×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/11/27/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/11/27/03

{gallery}2015/11/27/03{/gallery} U dječjem vrtiću Vukovar II u tijeku je provedba programa prevencije zlostavljanja djece. Informiranje i podučavanje djece o ostvarivanju zaštitnih prava i strategijama zaštite od zlostavljanja, provode odgojiteljice Vrtića -licencirani CAP pomagači.

CAP program (Child Assault Prevention) je jedan od najkvalitetnijih i najsveobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu. Program je usmjeren na prevenciju nasilja, a osnovni ciljevi su zaštita od opasnosti te osiguranje temeljnih zaštitnih prava i prava sudjelovanja. Kroz priče i igrokaze djeca su stjecala spoznaje o najčešćim situacijama zlostavljanja u predškolskom periodu. Provedenim aktivnostima djeca su poučavana o strategijama i vještinama zaštite i samozaštite od zlostavljanja od strane vršnjaka i odraslih osoba te razvijala samopouzdanje u vlastite snage u opasnim situacijama.