Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar je udruga za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, koja djeluje na osnovi misije i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Zahvaljujući zalaganju i trudu ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, gđe. Zorice Grgić i njenih vrijednih suradnika, već više godina organiziraju se i provode programi humanističkog odgoja djece i mladeži, radi se na usvajanju vrlina solidarnosti, nepristranosti i suosjećanja, promiče se poštovanje ljudskog bića i života, potiče razvoj samopoštovanja te pridonosi razvoju životnih vještina (dobre komunikacije, mirnog rješavanja sukoba, timskog rada i suradnje i slično); te se u svrhu toga organizira i gradsko Natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj natjecanja nije isključivo pobjeda, već je cilj ovakvog tipa natjecanja u motivaciji mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupljanju mladih osoba radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Ove godine natjecanje je održano 24. ožujka (subota) u OŠ Dragutin Tadijanović u Vukovaru.

Kao i svake godine, Gimnazijalci su aktivno sudjelovali u pripremi, organizaciji i natjecanju. Zahvaljujući razumijevanju i podršci ravnatelja Gimnazije Josipa Prpe, učenici svake godine sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, volontiraju i vrlo rado se odazivaju na natjecanje na kojem postižu izvrsne rezultate.

Natjecali su se u kategoriji Mladež Hrvatskoga Crvenog križa u sastavu Maganić Vinka-Ivna ( vođa tima ), Popić Marina, Prkić Martina ( učenice trećeg razreda opće gimnazije) , Anamarija Crnac, Marina Marić ( učenice trećeg razreda prorodoslovno-matematičke gimnazije) i moralna podrška Mateja Vidović (učenica prirodoslovno-matematičke gimnazije).

Učenice je za natjecanje pripremala mentorica Sanja Pavlović Šijanović, prof. informatike, koja od 2001. godine radi kao povjerenik i mentor Gradskog društva Crveni križ Vukovar te redovno priprema nove ekipe za natjecanja.

Učenice su pokazale izvrsno znanje prilikom pisane provjere znanja o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima ali i u praktičnoj provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Višemjesečii trud i rad se isplatio te su Gimnazijalke osvojile prvo mjesto i na taj način će predstavljati grad Vukovar na slijedećoj razini natjecanja, a to je međužupanijska razina koja će se održati 21.travnja. 2012. u Vukovaru.

Ne preostaje nam ništa drugo, već da Gimnazijalkama čestitamo i poželimo im da ponove ovakav uspjeh i na međužupanijskom natjecanju!

{gallery}2012/03/26/02{/gallery}