×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/10/30/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/10/30/05

Integracija ciljeva interkulturalnog odgoja i obrazovanja, preko različitih sadržaja rada s djecom rane dobi i roditeljima, sastavnice su pedagoške prakse u vrtićima. Obogaćivanju sadržaja pedagoškog rada s djecom u provedbi projekata „Odgoj i obrazovanje za multikulturalnost-riznica obiteljskih kultura" i „Super je bit' različit" u velikoj mjeri je doprinosila suradnja s brojnim čimbenicima lokalne zajednice, koji su nam omogućili kvalitetniju integraciju sadržaja odgoja za različitosti u naše odgojno-obrazovne programe.

Pored brojnih roditelja i zaposlenika gradskih vrtića, svečanosti su prisustvovali i mnogi predstavnici udruga i ustanova s kojima smo surađivali na realiziranju projekata: KUD "Sloga" Vukovar, Udruga Mađara Grada Vukovar, Muzej Grada Vukovara, Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo "Ivan Franko" Vukovar, Društvo "Rusnak", Petrovci. Također zahvaljujemo slijedećim udrugama, organizacijama i ustanovama koje su sudjelovale u radu na projektima:

Udruga Nijemaca i Austrijanaca, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Vukovara, Etno-grupa "Đurđevak" Bobota, Gradska knjižnica Vukovar, Policijska postaja Vukovar, KZC „M. Milanković" Dalj, Hrvatski dom Vukovar kao i roditeljima djece iz DV „Borovo" i DV „Radost".

{gallery}2012/10/30/05{/gallery}

Završetak rada na Projektu Interkulturalno obrazovanje u vukovarskim vrtićima, u organizaciji Nansen dijalog centra  iz Osijeka, DV Vukovar 1 i DV Vukovar 2, obilježen je  otvaranjem izložbe Odgoj i obrazovanje  za multikulturalnost-riznica obiteljskih kultura, u Hrvatskom domu u Vukovaru.  Edukacija za stvaranje interkulturalnog  okruženja u vrtiću i odgoj za različitosti, realizirana je uz potporu Veleposlanstva Kraljevine Norveške u RH, podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara, te Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba.  Svečanost  su otvorili dogradonačelnica grada Danijela Stanković, predstavnica Nansen-a Karmen Salha, te predstavnice gradskih vrtića.