×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/elemetwe/public_html/images/stories/2016/04/15/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/04/15/03

{gallery}2016/04/15/03{/gallery} Dolaskom proljeća i toplijih dana u Gradskom muzeju Vukovar održavaju se igraonice Muzej u kinetičkom pijesku.

Dana 15. travnja 2016. godine na igraonicu su došla djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar I skupina Pčelice prema dogovoru s ravnateljicom Mirom Kulić.

U muzeju su ih ugostili kustos Rosanka Savić Mitrović, muzejski pedagog Ivana Nadovski, muzejski tehničari Ante Džalto i spremačica Ljubica Raspudić. Edukativni dio igraonice je u tome što djeca dolaze u muzej, prolaze njegovim prostorom i vrijeme provede na prekrasnoj terasi barokne palače Eltz sa koje se vidi centar grada i Dunav, izrađuju od kinetičkog pijeska neke od simbola Vukovara kao što su Vodotoranj, Vučedolska jarebica, Vučedolska čizmica, Dvorac Eltz, dunavski brod, dunavski šaran. Zabavni dio igraonice je u čarima kinetičkog pijeska koji je savršen za modeliranje, opuštanje i zabavu, a osvježenje uz sok i grickalice je neizbježno.