TEHNOSTAN – OBAVIJEST O POČETKU SEZONE GRIJANJA

Ogrjevna sezona 2012/2013

Tehnostan je i ove godine izvan sezone grijanja obavio redovne remonte toplinskih postrojenja, te je pripremio toplinski sustav za predstojeću ogrjevnu sezonu. Sa zadovoljstvom ističemo da tijekom trajanja radova na toplinskom sustavu nije bilo zastoja u isporuci toplinske energije za zagrijavanje potrošne tople vode.

Podsjećamo kupce toplinske energije da su svi popravci i radovi na unutrašnjim instalacijama grijanja trebali biti završeni do 15. rujna, te ih molimo, ukoliko još nisu dovršili započete radove, da ih što prije završe radi nesmetane i kvalitetne opskrbe toplinskom energijom svih kupaca.

Pozivamo ovlaštene predstavnike suvlasnika/stanara da još jednom provjere ispravnost i pogonsku spremnost svih zajedničkih i unutarnjih instalacija centralnog grijanja radi uredne isporuke toplinske energije u ovoj ogrjevnoj sezoni.

Prema Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom (Narodne novine 129/06) ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine.

Distributer toplinske energije Tehnostan d.o.o. započeti će s isporukom toplinske energije u ogrjevnoj sezoni nakon 15.rujna na temelju Odluke o početku isporuke toplinske energije svim kupcima toplinske energije, a u skladu sa vremenskom prognozom i temperaturama zraka kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

Dimnjačarska sezona 2012/2013

Budući je od 15. rujna počela i dimnjačarska sezona, koja se poklapa sa sezonom grijanja, kao ovlašteni područni dimnjačari za područje grada Vukovara, skrećemo pozornost građanima koji imaju namjeru promjeniti energent za loženje, na osobit oprez, te ih pozivamo da prije početka korištenja dimnjaka obavijeste i pozovu dimnjačara da obavi stručni pregled dimnjaka, kako bi korištenje istog bilo sigurno.

Oštećeni dimnjaci, neadekvatna ložišta i neprimjerena goriva uzrok su potencijalnim opasnostima koje u konačnici mogu rezultirati tragičnim posljedicama.

Podsjećamo da je obveza pregleda i čišćenja dimnjaka propisana Odlukom o radu dimnjačarske službe i obvezuje sve korisnike na preventivno i redovito održavanje.

Kontakti:

Centrala: 450-300

Telefax: 441-677

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S poštovanjem,

TEHNOSTAN d.o.o.

VUKOVAR