Dana 10.12.2017. upaljena je II. adventska svijeća u sklopu XX. VUKOVARSKIH ADVENTSKIH SVEČANOSTI koje se ove godine održavaju pod nazivom VUKOVAR – TO JE MOJA ZEMLJA – TO JE MOJ DOM.

Vukovarske adventske svečanosti već se dvadeset godina održavaju pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, Vukovarsko srijemske županije i Ministarstva kulture RH u organizaciji Gradskog muzeja, Hrvatskog doma i Franjevačkog samostana. U nedjelju, 10. prosinca upaljena je II. adventska svijeća koja tradicionalno pripada zaslužnima za najznačajnije projekte u kulturi Vukovara.

Svoj tradicionalni koncert pod vodstvom Anđelka Ramušćaka u Hrvatskom domu održao je HRVATSKI KOMORNI ORKESTAR pod ravnanjem dirigenta Jurice Petrača uz gostovanje soliste na gitari Petrit Cekua. Izveli su djela: L.Sorkočević.: Simfonija br.3 / M.Castenuovo-Tedesco: Koncert za gitaru u D-duru,br.1,op.99 / W.A.Mozart.: Simfonija u A-duru,KV201.

Božićne pjesme izveo je KUD TENA iz Đakova.

U drugom dijelu programa u Dvorcu Eltz u Gradskom muzeju Vukovar II. adventsku svijeću upalio je GORAN RAKO sa suprugom Nanom, autor arhitektonskog rješenja obnove Dvorca Eltz, Muzeja vučedolske kulture i Vukovarskog vodotornja.
U ime organizatora goste su pozdravili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar i Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar.
Čestitku za Božić i sudjelovanje u programu izvođačima i sugrađanima u svoje i u ime gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, uputila je Marina Sekulić, pročelnica za kulturu i turizam Grada Vukovara.