Tradicionalno natjecanje ribiča u lovu ribe na plovak okupilo je protekle nedjelje sedamnaest ekipa iz svih krajeva naše županije i dvanaest pojedinaca i pojedinki. Vrijeme je bilo pogodno za natjecanje. Bio je sunčan dan bez vjetra, ali je voda bila „jalova" za pecanje, pa je ukupni ulov ribe bio nešto skromniji. To nije nikome zasmetalo jer je bilo svakome važno sudjelovati. Najviše uspjeha u ekipnoj konkurenciji je imala ekipa VUKOVARA 1 – ŠRU „Dunav", druga je bila SRD „Slaven" Borovo naselje, a treća ŠRU „Lavanda" Vinkovci.

Najbolji pojedinci u ekipnom natjecanju i na Kupu uopće su: Dejan Selak – prvo mjesto sa ulovljenih 7,500 kilograma; drugi je bio također član obitelji Selak – Ivan Selak (stariji), a treći član pobjedničke ekipe, gospođa Zdenka Selak bila je druga u sektoru A; treći u pojedinačnoj konkurenciji je bio Aleksandar Todorčić.

Za ekipne pobjednike – zaslužni lijepi pehari, a za pojedince zlatne, srebrne i brončane medalje. Svaki pojedinac u natjecanju je od organizatora dobio Zahvalnice, ekipe Priznanja uz skromne suvenire koje su pripremile članice Foruma žena GO SDP-a na čelu sa Danicom Travarić i član Foruma seniora Ljuban Bjelajac.

U sektoru A su pobjednici bili nagrađeni također s medaljama: Goran Pejić – prvo mjesto, Zdenka Selak – drugo mjesto i Željko Sabo saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara. U sektoru B najbolji su bili: Dejan Selak – prvo mjesto, Vladimir Mrđanov – drugo mjesto i Darko Budimir – treće mjesto. U sektoru C prva tri mjesta su zauzeli: Ivan Selak (1.), Aleksandar Todorčić (2.) i Slavimir Radan (3.) U sektoru, nazovimo ga D, najbolji su bili: Suzana Stanivuković (1.), Snježana Mrđanov (2.) i Aleksandar Stanći (3.).

Da bi ugođaj bio potpun, pobrinuli su se vrijedni kuhari fiša. Bili su to kuhari iz ekipe Ivice Janića iz ŠRU „Dunav" Vukovar, čiji je rad kao i prošle godine ocjenio (prema dosta strogim kriterijama), ocjenjivački sud u sastavu: Travarić, Trnjak, Kiš, Bjelajac i Bečvardi.

Najbolji u spravljanju fiša su bili: Krešimir Drnsvonštek – (prvi kotlić), Ivica Radović – drugo mjesto, a treći je bio Zoran Stojanović. U svih 6 ogromnih kotlića je bio izvrstan fiš. Za svoj trud su dobili diplome i za prva tri osvojena mjesta skupocjene voblere (specijalne umjetne ribice za lov riba grabljivica na blinker), dar obitelji Miladinov.

Kupu su se odazvali naši stalni prijatelji iz Vukovarsko-srijemske županije i Zagreba. Vrijednu ispriku zbog zauzetosti poslao nam je Josip Leko, predsjednik Sabora.

Ugođaj na Kupu nam je uljepšao tamburaški sastav „Bećarski inat", a za dobru organizaciju natjecanja i zabavu prisutnih oko 2.000 građana Vukovara i gostiju pobrinuo se Željko Pinjuh, predsjednik GO SDP-a Vukovar i Organizacionog odbora Kupa, Forum seniora na čelu sa Ivanom Galićem, Forum žena koji vodi Danica Travarić i Foruma mladih sa gospođicom Biljanom Gaća na čelu. Tehničke poslove su vješto i veoma dobro obavili Darko Buljan i Siniša Mudri, a posebno se zahvaljujemo DVD Vukovar na pomoći i sponzorstvu te svima onima koje nismo spomenuli, a pomogli su nam sa željom da se opet nađemo svi zajedno dogodinena istom mjestu na VII. susretima.

Sportski pozdrav - B I S T R O !!

Stevan Grbatinić – koordinator organizacijskog odbora

{gallery}2012/10/24/05{/gallery}