Kategorija: Sport

U subotu 18.5. u organizaciji gimnastičkog kluba Vukovar u sportskoj dvorani Borovo održano je gimnastičko natjecanje pod nazivom: Kup Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici D program –regija Istok.
Natjecanje je otvorio Dado Marković, viši suradnik za sport u Gradu Vukovar.

Natjecale su se gimnastičarke iz Vinkovaca, Valpova, Požege, Slavonskog Broda, Belog Manastira i Vukovara. Vidljiv je bio napredak u kvaliteti izvedenih elemenata i vježbi u odnosu na prvo kolo.

Natjecalo se u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a najuspješnije u svim kategorijama bile su članice GK Vukovar.

Ostvareni su slijedeći rezultati u ekipnoj konkurenciji:
Kadetkinje : 1. GK Vukovar, 2.GK Sokol Slavonski Brod, 3.GK Hrvatski Sokol Vinkovci, 4. GD Beli Manastir, 5.GD Sokol Požega i 6.GD Hrvatski Sokol Valpovo.
Juniorke: 1.GK Vukovar, 2.GK Hrvatski Sokol Vinkovci, 3.GD Sokol Požega, 4.GK Sokol Slavonski Brod, 5.GD Hrvatski Sokol Valpovo i 6.GD Beli Manastir
Seniorke: 1.GK Vukovar, 2.GK Hrvatski Sokol Vinkovci i 3.GD Hrvatski Sokol Valpov
U pojedinačnoj konkurenciji najveći broj medalja osvojile su članice GK Vukovar.
Osvajačice medalja u pojedinačnoj konkurenciji:
Kadetkinje: 1.Mia Lozančić (GK Vukovar), 2.Tamara Stefanović (GK Vukovar) i 3.Maura Mikolčević (gk Sokol Slavonski Brod)
Juniorke: 1. Lana Hajrić (GK Vukovar), 2.Ana Kuzmanović (GK Vukovar) i Vita Panza (GK Vukovar)
Seniorke:1. Tea Stojšić (GK Vukovar), 2.Dunja Perica (GK H Sokol Vinkovci) i 3. Petra Petričević GKV)
Ostale članice GK Vukovar ostvarile su slijedeći plasman: Kadetkinje: 5.Marija Džaja, 6. Maja Marković i 9.Ana Vuk Juniorke: 4.Lana Antunić, i 13.Dragana Lukić Seniorke: 4.Lana Ernjaković, 5.Dorotea Kalanj i 18.Vanesa Međeši.
Natjecanje je proteklo u pravom sportskom ozračju, bez ozljeda, a publika je pomogla u stvaranju dobre atmosfere. Veliki doprinos u organizaciji dali su roditelji i prijatelji kluba, bet čije pomoći natjecanje ne bi bilo tako dobro organizirano.

Uprava GK Vukovar ponosna je podjednako na ostvarene rezultate i uspješnu organizaciju.