Kategorija: Sport

Zadar je 05. i 06. rujna 2020. godine bio domaćin IX. Državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu pod okriljem Hrvatskog powerlifting saveza i IPF federacije. Iako je trenutna kriza oko koronavirusa ostavila svoj pečat na području sporta narečena ipak nije uspjela spriječiti odmjeravanje snaga najjačih ljudi u Hrvatskoj.

Članovi Powerlifting kluba ˝Adamas˝ su također sudjelovali na ovom natjecanju i ostvarili sljedeće rezultate:

U kategoriji juniorki do 57 kg Tea Stojšić je osvojila zlatnu medalju i srebrni pehar u ukupnom poretku juniorki sa čučnjem od 110 kg, bench pressom od 65 kg i deadliftom od 130 kg. Postavila je i novi državni rekord u čučnju (110 kg) te rekord u totalu (305 kg). Tea je sudjelovanja na ovom natjecanju i kao sutkinja.

Posebno iznenađenje je bila nova članica ˝Adamasa˝, Zdenka Štimac, koja je nastupila u kategoriji Master III do 72 kg i postavila nove državne rekorde u toj kategoriji sa čučnjem od 65 kg, bench pressom od 35 kg i deadliftom od 100 kg (total 200 kg) te osvojila zlatnu medalju i zlatni pehar. Prva je žena koja je u Hrvatskoj nastupila u Master III kategoriji. Imala je niz problema sa kralježnicom i koljenima, a bavljenje powerliftingom joj je popravilo zdravlje i gotovo eliminiralo sve postojeće probleme.

U bench pressu ˝Adamas˝ je predstavljao Šimun Crnomarić koji je u kategoriji juniora do 66 kg osvojio zlatnu medalju sa odličnim bench pressom od 110 kg.

Powerlifting klub ˝Adamas˝ zahvaljuje organizatorima natjecanja, domaćinu Powerlifting klub ˝Behemoth˝ iz Zadra i Hrvatskom powerlifting savezu, na ukazanoj prilici i ugodnom iskustvu. Težak je izazov bio iza organizacije ovog natjecanja uzevši u obzir trenutnu situaciju u Hrvatskoj i u svijetu.

Zahvaljujemo se i Gradu Vukovaru te Sučević company d.o.o. na financijskoj potpori našem klubu za sudjelovanje na ovom natjecanju.

Nakon kraćeg odmora nastavljaju se pripreme za buduća natjecanja.