Kategorija: Sport

{gallery}2015/03/10/02{/gallery} Na prvom Međunarodnom kupu borilačkih vještina u organizaciji Karate-Do kluba Požega u sportskoj dvorani u Jakšiću okupilo se tridesetak natjecatelja. Ovo je bilo prvo takvo okupljanje gdje su predstavnici različitih borilačkih vještina iz Požege, Belog Manastira, Bosanske Kostajnice, Brčkog i Vukovara u sportsko-obiteljskoj atmosferi razmijenili iskustva.
Borci Vukovarskog sokola Denis Matijašević i Marko Sablić svaki u svojoj kategoriji ponovo su bili najbolji i osvojili zlatne medalje u grapplingu. Trener Josip Crnjac nam pojašnjava što je grappling, to je borilačka vještina mješavina juda sa zahvatima gušenja ili poluga.
Također napominje kako u Vukovarskom sokolu se trenira i Urban jiu.jitsu što je mješavina izraelskog i japanskog jiu-jitsua sa utjecajima krav mage ali je sve prerađeno za sport i ublažena je retorika, Uglavnom se radi o tome kako u što kraćem vremenu onesposobiti „neprijatelja". Borilačke vještine su izuzetno dobre jer omogućuju mladima da kontroliraju sami sebe i ne iskaljuju bijes na okolini a isto tako služe isključivo za samoobranu, da se možete obraniti od dva puta jačeg i većeg protivnika a ne za napad.
„ Izuzetno sam ponosan na moje borce koji na svakom natjecanju i turniru daju sve od sebe kako bi što bolje predstavili i sebe i klub i grad Vukovar, vjerujem u njih i da će se ovaj niz osvajanja medalja nastaviti " - završava trener Crnjac.