Kategorija: Sport

Mladi Vukovarci su pobjedom protiv Đure Đakovića osigurali prvu povijesnu poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske za svoj klub. Ujedno su i prva momčad koja je našla svoje mjesto među deset ponajboljih mlađekadetskih ekipa Hrvatske.

U Final Four regije Vukovar je prenio dvije pobjede, Sedam iz Đakova i Đuro Đaković po jednu, a Hrvatski sokol je krenuo bez bodova. Pošto su Brođani i Vukovarci pobijedili KK Sedam o prvaku regije je odlučivao njihov međusobni susret.

U prvoj utakmici u Vukovaru pred dobro popunjenim tribinama Đuro Đaković je napravio preokret u posljednjoj četvrtini i pobijedio igrače Igora Modaleka. Tada se činilo da su igrači trenera Brune Štefaneka najbliži prvoj poziciji. U tom susretu odličnu partiju pružio je 197 centimetara visoki Tin Šebalj postigavši 37 poena, a kod domaćina Srđan Brocić je ubacio 34 koša. U uzvratu Vukovar je očitao lekciju mladim Brođanima iz svih elemenata košarkaše igre. Pogađali su iz svih pozicija te su imali visok postotak ubačaja. Gostujući igrači bili su vrlo borbeni što im je donijelo nekoliko tzv. ničijih lopti. Igrali su vrlo brzu i agresivnu obranu na koju domaći nisu imali odgovor. Budući je Šebalj u Vukovaru zabio 37 koševa, glavna zadaća Vukovaraca bila je kako ga zaustaviti u čemu su i uspjeli premda je postigao 24 koša što je gotovo polovica od svih koševa cijele ekipe. Naime, domaći kapetan nije imao pomoć ostalih suigrača, dok je trenera Štefaneka iznenadilo što Vukovar s mlađim kadetima igra za ovaj uzrast pomalo neuobičajenu zonsku obranu 1-3-1 koja im je na kraju i dala rezultat. Vrlo agresivna obrana na svim igračima Đure Đakovića toliko je sputala domaće da su imali čak 30 izgubljenih lopti. Već nakon prve četvrtine bilo je 23:14, a do kraja se prednost na strani gošći stalno povećavala. Kod pobjedničke ekipe izdvojila su se 4 igrača, a prvo ime bio je sjajni organizator igre omaleni i vižljasti Brocić koji je zabio 27 koševa, dok je odličnu pomoć imao u Dominiku Kajbi s 23, Mateju Berišiću sa 14 i Matiji Matijeviću s 13 poena.

Tako je Vukovar zasluženo, kolo prije kraja, osvojio naslov prvaka Slavonije i Baranje za mlađe kadete te će predstavljati svoju regiju na poluzavršnici PH. Brođani su drugi, KK Sedam iz Đakova predvođen Kristijanom Vladovićem treći, a Hrvatski sokol će biti četvrti u u regiji.

Vukovar, 01. studeni 2012.

HKK Vukovar – Đuro Đaković 76:78 (17:15, 36:36, 64:53)

Vukovar: I. Bjelanović 11, F. Bjelanović, Berišić 4, Ravkić 3, Knežević, Matijević 4, Pejić, Brocić 34, Čalušić, Bobinac 2, Kajba 18.

Đuro Đaković: Suman 2, Kljaić 2, Matić, Marijić, Ruhek 12, Šebalj 37, Marinčić 3, Klaso 2, Bertolović 15, Anušić, Gusak 5, Princip.

Slavonski Brod, 03. studeni 2012.

Đuro Đaković – HKK Vukovar 49:85 (14:23, 26:32, 32:54)

Đuro Đaković: Suman 2, Kljaić 2, Matić, Marijić 3, Ruhek 4, Šebalj 24, Marinčić 2, Klaso, Bertolović 8, Anušić, Gusak 4, Princip.

Vukovar: P. Bjelanović 4, F. Bjelanović, Berišić 14, Ravkić, Knežević, Matijević 13, Pejić, Brocić 27, Čalušić 2, Bobinac 2, Kajba 23.

{gallery}2012/11/05/02{/gallery}

Mlađi kadeti HKK Vukovar zasluženo su, kolo prije kraja, porazili KK Đuro Đaković iz Slavonskog Broda i osvojili naslov prvaka Slavonije i Baranje za mlađe kadete te će predstavljati svoju regiju na poluzavršnici PH.