Kategorija: Sport

Prije šest godina, imali smo priliku u Vukovaru vidjeti proslavljenog olimpijskog pobjednika Nikolaya Pešalova, koji je tada u naš grad došao uveličati Osnivačku Skupštinu Kluba dizača utega "Vukovar".

U subotu, 23.ožujka, Pešalov je ponovno došao u Vukovar, no ovaj put na Izbornu Skupštinu Hrvatskog dizačkog saveza na kojoj je prihvaćena njegova kandidatura i izabran je za Predsjednika HDS-a.

Shodno Statutu, a na prijedlog novoizabranog Predsjednika, za naredni četverogodišnji mandat, izabran je i novi Izvršni odbor od sedam članova, a među njima je i predsjednik Kluba dizača utega "Vukovar", Milan Kordić, što je priznanje kako za njega, tako i za klub i za grad Vukovar.

Drugog dana, u nedjelju 24.ožujka, u organizaciji KDU "Vukovar", održano je prvo ovogodišnje natjecanje po Kalendaru natjecanja HDS-a, I.Kolo Ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore.

Najviše uspjeha u borbi sa kilogramima imali su natjecatelji KDU "Split-Matadure", ispred KDU "Osijek" i KDU "Kaštela", dok je ekipa KDU "Vukovar" zauzela šesto mjesto.

Ostvareni plasman se smatra zadovoljavajućim obzirom da klub još nema "pravih seniora" i na seniorskim natjecanjima nastupa sa kadetima.

Rezultati KDU "Vukovar" : David Miljković sa 27+36=63 kg., David Todorović sa 50+63=113 kg., Stjepan Topolovec sa 42+57=99 kg. i Nikola Todorović sa 73+90=163 kg.

Uprava kluba