Kategorija: Sport

U nedjelju 29. rujna 2019. u Šibeniku je održan međunarodni turnir u sportskoj gimnastici pod nazivom Međunarodni turnir „Sv. Mihovil“.

Članice gimnastičkog kluba Vukovar su bile jedine predstavnice Vukovarsko-srijemske županije, a regiju Istok su uz vukovarke predstavljali i članovi GK Sokol iz Slavonskog Broda i GD Beli Manastir. Natjecanje se odvijalo na visokoj razini, nastupio je veliki broj natjecateljica iz najuspješnijh klubova Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske i konkurencija je bila vrlo jaka u svim kategorijama. Bio je ovo prvi nastup u Šibeniku za Vukovarske gimnastičarke , a natjecale su se u kategoriji juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Članice GK Vukovar ostvarile su ove rezultate:
Juniorke ekipno 1. mjesto, Pojedinačno: 4. Ella Kalentić, 6. Nikolina Velikić, 7. Miljana Poznanović, 15. Maja Kell, 28. Ela Vojtkiv i 38. Aurora Ristović. Aurora je zbog ozljede nastupila samo na jednoj spravi.
Seniorke ekipno 2. Jesto, Pojedinačno: 4. Vanja Kiralj, 7.Tena Ivanković, 8. Iva Čikanović i 10. Ivana Crnjac
Ovoga puta nije bilo pojedinačnih medalja, za koje nam je nedostajalo malo sportske sreće jer su Ellu i Vanju od medalja dijelile jedna i jedna i pol desetinka.

Bez obzira na sve vrlo uspješno odrađeno natjecanje i u najbolje svjetlu, po prvi puta u Šibeniku, predstavljen GK Vukovar, grad Vukovar i naša Vukovarsko-srijemska županija.