Kategorija: Sport

Jučer su se Mažoretkinje grada Vukovara vratile s 16. Državnog prvenstva mažoretkinja održanog u Rijeci od 11. - 13. svibnja.

Naše djevojke ove godine uzele su najveći broj medalja, budući da su se plasirale na Europsko prvenstvo u svim kategorijama. Naše kadetkinje, juniorke i seniorke osigurale su si titulu državnih viceprvakinja, dok je Josipa Belobrajdić u kategoriji solo junior osvojila zlato. Isti uspjeh ostvarile su Megi Brekalo i Ivona Krajinović u kategoriji par junior. Seniorski par, Andreja Lehrmajer i Gorana Tol osvojile su srebro, a seniorski solo Nikolina Maganić broncu.

Ove godine smo posebno sretne i zadovoljne, ne samo zbog činjenice da smo se s Državnog prvenstva vratile bogatije za dva zlata, četiri srebra i jednu broncu, već zbog toga što cijeli savez već dva dana priča o nastupu naših djevojaka i o njihovoj originalnosti. Prema mišljenju struke ove godine Vukovar je bio pravo osvježenje, a pohvale, čestitke i podrška stižu iz svih timova diljem Hrvatske. Naše djevojke ponovo će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu mažoretkinja, koje će se ove godine održati u Francuskoj od 30. kolovoza do 01. rujna.

Moramo naglasiti da su Mažoretkinje grada Vukovara jedini tim iz Hrvatske koji je uzeo medalju u svim kategorijama u kojima se natjecanje održalo, što ujedno znači i da smo jedini tim iz Hrvatske koji će imati predstavnike u svim kategorijama na Europskom prvenstvu.

{gallery}2012/05/15/05{/gallery}