Prošli vikend Mažoretkinje grada Vukovara nastupile su na čak dva velika europska karnevala.

U petak 17.02.2012. godine naše su djevojke nastupile na karnevalu u Veroni. Naime, karneval u Veroni najstariji je talijanski karneval, ali isto tako i jedan od najposjećenijih karnevala u Europi. Djevojke su plesale defile ulicama Verone čak 6 kilometara, točnije 2 sata i 45 minuta, ali unatoč tome umoru nije bilo mjesta zbog vesele karnevalske atmosfere. Naš nastup u Veroni je vidjelo čak 130 000 ljudi, koji su oduševljeno pljeskali, a iz publike se najčešće mogao čuti povik „Bravo Vukovar, bravo Croatia!"

Nakon karnevala u Veroni, zaputile smo se u Francusku, točnije u grad Albi. Tamo se od 18. do 20. veljače održavao poznati Carnaval d' Albi. U subotu 18. veljače naše djevojke odradile su nekoliko nastupa na središnjem trgu, i dvosatni defile ulicama Albia, kao najava sutrašnje velike povorke. Mažoretkinje grada Vukovara dobile su čast između nekoliko desetaka europskih grupa koje su gostovale na karnevalu, da baš one u subotu budu glavne zvijezde i najave sutrašnji karneval. Navečer nas je primio gradonačelnik Albia, kojem smo uručile simboličan poklon, a nakon toga na njegov zahtjev djevojke su malo zaplesale i još jednom zaradile ogroman pljesak svih prisutnih. U nedjelju, 19. veljače u kasnim poslijepodnevnim satima službeno je započeo karneval i povorka je krenula ulicama Albia. Opet su Mažoretkinje grada Vukovara dobile čast da u povorci predvode kraljicu karnevala. Francuzi su bili oduševljeni našim djevojkama. Nakon nastupa u kasnim večernjim satima zaputile smo se prema Vukovaru.

Bilo je ovo još jedno izvrsno iskustvo za naše djevojke, ali i velika promocija našeg grada, budući da je najčešće pitanje bilo „Gdje se točno nalazi Vukovar?", pa su djevojke ponosno objašnjavale svim znatiželjnim gledateljima iz kojeg djela Hrvatske dolaze i pričale o našem gradu u najboljem svjetlu.

Drago nam je da je naš trud, rad i naslov europskih viceprvakinja napokon prepoznat od strane velikih europskih menadžera koji organiziraju najveće europske festivale, pa ponude za nastupe stižu sa svih strana. Napokon su organizatori velikih europskih festivala spremni izdvojiti popriličan iznos da bi pokrili troškove našeg smještaja i prijevoza, kako bi naše djevojke bile dio tih velikih događaja koje organiziraju. To je jedno veliko priznanje našem radu, i nadamo se da ćemo sada dobivati još bolje i atraktivnije ponude, te da ćemo postati prepoznatljiva grupa u cijeloj Europi. S ponosom možemo reći da je prošli vikend naš nastup vidjelo preko 200 000 ljudi, i da smo na najbolji mogući način pronijele ime našega grada kroz najatraktivnije europske karnevale.

{gallery}2012/02/21/01{/gallery}