Pod pokroviteljstvom grada Vukovara i gradonačelnika Željka Sabe danas je u Sotinu, prigradskom naselju Vukovara, obilježena 75. godišnjica mjesnog simbola - športskog nogometnog kluba „Dunav".

Na nogometnom igralištu održana je prigodna svečanost na kojoj je predsjednik kluba Damir Sovar podsjetio na najvažnije događaje iz bogate klupske povijesti „Dunava". - Na inicijativu mještana Sotina i uz veliku pomoć i podršku mještana Mitnice osnovan je 1937. godine NK „Dunav". Najveće uspjehe ostvario je 80-tih godina u Slavonsko-baranjskoj ligi. Tijekom Domovinskog rata poginulo je ili se još uvijek vode nestalima 35 članova kluba. Nakon procesa mirne reintegracije u Sotinu je 1998. NK „Dunav" obnovio svoj rad, ali zbog uništenih prostorija i terena svoje utakmice igra na terenu u Tompojevcima. Posljednjih trinaest godina sudionik je natjecanja na razini 2. ili 3. Županijske nogometne lige – naglasio je predsjednik kluba Damir Sovar, koji je sa izaslanstvom uprave i igrača pred početak utakmice odao počast žrtvama u Domovinskom ratu polaganjem vijenca kod Križa na mjesnom groblju u Sotinu.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je čestitku vodstvu i nogometašima „Dunava" povodom 75. godišnjice, te im darivao komplet športske opreme kao još jedan vid potpore za još bolje rezultate.

Sudionike svečanosti pozdravili su još i Marijan Pavliček u ime vukovarsko-srijemskog župana i Županijske skupštine VSŽ kao i Zlatko Vrančić, tajnik Nogometnog središta Vukovar.

Obilježavanje značajne obljetnice nije moglo proći bez nogometne utakmice. Na poziv slavljenika u Sotin je stigla momčad vinkovačkog prvoligaša „Cibalia", a početni udarac izveo je gradonačelnik Željko Sabo.

Za ŠNK „Dunav" Sotin igrali su: Omeragić Fikret, Mažar, Kolarić Davor, Molnar Boris, Horvat, Beljo, Mojzeš, Zeko,Molnar Andrija,Omeragić Robert, Margarin, Pavletić, Bataković, Kolarić Dario, Sabljić, Kulić, Vulić, Hodovanj, Ljubas

{gallery}2012/08/28/01{/gallery}