Kategorija: Sport

Mladi reprezentativci članovi Kluba dizača utega "Vukovar", branili su boje Republike Hrvatske na Prvenstvu Europe za uzrast natjecatelja do 17 godina koje je održano u gradu Ciechanowu u Poljskoj.

U dresu sa državnim grbom nastupili su: NATAŠA DERMIČEK u kategoriji do 55 kg s rezultatima od 51+65=116 kg te se plasirala na 12. mjesto.

Isti plasman imao je i NIKOLA TODOROVIĆ u kategoriji do 73 kg s rezultatima od 105+126=231 kg., dok je DAVID TODOROVIĆ do 81 kg sa 100+117=217 kg. bio 13.

Sam nastup troje Vukovaraca na Prvenstvu Europe je veliki uspjeh za Klub dizača utega "Vukovar", a na ponos Gradu Vukovaru.
Ostvareni su plasmani unutar najavljenih prvih 15, a za nešto više, potrebni su bolji uvjeti i pristup ovom sportu, jer dok su uz reprezentativce drugih zemalja brinuli timovi stručnjaka (izbornik, trener, liječnik...) uz naše reprezentativce nije bilo mjesta niti za njihovog trenera!

Grad Vukovar u sadašnjem trenutku nema sportaša članova državne reprezentacije osim natjecatelja KDU "Vukovar" te se u klubu nadaju da će u suradnji sa Zajednicom športskih udruga korigirati svoj Pravilnik o stipendiranju sportaša (kako je obećano na prijemu kod zamjenika gradonačelnika) te da će ovi mladi reprezentativci tako steći pravo na 500 kuna sportske stipendije koja im je prijeko potrebna za pojačanu ishranu i nabavku proteina, vitamina i drugih suplemenata potrebnih za daljnji uspješan rad i tako rasteretiti kućni proračun roditelja.

Čestitke našim reprezentativcima na ostvarenim rezultatima i primjerenom ponašanju na i izvan sportskog borilišta!