Kategorija: Sport

U nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću 23.11. održano Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj gimnastici. Nikad brojnija i jača konkuncija u ženskoj sportskoj gimnastici, bila je garancija kvalitete natjecanja, te je mnogobrojna publika imala priliku uživati. Samo natjecanje je potrajalo cijeli dan, a organizatori su se potrudili da sve bude na vrlo visokoj razini.


Gimnastički klub Vukovar je na ovonm natjecanju imao samo jednu predstavnicu Moniku Zovko, koja je nastupila u kategoriji mlađe juniorke B program. Moniki je ovo bio prvi nastup u kategoriji mlađih juniorki, a ukupno je u kategoriji nastupilo 17 natjecateljica iz cijele Hrvatske. Za ovo natjecanje priprema se kroz cijelu godinu i mora se plasirati kroz kola na regionalnoj razini. Na sva tri kola ove godine u regiji istok Monika je bila najbolja, vrijedno je vježbala cijelu godinu i u konačnici sav se trud isplatio. Sa Monikom je u ovoj godini najviše radila trenerica Tea Stojšić, koja slagala i koreografije za vježbe. U jesen je pred zadnje kolo, trenerica promijenila elemente u vježbama na gredi i tlu, što se pokazalo kao najbolja odluka.


Monika je cijelo natjecanje odradila na visokoj razini, uz male poteškoće na ručama i gredi, kad se sve sagledamože se reći da je nastup bio vrlo uspješan. Nastupala je ne opterećena rezultatima i plasmanom, jer je tek ove godina počela vježbati slobodni program i ntjecati u kategoriji mlađih juniorki. Ni treneri ni Monika nisu imali visoka očekivanja od ovog natjecanja, tako da je pobjeda i zlatna medalja bila pravo iznenađenje za sve. Zlato na završnici Moniki može samo biti poticaj da vrijedno nastavi trenirati.