Kategorija: Sport

Strijelci Streljačkog kluba Grič 7 Vukovar nastupili su na jakom turniru Otvoreno prvenstvo grada Siska - disciplina Serijska zračna puška 10 metara. U ženskoj konkurenciji, kadetkinja Veronika Kolarec osvojila je zlatnu medalju, a u konkurenciji seniorki, nova članica kluba, Dana Danilovac, poslije svega desetak treninga osvojila je srebrnu medalju i drugo mjesto, odmah iza državne prvakinje, te pokazala iznimnu nadarenost za ovaj sport.

U muškoj konkurenciji, rezultati su bili samo solidni, strijelci u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji, zbog nedostatka sredstava, nastupaju u nepotpunoj opremi, s puškama koje su davno trebale biti otpisane, što, na žalost, ostavlja trag na rezultatima.

S obzirom na uvjete treninga, neadekvatan prostor streljane, isluženu opremu, ovakvi rezultati postižu se isključivo napornim treninzima i velikom voljom strijelaca, a posebice trenera Vinka Kovača.

Nakon turnira, za nagradu, ekipa SK Grič 7 posjetila je sisačku utvrdu, kao i Streličarski klub Sisak, gdje su se okušali u gađanju lukom i strijelom.