Kategorija: Rekreacija

4. 5. 2019, nastupile su učenice Odjela za suvremeni ples Kyara Božić Zorić, Lara Šijanović, Katarina Merki, Mirta Pendić, Ella Demirović, Tia Šarić te Tijana Mrđanov. Učenice su izvele koreografije koje su ostvarile u nastavnoj godini 2018./2019. pod mentorstvom učiteljice suvremenog plesa Tanje Pavošević, dipl.ples.kor. i učiteljice klasičnog baleta Laure del Carmen Velasco Farrera, univ. bacc. scenskih umjetnosti na području plesa.
Na festivalu je u formi klasičnog baleta plesala učenica Lara Šijanović u koreografiji „Vragolasta djevojka", koju je izvela nebrojeno puta pred vukovarskom publikom te ih iznova oduševila svojom snagom i gracioznošću u izvedbi zahtjevnih elemenata. Lara je i dobitnica 2. nagrade na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zagrebu ove godine u disciplini suvremeni ples, sa koreografijom "Proljeće" . U formi suvremenog plesa na festivalu su izvedene koreografije Reći ću ti, Akcijski film, Kineska figurica, Vatra, Tajna formula i Rolling in the Deep od kojih su napetu atmosferu u koreografiji Akcijski film prikazale Ella Demirović i Tia Šarić, a poetično raspoloženje unjele su Mirta Pendić i Katarina Merki izvedbom koreografije Reći ću ti. Kyara Božić Zorić je izvela koreografiju Tajna formula s kojom je osvojila 3. nagradu na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zagrebu ove godine u disciplini suvremeni ples.
Svu snagu Vatre prikazala je Tia Šarić izvedbom na aktualnu glazbenu temu Game of Thrones-a. Učenica Tijana Mrđanov je pokazala cijelu lepezu pokreta iz suvremenog plesa i klasičnog baleta u zanimljivom spoju popularnog karaktera na glazbu Rolling in the Deep, Adele.

Učenice su imale i izvrsnu priliku pokazati svoje glumačke talente u suradnji s glumcima Annom Jurković i Filipom Sever, koji si vodili program „Made in Vukovar" pod redateljskom palicom prof. art. Roberta Raponje.