom nastupit će Vukovarke, ŽELJKA MILJKOVIĆ u kategoriji do 40 kilograma u "Kids" skupini natjecateljica do 12 godina i NATAŠA DERMIČEK u kategoriji do 45 kilograma u "Girls" skupini natjecateljica do 14 godina, koje će krenuti put Slovenije u pratnji svojih trenera Davora Horvata i Milana Kordića.

Novo je to priznanje za KDU "Vukovar", koji će uz već standardne članice Reprezentacije Hermanu Dermiček i Anu Crnjac, imati još dvije mlade Reprezentativke.

Od nastupa "naše djece", očekuje se da u Ljubljani dostojno predstave svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku, a s obzirom da se radi o djeci u čijim je nastupima u toj dobi primaran talent, koji neosporno imaju, nije isključen visok plasman naših mladih Reprezentativki.