Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Gradom Vukovarom i Gradskim muzejom Vukovar 18. ožujka 2014. g. organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) i projekta Europske prijestolnice kulture. Predstavljanje će se održati u Gradskom muzeju Vukovar, Županijska 2.


Sve nazočne uvodno će pozdraviti Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar i Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara.


Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Nešto detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe.


Kako je jedna od posebnih aktivnosti programa Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture, nešto više o njemu i mogućnostima koje se otvaraju hrvatskim gradovima ako ponesu naslov Europske prijestolnice u 2020. godini reći će Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture. Objava natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuje se tijekom mjeseca svibnja ove godine kada će svi gradovi imati jednako vremena za prijavu. Budući da proces prijave i razrade projekta zahtjeva iznimno temeljite i jasno strukturirane odgovore, potrebno je što prije krenuti s pripremama.


Molimo da se prijavite za sudjelovanje na predstavljanju slanjem svojih podataka na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Program možete pogledati OVDJE.