Hrvatski veslački klub «Vukovar» je ove 2011. godine, u subotu, 07. svibnja, organizirao veslačko natjecanje pod imenom „VIII. regata sv. Filipa i Jakova“, a koja je ujedno bila i 3. regata Veslačkog kupa „Miljenko Finderle“. Regata se organizirana povodom proslave Dana grada Vukovara i bila je pod pokroviteljstvom grada Vukovara.
Sudjelovalo je 9 veslačkih klubova iz Karlovca, Zagreba i Osijeka u svim dobnim skupinama, od kadeta do seniora, te studenata. Nastupilo je 350 veslačica i veslača, a po drugi puta su veslali studenti-veslači Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ iz Vukovara u osmercima u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Voženo je 6 utrka prednatjecanja, te 28 finalnih utrka. Podijeljeno je 64 kompleta medalja ( zlatne, srebrne i brončane).
Klubovi iz Istre, Primorja i Like nisu došli, te su izostanak opravdali visokim troškovima putovanja i udaljenosti koju ovaj Kup zahtijeva.
Studentice Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ iz Vukovara su bile druge u svojoj konkurenciji, dok su studernti bili treći.
U ukupnom bodovanju u Vukovaru, HVKV je zauzeo 5. mjesto, dok je nakon svih regata Veslačkog kupa „Miljenko Finderle“ na zadovoljavajućem sedmom mjestu od 15 klubova.
Ivana Krkljuš nije nastupila na regati u Vukovaru, pošto se nalazila u Njemačkoj na jakoj međunarodnoj juniorskoj regati. Na istoj je nakon pobijede u prednatjecanju, koje se provelo u pet skupina, zauzela odlično drugo mjesto u finalnoj utrci.

Ukupni rezultati prednatjecanja

Ukupni rezultati finala

{gallery}vijesti/2011-05-10/02{/gallery}