×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/08/07/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/08/07/01

U Gradskoj knjižnici Vukovar postavljena je izložba „Atomsko bombardiranje Hirošime i Nagasakija" udruženja „Gradonačelnici za mir".

Izložbu je otvorio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je od 2009. godine i sam član spomenutog Udruženja. Gradonačelnik se prihvatio zadaće da održava životnu sredinu koja građanima omogućuje da sigurno i kulturno žive, te da pridonosi postizanju trajna mira u svijetu. Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo kako se povodom stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 18. studenoga u Japanu služi misa zadušnica za vukovarske žrtve i molitva za mir. Gradonačelnika i njegove suradnike primila je i pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, Vlatka Surma Szabo.

Udruženje Gradonačelnici za mir – Mayors for Peace osnovano je 1982. godine i trenutno prema podacima iz svibnja 2012. okuplja 5.238 gradonačelnika diljem svijeta i to iz 153 grada i regije.

Cilj je ovoga udruženja borba protiv uporabe atomskog oružja kao i pomoć u razvoju svijesti o opasnostima i posljedicama nuklearnog načina ratovanja. Izložbu čine posteri na engleskom jeziku koji prikazuju posljedice atomskog bombardiranja Hirošime i Nagasakija i to na ljudsko stanovništvo, stambene objekte i okoliš.

U izložbi je prikazana i vizija budućnosti gradova Hirošime i Nagasakija u 2020. godini, a svi zainteresirani mogu pogledati izložbu u razdoblju od 1. do 9. kolovoza 2012. u Gradskoj knjižnici Vukovar.

{gallery}2012/08/07/01{/gallery}