Integracija ciljeva interkulturalnog odgoja i obrazovanja, preko različitih sadržaja rada s djecom rane dobi i roditeljima, sastavnice su pedagoške prakse u vrtićima. Obogaćivanju sadržaja pedagoškog rada s djecom u provedbi projekata „Odgoj i obrazovanje za multikulturalnost-riznica obiteljskih kultura" i „Super je bit' različit" u velikoj mjeri je doprinosila suradnja s brojnim čimbenicima lokalne zajednice, koji su nam omogućili kvalitetniju integraciju sadržaja odgoja za različitosti u naše odgojno-obrazovne programe.

Pored brojnih roditelja i zaposlenika gradskih vrtića, svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici udruga i ustanova s kojima smo surađivali na realiziranju projekata: KUD "Sloga" Vukovar, Udruga Mađara Grada Vukovar, Muzej Grada Vukovara, Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo "Ivan Franko" Vukovar, Društvo "Rusnak", Petrovci. Također zahvaljujemo slijedećim udrugama, organizacijama i ustanovama koje su sudjelovale u radu na projektima:

Udruga Nijemaca i Austrijanaca, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Vukovara, Etno-grupa "Đurđevak" Bobota, Gradska knjižnica Vukovar, Policijska postaja Vukovar, KZC „M. Milanković" Dalj, Hrvatski dom Vukovar kao i roditeljima djece iz DV „Borovo" i DV „Radost".

{gallery}2012/10/30/05{/gallery}

Završetak rada na Projektu Interkulturalno obrazovanje u vukovarskim vrtićima, u organizaciji Nansen dijalog centra  iz Osijeka, DV Vukovar 1 i DV Vukovar 2, obilježen je  otvaranjem izložbe Odgoj i obrazovanje  za multikulturalnost-riznica obiteljskih kultura, u Hrvatskom domu u Vukovaru.  Edukacija za stvaranje interkulturalnog  okruženja u vrtiću i odgoj za različitosti, realizirana je uz potporu Veleposlanstva Kraljevine Norveške u RH, podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara, te Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba.  Svečanost  su otvorili dogradonačelnica grada Danijela Stanković, predstavnica Nansen-a Karmen Salha, te predstavnice gradskih vrtića.