×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/03/26/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/03/26/02

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar je udruga za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, koja djeluje na osnovi misije i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Zahvaljujući zalaganju i trudu ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, gđe. Zorice Grgić i njenih vrijednih suradnika, već više godina organiziraju se i provode programi humanističkog odgoja djece i mladeži, radi se na usvajanju vrlina solidarnosti, nepristranosti i suosjećanja, promiče se poštovanje ljudskog bića i života, potiče razvoj samopoštovanja te pridonosi razvoju životnih vještina (dobre komunikacije, mirnog rješavanja sukoba, timskog rada i suradnje i slično); te se u svrhu toga organizira i gradsko Natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj natjecanja nije isključivo pobjeda, već je cilj ovakvog tipa natjecanja u motivaciji mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupljanju mladih osoba radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Ove godine natjecanje je održano 24. ožujka (subota) u OŠ Dragutin Tadijanović u Vukovaru.

Kao i svake godine, Gimnazijalci su aktivno sudjelovali u pripremi, organizaciji i natjecanju. Zahvaljujući razumijevanju i podršci ravnatelja Gimnazije Josipa Prpe, učenici svake godine sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, volontiraju i vrlo rado se odazivaju na natjecanje na kojem postižu izvrsne rezultate.

Natjecali su se u kategoriji Mladež Hrvatskoga Crvenog križa u sastavu Maganić Vinka-Ivna ( vođa tima ), Popić Marina, Prkić Martina ( učenice trećeg razreda opće gimnazije) , Anamarija Crnac, Marina Marić ( učenice trećeg razreda prorodoslovno-matematičke gimnazije) i moralna podrška Mateja Vidović (učenica prirodoslovno-matematičke gimnazije).

Učenice je za natjecanje pripremala mentorica Sanja Pavlović Šijanović, prof. informatike, koja od 2001. godine radi kao povjerenik i mentor Gradskog društva Crveni križ Vukovar te redovno priprema nove ekipe za natjecanja.

Učenice su pokazale izvrsno znanje prilikom pisane provjere znanja o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima ali i u praktičnoj provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Višemjesečii trud i rad se isplatio te su Gimnazijalke osvojile prvo mjesto i na taj način će predstavljati grad Vukovar na slijedećoj razini natjecanja, a to je međužupanijska razina koja će se održati 21.travnja. 2012. u Vukovaru.

Ne preostaje nam ništa drugo, već da Gimnazijalkama čestitamo i poželimo im da ponove ovakav uspjeh i na međužupanijskom natjecanju!

{gallery}2012/03/26/02{/gallery}