Cijenjeni sugrađani,
putem ovog obrasca možete postaviti pitanje direktno Gradonačelniku.
Molimo Vas da u svom pitanju budete jasni, sažeti i konkretni.
Nakon što Gradonačelnik odgovori na pitanje, odgovori će se objaviti na ovoj stranici, a zanimljivija pitanja mogu biti prenešena u lokalnim medijima uz zadržavanje anonimnosti autora. Molimo Vas za malo strpljenja prilikom čekanja odgovora, jer gradonačelnik, zbog raznih obveza ponekad ne može odgovoriti isti dan.

Prije postavljanja pitanja molimo Vas da se upoznate s Uvjetima korištenja i provjerite Često postavljanja pitanja.

Ivan PenavaDragi Vukovarke i Vukovarci, dragi prijatelji!

Dobrodošli na službenu web stranicu Grada Vukovara putem koje ćemo predstaviti javnosti sve što radimo, a daje nam i mogućnost neposredne komunikacije s vama od obostranog interesa.

Kad sam Vas zajedno sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić i drugim koalicijskim suradnicima pozivao da nam pružite podršku, jer VUKOVAR ZASLUŽUJE BOLJE, znali smo da ukazano povjerenje možemo opravdati samo poštenim radom i djelima kojima ćemo dokazati kako je uistinu VUKOVAR DOBIO BOLJE!

Obavljanje dužnosti gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Vukovara je časna, odgovorna i zahtjevna zadaća, a mi smo spremni odgovoriti svim izazovima. Tijekom svojeg mandata želio bih razviti Grad Vukovar u svim područjima života na ponos svima nama koji Vukovar svakodnevno živimo, ali i na ponos cijeloj Hrvatskoj koja se prema Vukovaru odnosi kao prema mjestu posebnog pijeteta.

Pred nama je iznimno puno posla, prije svega u razvoju gospodarstva, očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta. Vukovar ne smijemo samo zamišljati kao grad pun gospodarskih, obrazovnih, povijesnih i zabavnih sadržaja, on to stvarno i što prije mora postati. Vukovar ćemo učiniti ugodnim mjestom za život svakom stanovniku našeg lijepog grada bez obzira na dob ili bilo kakvu pripadnost. Vukovar moramo svrstati i među najprivlačnije hrvatske gradove svakom našem gostu koji će nam se uvijek ponovno vraćati.

Zadaća nam je skrbiti o svakom kutku Vukovara, a to je, drage moje sugrađanke i sugrađani, gotovo nemoguće bez vas. Kroz komunikaciju s građanima nastojat ću vam se približiti kako bi što uspješnije rješavali zacrtane programe kao i sve postojeće probleme. Uvjeren sam da će mnogi od vas i ovim elektronskim putem doći do željenih informacija i odgovora. Spreman sam osobno se posvetiti svim vašim dobronamjernim pitanjima i razmotriti prijedloge koji nas zajednički vode prema boljem Vukovaru.

Vaš gradonačelnik Ivan Penava!


POSTAVITE PITANJE*

* Napomena:
Odgovarati će se SAMO na pitanja koja su potpisana imenom i prezimenom i koja su potvrđena e-mailom, odnosno ona koja zadovoljavaju uvjete korištenja.

Pitanja i odgovori


 

Poštovani gradonačelniče,
planira li se postavljanje semafora za prelazak pješaka u ulici Bana Josipa Jelačića, kod autobusnog stajališta uz Vodotoranj?
Naime, kako je cesta izuzetno prometna sa osobnim i teretnim vozilima jako je zahtjevna za prelazak male djece koja idu u školu, građana koji idu nedjeljom u Crkvu itd. Ponekad nesmotreni vozači ne poštuju svoje propise pa ne žele stati ni odrasloj osobi prilikom prelaska ceste na zebri ili voze suviše brzo te se ne stignu zaustaviti na vrijeme unatoč postavljenim znakovima i signalizaciji. Sve više i više automobila, autobusa sa turistima , kamiona i motocikala u ovo proljetno vrijeme velikom brzinom i u kolonama prometuje ovom cestom. Opasnost je prisutna kod svakog prelaska.
Unaprijed hvala na odgovoru i nadam se što hitnijem rješenju.
Lijepi pozdrav!
Mijo Rambala

Poštovani gospodine Rambala,
po pitanju postavljanja semaforizacije u ulici Bana J. Jelačića kod autobusnog stajališta uz Vodotoranj na državnoj cesti D”"2 u Vukovaru, Grad Vukovar izradio je projektnu dokumentaciju za postavljanje svjetlosno-prometne signalizacije na predmetnoj lokaciji budući je navedeni pješački prijelaz visoko frekventan te smo istu proslijedili u Hrvatske ceste koje su navedeni projekt uvrstile u Plan izgradnje za 2019. godinu, stoga se očekuje realizacija projekta u ovoj godini.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Postovanje gradonačelnik .. mene zanima ova stipendija sto se dobije 400kn ko ide u skolu cula sam ali nisam sigurna ni kome se mogu obratiti meni sin ide Defercivno zanimanje je on hvala vam

Poštovana,
za sve informacije oko stipendija za učenike i studente možete se obratiti Upravnom odjelu za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje i socijalnu politiku Grada Vukovara, na adresi Dr. Franje Tuđmana 1, Vukovar, ured br 2, ii na broj telefona 032/456-545.

Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Poštovani gradonačelniče,
možete li mi odgovoriti kada će se asfaltirati Bokokotorska ulica?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Zlatko Gemeri

Poštovani,
Grad Vukovar je u 2018. godini izdvoji velika sredstva za sanaciju komunalne infrastrukture sudjelujući u Projektu Vukovar, odnosnu u izgradnji nove vodovodne i kanalizacijske mreže. Sanacija Bokokotorske ulice je planirana u 2019. godini sukladno prilivu sredstava za održavanje komunalne infrastrukture. Nadamo sa na obostrano zadovoljstvo da ćemo u 2019. godini pristupiti sanaciji navede ulice.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Poštovani,
Imate li u planu napraviti parkiralište ispred stambene zgrade u ulici Brune Bušića kbr 76-82? Zgrada ima 32 stana, a nema parkiralište, a djelatnici OŠ Siniše Glavaševića ne dozvoljavaju stanarima parkiranje na parkiralištu između zgrade i škole, čak i u vrijeme školskih raspusta jer je to, navodno Vašom odlukom, isključivo školsko parkiralište.
S poštovanjem,
Ivan Cvetko

Poštovani,
višestambena zgrada od kućnog broja 76-82 u ulici Brune Bušića se nalazi na k.č.br. 209/28 i k.č.br. 153 k.o.Vukovar koje su u vlasništvu Republike Hrvatske i Borovo d.d. proizvodnja i promet obuće, gumarskih i ostalih proizvoda. Grad Vukovar je izradio projektnu dokumentaciju za izgradnju parkirališta za navedenu zgradu, no nije mogao ishoditi građevinsku dozvolu. Nadamo se da će se u skorije vrijeme postići dogovor oko otkupa navedene katastarske čestice te ćemo uspjeti realizirati započeto.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Dobar dan
Možete li mi reći po kojim su kriterijima, 24 obitelji sa troje i više djece dobili poklon bon.
Hvala
Željka Holik

Poštovana,
ideja je potekla iz agencije Organizatori bez granica koji su s Gradom Vukovarom i Turističkom zajednicom Grada Vukovara organizirali ovogodišnji Advent u našem gradu. Simbolično je to bilo 25 obitelji, s obzirom da je vrijeme došašća trajalo 24 dana. Nadležni upravni odjel Grada Vukovara uputio je zatim vukovarskim osnovnim školama dopis za odabir 24 obitelji s troje ili više djece, a jedan od ključnih kriterija bio je nadarenost i marljivost učenika. Prema tome, osnovne škole s područja Grada Vukovara dostavile su popis odabranih obitelji prema kojem su 24 božićna drvca i poklon bonovi i dodijeljeni.
Lijep pozdrav,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Poštovani!!
Zanima me postoji li mogućnost postavljanja semafora za pješake na pješačkom prijelazu na Trpinjskoj cesti kod skretanja za Lipovaču.
Naime, na tom prijelazu prelaze cestu djeca i s Trpinjske ceste i s Lipovačkog puta, a to je dosta teško obzirom da je ograničenje brzine 70km/h i doslovce nitko ne stane, a osim toga dosta nesreća se dogodilo zbog istog.
Hvala unaprijed!!
Kristina Živković

Poštovani,
navedena lokacija pješačkog prijelaza nalazi se na državnoj cesti D-2 koja je pod upravljanjem Hrvatskih cesta, Gradu Vukovaru sigurnost građana na prvom je mjestu, a posebice njegovih najmlađih stanovnika. Vaš prijedlog ćemo uputiti Hrvatskim cestama te pokušati dogovoriti postavljanje pješačkog semafora.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Postovani, zahvaljujemo na postavljenoj rasvjeti uz stazu iz naselja Rupe prema gradu.
Pozdrav!
Tina Demirovic

Poštovani,
Uvijek nam posebno drago saznati kako su naši sugrađani zadovoljni našim radom.
Naravno, svaki konstruktivan komentar i prijedlog svakako su dobrodošli.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Poštovani gradonačelniče,
ulica Fra Grge Čevapovića je jednosmjerna i označena za brzinu pješačkog hoda, a mi smo svakodnevno svjedoci neprimjerene brzine prolaska kroz ulicu (utrka sa semaforom). Zbog dobrobiti svih stanara, a pogotovo male djece želimo usporiti promet. Predlažemo postavljanje "ležećih policajaca". Kome da se obratimo? Da li grad može pomoći da spriječimo tragediju?
Tatjana Lukić

Poštovana,
zahvaljujemo se na upozorenju i prihvaćamo Vaš prijedlog, Grad Vukovar će za slijedeću proračunsku godinu planirati ugradnju postavljanja ležećih policajaca, zbog veće sigurnosti vlastitih građana.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Postovani,
Postoji li pravilnik o drzanju i uzgoju domacih zivotinja na podrucju grada Vukovara?
Sertic Ivan

Poštovani gospodine Sertić,
Pitanje držanja i uzgoja domaćih životinja na području grada Vukovara uređuje se Odlukom Gradskoga Vijeća Grada Vukovara. Ista je objavljenja u Službenom vjesniku Grada Vukovara br. 4/07 i 4/15 po nazivom: Odluka o zabrani i načinu držanja domaćih životinja na području grada Vukovara.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Poštovani gospodine Penava, mene zanima da li će doći na red sanacija kolnika u ulici Ivana pl. Zajca budući da je u jako lošem stanju i bojim se da nakon još jedne zime, leda, soli i ralice neće ostati ništa osim gole zemlje. Hvala na odgovoru i lijepi pozdrav
Slavica Jarabek

Poštovana,
grad Vukovar kroz Projekt Vukovar- poboljšanje vodno komunalne infrastrukture daje maksimalne napore na poboljšanju kvalitete života na cijelom području Grada Vukovara. U vidu toga proteklih su godina sanirane prometnice koje su obuhvaćene Projektom Vukovar. Svjesni smo potrebe saniranja i drugih prometnica koje nisu obuhvaćene Projektom Vukovar te ćemo u narednom vremenskom razdoblju osigurati sredstva kako za Vašu ulicu tako i za sve ulice kojima je potrebna sanacija.
Molimo Vas molimo za strpljenje i razumijevanje.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Gosp. Gradonačelniče hoće li ove godine biti ljetovanja za djecu i gdje se treba javiti?
danica rajtar

Poštovana,
U tijeku je organizacija besplatnog ljetovanja za djecu iz Vukovara.
Trenutno je krstarenje Jadranom i ljetovanje na Korčili/Lumbardi, namijenjeno djeci koja su postigla zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a pritom su odlični učenici, na prijedlog osnovnih škola s područja grada Vukovara, popunjeno.  
Kada dobijemo službene informacije o ostalim besplatnim ljetovanjima vijest ćemo objaviti na službenim stranicama Grada Vukovara i Hrvatskom radiju Vukovar.
Za informacije i dodatna pitanja možete se obratiti na telefon 032/456-542 ili doći osobno u Upravni odjel za društvene djelatnosti, ured broj 20.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Ivan Penava, prof.

Postovani gradonacelnice
Zelim da Vam se zahvalim na asfatiranoj ulici(lipovaca kod igralista),uljepsali ste nam svakodnevni zivot..
Ljilja canji

Zahvaljujem Vam se na iskazanoj zahvali. Uvijek je zadovoljstvo dobiti povratnu informaciju naših građana.
S poštovanjem,
Gradonačelnik Grada Vukovara
Ivan Penava, prof.

Poštovani gospodine gradonačelniče.
Hoće li biti postavljeno igralište za pse na lokaciji iza naselja Olajnica, na kraju šetnice, gdje je i predviđeno?
Robert Jurčić

Poštovani,
Ove godine će se napraviti igralište za pse na Olajnici sličnog karaktera i dimenzija kao i igralište za pse u Borovu naselju.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kada će početi radovi na kružnom toku u Borovu naselju kod Konzuma?
Damir Mandić

Poštovani,
U tijeku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa Raiffeisen bankom. Glavni projekt je gotov te bi izgradnja trebala započeti u tijekom ljeta.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani g. Penava!
Nemam nikakvo pitanje samo pohvalu za inicijativu čišćenja ulice Jana Bate od doma Tehnike do prvih kuća. Nadam se da će se to održavati tako čisto i bilo bi lijepo da se postavi javna rasvjeta i koja klupa. Još jednom svaka čast i svako dobro u novoj 2017 g. Vama i Vašim suradnicima.
Tanja Sebenji

Poštovana,
Od srca Vam zahvaljujem i želim sve najbolje u novoj godini! Navedene površine će se u budućnosti održavati i kositi, a projekt za postavljanje javne rasvjete uskoro će krenuti u izradu.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Mišljenja sam da bi naše sugrađane - vlasnike pasa, trebalo malo educirati o skupljanju hrpica koje njihovi ljubimci ostavljaju iza sebe pri šetnji. Posebno to vrijedi za šetnicu uz Vuku, uzduž koje su te hrpice na svakom metru (a vjerujem i na drugim lokacijama koje su omiljene među šetačima pasa). Komunalac nas lijepo educira pamfletima o reciklaži i posebnom odvozu otpada, pa što ne bi malo i o ovoj temi.
Lijep pozdrav,
Domagoj Rapčak

Poštovani,
Postoji pravilnik o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, a kojeg bi se svi građani trebali pridržavati. To se posebno odnosi na dio koji regulira zabranu šetanja kućnih ljubimaca bez vezice, zabrana šetnje pasa koji odnosno označeni, držanje kućnih ljubimaca u stanovima odnosno kućama ali i dio koji se odnosi na čišćenje za kućnim ljubimcem. Zahvaljujem na ukazanom problemu i pokušat ćemo dodatno informirati građane te na spomenutoj lokaciji uz Vuku povećati nadzor.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Zanima me imate li saznanja dali će stanovi u Ulici Jana Bate ići u obnovu? S obzirom da je ulica ponovno raskopana i prošla je kanalizacija kroz ulicu.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Tanja Sebenji

Poštovana,
Ulica je raskopana zbog izvedbe vodno-komunalne infrastrukture u sklopu Projekta Vukovar. Za obnovu stanova molim kontaktirajte Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji će Vam dati detaljnije informacije.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Želim ukazati na postojanje divlje deponije na 2 km od centra Vukovara i ujedno da postaviti pitanje planira li neko od nadležnih preuzeti nešto po tom pitanju? Na Sajmištu u ulici Sajmište, na samo 5 metara od nedavno sanirane državne ceste D57, na samom ulasku u prostor nekadašnje ciglane (preko puta vinarije) nalazi se divlja deponija, na koju se gotovo svakodnevno dovozi raznorazna vrsta otpada, a ovakvo stanje je već duže od godinu dana. Ovo je po meni nedopustivo, a da paradoks bude još veći nalazi se na 250 metara od tvrtke Komunalac d.o.o koja vodi računa o uređenosti grada.
Miroslav Ćalić

Poštovani,
Komunalni redar je izašao na teren i napravio zapisnik te je postupak uklanjanja otpada u tijeku. Nadamo se da ćemo taj problem uskoro riješiti.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani!
Živim, kao i vi, u blizini Mazda parka na Sajmištu. Svaki dan prolazim kroz njega kao i na stotine drugih, no to uskoro više neću moći jer park je strašno zapušten. Nekim stazicama se više ne može prolaziti jer su se grane drveća spustile na staze ili se njima ne može prolaziti zbog grmlja koje se proširilo doslovno preko staza tako da se mora ići po blatu. Iz betonskih staza raste korov koji je već dignuo betonske kockice. Lišće koje je od prošle godine otpalo još se može naći na tlu. Nakon svake košnje trave može se vidjeti gomila papira na tlu koje djelatnici koji kose ne pokupe nego ih svojim puhaljkama samo otpušu dublje u park. Kante se rijetko prazne. Zimi se staze čiste jako loše ili nikako. To postaju ledene piste, po kojima stariji ljudi koji žele doći od autobusne stanice koja se nalazi preko puta Vatrogasnog doma do Doma zdravlja ne mogu upravo zbog nečišćenih staza. Park bi trebao biti ukras jednog prostora no ovaj to sigurno nije! Molim vas da u vezi svega napisanog nešto poduzmete.
S poštovanjem,
Dražen Vencel

Poštovani,
U sklopu redovitog održavanja Mazda park se kosi jednom mjesečno, dok se koševi za smeće prazne svakodnevno. U slučaju većih padalina i bržeg rasta trave putem javnih radova se kosi i više puta. Vašu primjedbu ćemo svakako uvažiti i nastojati učiniti koliko je u našoj moći kako se navedeni slučajevi više ne ponavljaju.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, šaljem upit vezano za obnovu i asfaltiranje ceste u Iločkoj ulici u Vukovaru. Naime, već je prošlo dosta vremena od početka radova i trenutno je u ulici sve razrovano, prašina se diže a i automobili jure po cesti, nema ograničenja, a mogla bi stradati djeca koja se igraju! Molim Vas da mi odgovorite kada bi cesta mogla biti završena. S poštovanjem, Ružica Matanović

Poštovana,
U Iločkoj ulici su izvedeni radovi na nastavku postojećeg kanalizacijskog kolektora. Početak radova je na postojećem spojnom oknu ispred kućnog broja 9. U tom dijelu se treba asfaltirati cca 18 m2 ceste koja nije u troškovniku te se čeka odobravanje dodatnih sredstava. Nadalje, Iločka ulica je bila prteni put (cesta izrađena od nasipa opekom i raznim miješanim materijalom). Nakon izrade novog gravitacijskog kolektora saniran je rov te smo u punoj širini postojeće prometnice izveli nasip od kamenog materijala; izradili smo prometnicu bolju nego što je bila. Nažalost u ovom projektu nije predviđeno asfaltiranje prometnice od kućnog broja 9 do kućnog broja 13A.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine gradonačelniče,
Molimo za informaciju kada će se nastaviti sa sanacijom potpornog zida u ulici SS Kranjčevića? Napominjemo da su urušavanja česta i da je svakim danom sve vidljivija erozija tla na navedenoj lokaciji. Prije posljednje dionice sanacije došlo je do odrona jednog dijela ulice i ceste i pravo je čudo da netko nije tom prilikom stradao. Kako se ne bi u skorije vrijeme ponovilo nešto slično, molimo da snagom Vašeg autoriteta utječete na mjerodavne, kako bi prevenirali sve ono što može nastati potencijalnim odronima.
Unaprijed zahvalni stanovnici Kranjčevićeve.
Srdačno Vas pozdravljamo.
Vlatko Miličević

Poštovani,
Navedeni potporni zid, faza 3 i 4 bi se trebao početi izvoditi sljedeće godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Za svaku pohvalu koliko ulažete napora i rada za naš grad Vukovar.
Postoji li mogućnost da se iz EU dobiju sredstva za obnovu skloništa na Olajnici?
Lijep pozdrav,
Milica Balog

Poštovana,
Upit smo proslijedili Vukovarskoj razvojnoj agenciji te smo dobili informaciju kako do sada nisu imali sličan projekt te da mogućnost kandidiranja postoji, no trenutno nema otvorenih natječaja.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Uvaženi gradonačelniče, gosp. Penava,
Kada možemo očekivati otvaranje bazena u Borovu Naselju.
S izrazitim štovanjem,
Sanja Španja

Poštovana,
Obzirom da su radovi pri kraju, do zime bi bazen trebao biti otvoren.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
zanima me imate li u planu obnoviti ulicu Fra.A.Kačića Miošića?
Hvala!
Amela Padežanin

Poštovana,
Navedena ulica je u planu za obnovu sljedeće godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Kada možemo očekivat radove na Vodotornju?
Hvala
Domagoj Vranješ

Poštovani,
Natječajna dokumentacija se priprema za objavu te će sredinom rujna natječaj biti objavljen. Radovi bi trebali započeti najkasnije do kraja tekuće godine, a rok izgradnje je 12 mjeseci.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Nisam građanin grada Vukovara niti okolnih sela i naselja. Rodom sam iz Darde gdje i živim. Dosta često me poslovne i privatne obveze vode u i kroz Vukovar. Obraćam vam se zbog jedne stvari koja me bode u oči svaki put kada prolazim kroz Vukovar - u smjeru Iloka. Nekih 1.5 - 2 km prije ulaza u selo Sotin (od strane Opatovca) nalazi se ploča"GRAD VUKOVAR" - plave boje i ako se ne varam sa grbom grada Vukovara. Međutim ta ista ploča je namjerno deformirana u gornjem dijelu i gledajući sa prednje ili zadnje strane - neodoljivo podsjeća na šajkaču. Zašto mislim da je namjerno deformirana - budući da me uz Ilok vežu rodbinske veze, prema Iloku putujem barem dva puta mjesečno od 2005 godine. I koliko me sjećanje služi u blizini ploče nije bilo nikakvog drveta, stupa i sl. koje bi moglo napraviti takvu deformaciju. Ploča je u takvom stanju duže vrijeme - barem 1 i po godinu ako ne i duže. Budući da sam i sam bio prognanik u potpunosti razumijem i poštujem žrtvu Vukovaraca i Vukovara. Molim Vas da urgirate da se ukloni ta suluda provokacija i ploča popravi. Lijep pozdrav iz Baranje!
Jurica Cmrečnjak, ing.el.

Poštovani,
Radi se o državnoj cesti D2 za koju su nadležne Hrvatske ceste, no uputit ćemo komunalnog redara na teren kako bi nas dodatno upoznao sa situacijom.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
imam dva upita. Naime, živim u jednosmjernoj ulici Antuna Augustinčića koja se koristi kao obilaznica te zbog toga kroz nju konstantno, 24h prolaze kamioni velikom brzinom što uzrokuje podrhtavanje i postupno oštećenje mog i susjednih stambenih objekata. Zanima me planira li se i kada krenuti s izgradnjom prave obilaznice oko Vukovara? Drugi upit vezan je za izgradnju potpornog zida koji se nalazi u istoj ulici točno ispod školskog igrališta Osnovne škole Antuna Bauera i prijeti mu urušavanje u moje i susjedna dvorišta. Nadam se vašem brzom odgovoru. Lijepi pozdrav. Ljubinka Brdarić

Poštovana,
Prava obilaznica zbog imovinsko pravnih problema još se projektno rješava tako da za sada, na žalost neće ići u realizaciju. Za sanaciju potpornih zidova trenutno radimo projektnu, i to za ukupno 5 km potpornih zidova na području Vukovara.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Zašto na Priljevu nisu uređena autobusna stajališta? Pri tome mislim na dio ulice od nadvožnjaka do Ine.
S poštovanjem,
Radoslav Jocković

Poštovani,
Priljevo kreće u rekonstrukciju vrijednu 22,5 milijuna kuna te će se u sklopu tog projekta urediti i autobusna ugibališta sa nadstrešnicama.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kad je planiran završetak radova na Budžaku?
Hvala.
Dalibor K. Vukas

Poštovani,
Završetak radova predviđen je do kraja 2016. godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

 

Poštovani gradonačelniče,
U ime cijelog Sotina zamolili bismo Vas da nam obnovite naše malo školsko igralište. To jest ogradu iza golova jer je žica popucala i često nam lopta pobjegne ili pukne na žicu. Znamo da je naša škola u sklopu OŠ Mitnice, ali bismo voljeli da nam pomognete u vezi toga.
Unaprijed hvala!
Srdačan pozdrav žele vam svi mještani Sotina!
Tomislav Kraljević

Poštovani,
Škole su u nadležnosti Vukovarsko-srijemske županije, no Grad Vukovar će pokušati pomoći koliko je moguće.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

 

Poštovani gradonačelniče,
Imate li u planu na Sajmištu negdje postaviti sprave za vježbanje kao u svim dijelovima grada? Nedaleko od Orahovičke ulice je prazan prostor pogodan za postavljanje sprava za vježbanje.
S poštovanjem,
Katica Kereši

Poštovana,
Na Sajmištu u Orahovačkoj ulici ove je godine izvedeno sportsko igralište te uskoro u istoj ulici kreće izgradnja i dječjeg igrališta u vrijednosti 125.000,00 kuna. Fitness sprave ove godine nažalost nisu bile u planu ali nastojat ćemo ih postaviti iduće godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče!
Želim Vam se zahvaliti na postavljenoj javnoj rasvjeti u ulici Dalmatinskoj kod igrališta u Lipovači. Za nas je to stvarno nešto veliko, još samo kad bi dobili asfalt, moglo bi se reći da bi normalno živjeli. Naime, po selu kruže priče djelatnika komunalca da samo naša ulica neće biti asfaltirana, što ne bi bilo u redu, samo moj suprug i ja 50 godina ukupno gledajući izdvajamo za doprinose i zaslužili smo nekakve osnovne uvjete za život u 21 stoljeću.
Lijep pozdrav!
Ljiljana Čanji

Poštovana,
Zahvaljujem na pohvalama!
Asfalt u Dalmatinskoj ulici u Lipovači bi mogao biti izveden sljedeće godine pošto je za 2016. godinu plan već definiran.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Molim Vas informaciju kada se misle u Ulici Augusta Cesarca završiti radovi za kanalizaciju. Ulica nam je sva prekopana u puna propalih zakrpalih rupa, u dječjem parku ima i građevinskog materijala. Isto tako molim Vas da se razmotri i riješi pitanje zapuštene stare kuće u derutnom stanju koja se nalazi u dječjem parku na kraju Ulice Augusta Cesarca, a u kojoj se skupljaju narkomani i osobe problematičnog ponašanja.. U tom parku ima i male djece i naravno da im je najzanimljivije ulaziti tamo gdje ne smiju.
Unaprijed zahvalna,
Martina Furundžija

Poštovana,
Radovi s novim asfaltom bi trebali završiti najkasnije do kraja godine. Kada se radi o kući, angažirat ćemo komunalne redare na izvid, no prije rušenja mora se ustanoviti vlasništvo objekta.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Stanujem u Splitskoj ulici u Vukovaru, gdje već nekoliko mjeseci traju radovi na novim cijevima za odvodnju vode. Ne znam da li ste upoznati, ali neka domaćinstva (uključujući i mene osobno) u Splitskoj i Zagrebačkoj ulici se ne mogu spojiti na novu cijev za odvodnju. Zvao sam vodovod da dođu pogledati o čemu se radi. Na licu mjesta je ustanovljeno da je projektant pogrešno napravio nacrt za novi odvod, ali da će se nešto riješiti. Do danas nisam dobio odgovor kako, i da li ću se uopće moći spojiti na novu kanalizaciju. Nova kanalizacijska cijev je viša od stare postojeće na koju sam trenutno spojen, po meni ovo nema logike da se tako radi. Moja kuća ima šahtu na 1,40m dubina, a 20m dalje prema cesti mi je dovedena cijev na visinu od samo 1,20m. Molio bih odgovor o čemu se radi, zašto se radovi nastavljaju kada je jasno svima da je napravljen propust u samom projektu po kojem se i izvode radovi.
Zahvaljujem unaprijed!
Ivan Milanković

Poštovani,
Svatko tko je imao priključak bit će priključen na novu kanalizaciju. O Vašem problemu tražit ću izvješće i nadam se da ćemo problem uspješno riješiti.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine Penava,
Radi rasta trave, korova i trenutno aktualne ambrozije, čiji utjecaj ima na velik dio građana, željela bih Vam skrenuti pozornost na raskrižje M.J.Zagorke s Hrv.nezavisnosti gdje se nalazi ruševna kuća oko koje se širi nastalo raslinje, pa je i sam izlazak na cestu zbog smanjene vidljivosti opasan te na potez od Dudika prema nogometnom igralištu HNK Mitnica gdje korov i ambrozija dosežu već i preko 1,5m. Isto tako, prema samom ulazu u Dudik sa desne strane je gradska površina zarasla u već drveno raslinje u kojem nalaze skrovište štakori, lisice i sl. Radi sigurnosti i zdravlja građana lijepo Vas molim ukoliko ste u mogućnosti poduzeti odgovarajuće mjere za saniranje navedene situacije.
Sve pohvale za Vaš rad kao gradonačelniku našeg grada i svako dobro u životu i radu!
Mirela Grdović

Poštovana,
Zahvaljujem na pohvalama!
Nastojat ćemo riješiti problem na gradskoj čestici, dok za navedeni objekt najprije moramo utvrditi vlasništvo. Procedura pristupa takvoj čestici je kompliciranija nego kad je čestica u vlasništvu Grada Vukovara te o istima postoje pravilnici o građevinskoj koji se u takvim slučajevima moraju poštivati.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Zanima me zašto se naša djeca igraju u parku koji je 90 % pokidan i neupotrebljiv, a psi imaju svoj novi park? Govorim za park na Sajmištu u ulici Dragutina Renarića. Pola sprava nema ili su pokidane. Nema ni adekvatnog koša za smeće pa je ono razbacano. Nema ni poštene rasvjete. Djeca nemaju na čemu da se igraju, a u parku skoro pa cijeli dan ima djece. Od beba do srednjoškolaca. Dok bebe uče hodati po parku stariji se igraju loptom preko njihovih glava jer nemaju gdje drugdje. I zgrada preko puta toga parka koja je skroz demolirana i puna stakla je opasna jer djeca u nju zalaze iz radoznalosti.
Danijela Jelovac

Poštovana,
Navedeno igralište će se uskoro sanirati. Igrala su već nabavljena i nalog za postavljanje je poslan tvrtki Komunalac. Vrijednost sanacije je 100.000 kuna tako da će kroz 1-2 mjeseca Sajmište dobiti kvalitetno dječje igralište na zadovoljstvo naših najmlađih.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovanje gospodine Penava,
Zanima me kasni li se s rokovima izgradnje tržnice iza Olajnice i ako se kasni jesu li za to krivi stanovnici na Olajnici? Evo, subota je i od 6 ujutro kamioni idu cca 80 na sat kroz Olajnicu, puni zemlje, prašina ulazi u stanove, auti izgledaju kao da ih nitko nije oprao od 2005. Neću ni pomisliti što bi se dogodilo da na cestu izleti dijete. Molim Vas da urgirate i da ih netko opomene. Meni je drago da se radi i gradi ali oni su došli pred naše stanove, a ne mi na njihovo gradilište i mislim da je u redu zahtijevati da se prilagode ljudima koji tu žive.
Hvala Vam na odgovoru.
Mirjana Sabljak

Poštovana,
Ispričavamo se na neugodnostima. Razgovarat ćemo s izvođačima i nadamo se da se takvi propusti vise neće ponoviti. Rok za izgradnju tržnice je siječanj 2017. godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
Hoće li uskoro biti u planu obnova staze u ulici Vile Velebita u Borovu naselju? Mi nemamo niti ulicu, a staza je jako oštećena, uska, s mnogo neodržavanih zemljišta raste korov u širinu da ne mogu kolicima s djetetom ni proći, a na nekim dijelovima i to malo staze nema. Pohvaljujem Vaš rad, znam da ne možete sve odjednom obnoviti, ali ako biste mi mogli reći je li barem u planu u dogledno vrijeme obnova i naše staze.
Srdačan pozdrav i sretno u daljnjem radu!
Dina Miličević

Poštovana,
Obnova u navedenoj ulici bi trebala uskoro započeti, a nogostup biti saniran 2017. godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kome se može žaliti na navodno asfaltiranu cestu koja poslije prve kiše više ličina jezero? Riječ je o Petrinjskoj ulici a najveća rupa je ispred broja 30.
Hvala!
Zlatko Farkaš

Poštovani,
Upoznati smo sa problemom stajanja vode ispred kućnog broja 30, već su obavljeni razgovori sa izvođačem radova i u što hitnijem roku riješit će se nastali problem.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Sve je lijepo, radite i uređujete. Sve ulice koje su uređivane imaju uređen i prilaz kućama, no u Novoj ulici to nije tako te nas stoga zanima zašto? Također staza je napravljena samo s jedne strane.
Lijep pozdrav!
Edina Grbavac

Poštovana,
Grad Vukovara kod sanacije nogostupa u ulicama na području grada Vukovara uvijek sanira jednu stranu nogostupa, jer imamo dosta ulica koje još nemaju sanirani nogostup te se trudimo da u svakoj ulici bude saniran nogostup sa jedne strane ulice. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnost osigurati sredstva za sanaciju i druge strane Nove ulice. U Novoj ulica je rađena sanaciju postojećeg kolnika te predmetom sanacije nije bilo predviđeno saniranje kolnih ulaza.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kada će čamci početi prevoziti na Adu?
Lijep pozdrav!
Roman Venn

Poštovani,
ŠRU Dunav je već od ovog vikenda počeo prevoziti na Adu, no službeno otvorenje sezone biti će vjerujemo do 10. srpnja s obzirom da je Dunav još uvijek visok te su u tijeku radovi na pripremi i održavanju Ade.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Molim Vas gradonačelniče da napravite nešto po pitanju radnog vremena Gradske knjižnice u Borovu Naselju. Od kako je došla nova ravnateljica radno vrijeme više nije u korist korisnika.
Jasmina Posanović

Poštovana,
Obzirom na novu sistematizaciju poslova i regulaciju radnog vremena u Gradskoj knjižnici Vukovar, te njezinim Ograncima, sukladno usklađivanjima prema Zakonu o knjižnicama i Zakonu o radu, Ogranak Borovo posluje u skladu prema svim zakonskim okvirima. Propisano radno vrijeme Ogranka Borovo kako slijedi, ponedjeljak, srijeda, petak od 8.00 – 15. 00 h te utorak i četvrtak od 12. 00 – 18.00 u skladu je s tipom ogranka. Ogranak Borovo brojem članova koje trenutno broji, a propisuje Zakon o knjižnicama na temelju članka 8. stavka 4. (»Narodne novine«, broj 105/97. i 5/98.), a na prijedlog Hrvatskog knjižničnog vijeća, također prema Standardima za narodne knjižnice, radnim vremenom u skladu je sa svim parametrima poslovanja.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Molim da se u Adicu postave komunalni redari koji će tamo biti cijeli dan. Na ulazu u Adicu nalazi se znak da psi u Adicu mogu samo na povodcu i da moraju imati brnjicu. Toga se apsolutno nitko ne pridržava. Psi slobodno trče po parku i obavljaju nuždu gdje god im se prohtije, a još nijednog vlasnika nisam vidjela da je za svojim psom pokupio. Nedavno sam sa djetetom šetala trim stazom i nekih pedesetak metara ispred nas šetala je starija gospođa sa većim psom koji je slobodno trčao okolo i našao je za shodno da veliku nuždu obavi po sred trim staze. Gospođi ni u snu nije bilo da pokupi za njim. Da li je to u redu? Molim Vas da postavite nekakvu službu koja će kontrolirati i kažnjavati neodgovorne vlasnike pasa. Jedno od rješenja bi bilo da za pse napravite igralište kao što ste to napravili i u Borovu Naselju.
Srdačan pozdrav,
Aleksandra Ivić

Poštovana,
Komunalni redari će pojačat nadzor u Adici, koja se i do sada svaki dan obilazila, no na žalost nije moguće patroliranje komunalnih redara cijeli dan na području Adice zbog nedostatka radne snage koja taj posao obavlja. Od pet uposlenih trenutno su na raspolaganju dva komunalna redara koji vrše nadzor cijelog grada. Dva zaposlena su zadužena za javne radove, a jedan je administrator aplikacije „Gradsko oko“.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
zanima me postoji li mogućnost obnove krovišta na zgradi u ulici J.J. Strossmayera 5 obzirom da isto prokišnjava? Ako da, kome se trebamo obratiti? Zanima me također zašto se stranica Grada ne obnavlja češće? Pojedine vijesti stoje i po nekoliko dana iako je iz svega vidljivo da se stalno nešto događa.
Snježana Martinović

Poštovana,
Mogućnost obnove krovišta zgrade postoji. Svoj zahtjev uputite tvrtki Tehnostan d.o.o. koji će po potrebi izraditi projektnu dokumentaciju za navedenu sanaciju te kandidirati projekt na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukoliko navedeni projekt prođe na natječaju, radovi će se izvoditi iduće godine jer je za 2016. godinu plan radova već donesen.
Službena stranica Grada Vukovara se ažurira sukladno aktivnostima i događajima u gradu Vukovaru.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani!
Pišem u vezi šetnice pored Vuke i pitam da li je to šetnica za ljude ili pse? Naime, na istoj osobe šetaju svoje pse koje puste, to su vrsni i ogromni. Tamo je i dječje igralište. Vlasnici govore da se ne bojimo ali kad je jedan pas poletio na mene odlučila sam se ovo napisati. Smatram da ih ne bi trebali puštati ili da ih vode sa brnjicom. Ja idem tamo svakodnevno jer sam operirala kuk ali jako je neugodno proći pored takvog psa. Molim Vas da nešto poduzmete.
Hvala.
Ruža Vlaho

Poštovana,
Hvala na informaciji! Komunalni redari redovito patroliraju tim dijelom te se zna dogoditi da se pojedinci neodgovorno ponašaju. Ukoliko opet primijetite slično, molim Vas da odmah pozovete komunalnog redara i prijavite osobu. Općenito je u gradu Vukovaru zabranjeno šetanje pasa bez vezice.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Htjela bih upozoriti da se na Budžaku/kod Đergaja odvijaju radovi preko mostića i staze preko kojeg je naselje povezano sa ostalim dijelom Vukovara. Nisam sigurna tko je izvođač radova ali bih htjela napomenuti da nema nikakvog alternativnog puta za pješake. Posebno naglašavam da tuda prelaze svi stanovnici tog kraja a posebno bih naglasila da djeca idu u školu (u dvije smjene) te da je starijim osobama teško prelaziti cestu. Ne znam da li sam se obratila za pomoć na pravom mjestu ali smatram da se treba osigurati siguran privremeni prijelaz preko ceste tijekom trajanja radova na stazi.
Lijep pozdrav,
Daniela Čukelj

Poštovana,
Svjesni smo problema ali molim za strpljenje, radovi će uskoro biti završeni.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine Penava,
Zanima me je li u planu uređenje obale Dunava kod Doma tehnike u Borovu Naselju?
Hvala!
Vedrana Građanski

Poštovana,
Za uređenje obale Dunava kod Doma tehnike u Borovu Naselju postoje planovi, no trenutno je u fazi izgradnja obaloutvrde i šetnice od Luke Vukovar do Ušća Vuke u Dunav vrijednosti 16 milijuna kuna kao i projektiranje buduće šetnice i obaloutvrde od Hotela Dunav do Vučedola.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,gradonačelniče,
Kako su spustovi za čamce kod zgrada Dunav 1 i Dunav 2, te kod Vrški u remontu, zanima me gdje možemo spuštati čamce u Dunav i gdje ih na Dunavu možemo parkirati? Isto tako zanima me zašto su oba spusta krenula sa sanacijom zajedno, a ne jedan po jedan? Također me zanima kada će sanacija navedenih spustova biti gotova, te možemo li očekivati čuvanje čamaca u novoj lučici?
Hvala!
Tomislav Mustač

Poštovani,
Spust U Dunavskoj ulici i kod Otoka športova je projekt Hrvatskih voda koji je krenuo istodobno te se radi o kapitalnim projektima vrijednim skoro 40 milijuna kuna. Manji čamci se mogu spuštati kod stare klaonice, no za velika postoji problem kojeg smo svjesni. Molimo Vas za strpljenje dok se projekt ne završi. U budućnosti se planira izgradnja lučice kod stare klaonice koja bi se koristila za privatna plovila dok će onaj kod Otoka športova biti u turističke svrhe. Dok se ne realizira lučica kod stare klaonice ova postojeća kod Otoka športova će se koristiti za prihvat privatnih plovila kao do sada.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Trenutno se uređuje Petrinjska ulica, dok kroz već uređenu Ličku ulicu svaki dan prolaze teški kamioni puni tereta i uništavaju već uređenu istu. Međutim, mogu doći Kninskom ulicom koja još nije uređena.
Hvala,
Tomislav Gršić

Poštovani,
Hvala na sugestiji, međutim u tom slučaju bi kamioni prolazili kroz Čakovečku ulicu koja je također uređena te se time kamioni moraju kretati i u kružnom toku na križanju Ulice 12 redarstvenika i Trpinjske ceste. Ukoliko dođe do bilo kakvih oštećenja na Ličkoj ulici izvođač je Gradu Vukovaru dužan nadoknaditi nastalu štetu.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
otvorila sam obrt.
Imam li pravo na poticaj i kome se obratiti?
Unaprijed zahvaljujem!
Bojana Lojdl

Poštovana,
Trenutno je otvoren Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2016. godinu, kojeg možete pronaći na slijedećem linku; http://www.vukovar.hr/e-usluge/ostalo/pozivi/9524-javni-poziv-za-poticanje-razvoja-poduzetnistva-za-2016-godinu.

Programom je obuhvaćeno 15 različitih Mjera, a između ostalog i Mjera 1 - "Pokreni vlastiti posao", kroz koju se novootvorenim gospodarskim subjektima odobrava iznos do 10.000,00 kn. Ukoliko trebate dodatne informacije možete doći u ured broj 17, ili nas kontaktirati na broj telefona 032/456 576.

S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
zanima me je li u planu postavljanje rasvjete u parku za pse u Borovu Naselju? Također me zanima i je li dopušteno postavljanje štrikova za sušenje veša kao i samo sušenje veša ispred stambenih zgrada u Borovu naselju (zgrade u ulicama Blage Zadre, Domovinskog rata)?
Unaprijed zahvaljujem.
Marin Grabić

Poštovani,
Rasvjeta u parku za pse nije predviđena. Sušenje veša u spomenutim ulicama po odluci o komunalnom redu nije dopušteno, ali smo na tom području izlazili u susret i nismo kažnjavali stanare, no ukoliko Vama ili drugim sugrađanima sušenje veša na štrikovima predstavlja smetnju, spremni smo poslati komunalne redare kako bi opomenuli stanare.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

 

Poštovanje gradonačelniče,
Zanima me pripada li ulica Jana Bate Gradu Vukovaru? Nadam se da mislite, kao i ja, da je Jan Bata zaslužio uredniju ulicu u vidu prometnice i okoliša.
Lijep pozdrav iz naše "Koreje"!
Tanja Sebenji

Poštovana,
Ulica Jana Bate dijelom pripada Gradu Vukovaru, a dijelom Općini Borovo. Razumijem Vašu zabrinutost, ali na žalost ima još dosta ulica u gradu Vukovaru gdje je naseljenost puno veća i gdje je prijeko potrebna obnova asfaltne površine. Svi se trudimo i ulažemo maksimalan napor da svim Vukovarcima olakšamo prometnu komunikaciju. Nadam se da će u popis prioritetnih ulica i navedena ulica biti uskoro uvrštena i obnovljena.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Prvo bih Vam htjela izraziti zahvalnost za ideju i izgradnju parka za pse, nama vlasnicima pasa to puno znači. Zanima me, kao i ostale vlasnike pasa, kad će se park početi održavati na primjeren način, što podrazumijeva pražnjenje koševa za smeće i košenje trave?
Lijep pozdrav.
Vedrana Građanski

Poštovana,
Park za pse se kosi dva puta mjesečno, a koševi za smeće prazne isto tako. Naravno, zbog većeg prometa nastojat ćemo organizirati službe Komunalca za češće održavanje navedene lokacije.
Ujedno Vam se ispričavam zbog nastalih problema i zahvaljujem na informaciji.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
Želim Vam predložiti da objavite listu darovatelja za obnovu vodotornja. Mi koji smo uplatili željeli bi znati koliko je trenutačno stanje na računu i je li potrebno još uplatiti da bi se projekt završio.
S poštivanjem,
Ivan Budimir

Poštovani,
Imena donatora, kao i prikupljen iznos se svakodnevno ažurira. Sve željene podatke možete vidjeti na službenoj stranici Grada Vukovara www.vukovar.hr , na sljedećem linku: http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/9533-vise-o-projektu-vodotoranj
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Možemo li saznati kada se planira završetak radova na obaloutvrdi Dunava i koliko će biti pristupnih stepenica do vode?
Stanimir Milovanović

Poštovani,
Za obaloutvrdu i šetnicu od restorana „Mornar“ do Vuke rok je studeni 2016. godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Interesira me kakve planove imate sa uništavanjem zelenih površina u prostoru oko solitera u ulici Vijenac Ruđera Boškovića u Borovu Naselju? Zašto režete drveće, uništavate travnjake i ružičnjake?
Hvala na odgovoru.
Andrea Lukomski

Poštovana,
Uklanjaju se samo ona stabla koja stoje na trasi kanalizacijskog kolektora, a takva su dva komada. Ostala ostaju, a u planu je i sadnja 19 novih stabala.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Zanima me hoće li u skorije vrijeme biti obnovljena ulica Krešimira Ćosića (ulica kod bazena). Također imamo problem parkirnih mjesta za automobile, ulica izgleda jako loše i po pitnju rasvjete, stabala, također i same popucane ceste bez rubnjaka s rupam od prije rata.
Lijep pozdrav,
Antonela Gašpar

Poštovana,
Ove godine na žalost nećemo moći pristupiti sanaciji navedene ulice zbog ograničenosti sredstava ali ćemo ju svakako staviti u plan za iduću godinu. Što se tiče javne rasvjete, svjetiljke su sigurno nove ali stupovi su stari te je ta problematika poznata, stoga ćemo djelatnike iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša uputiti na teren kako bi na licu mjesta ocijenili može li se u sklopu redovitog održavanja nešto napraviti.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Da li Grad još uvijek sufinancira i potiče otvaranje obrta, tako da novom obrtniku da 10 000 kuna? Gdje se trebam javiti? Hvala unaprijed!
Nataša Vukajlović

Poštovana,
Grad Vukovar u sklopu Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2016. godinu, provodi Mjeru 1. - Pokreni vlastiti posao, kroz koju se novootvorenim gospodarskim subjektima odobrava potpora u maksimalnom iznosu do 10.000,00 kn. Detaljne informacije kao i obrasce na kojima se podnose zahtjevi možete pronaći na službenim stranicama Grada Vukovara; http://www.vukovar.hr/e-usluge/ostalo/pozivi/9524-javni-poziv-za-poticanje-razvoja-poduzetnistva-za-2016-godinu, a ukoliko trebate dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 456-576, ili osobno doći u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, ured broj 17.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, 
imam samo jedan prijedlog. Naime, smatram da bi bilo primjereno da se jedna ulica u Vukovaru nazove po pokojnom gospodinu Darku Pajčiću, u njegovu čast.
Lijepi pozdrav,
Željka, Osijek

Poštovana,Gospodinu Darku Pajčiću će se posthumno za dan Grada Vukovara, 3.svibnja dodijeliti Medalja Grada Vukovara.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Gradi li se bazen u Borovu Naselju?
Hvala,
Domagoj Marić

Poštovani, bazen se gradi i očekujemo završetak radova do zimske sezone.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Sehr geehrter Herr Bürgermeister,
wir haben in 2015 in Vukovar einen Strassebhund zu uns nach Neu-Ulm geholt. Dabei wurden wir mit einer Tierschützerin bekannt, die sich sehr angagiert für Hunde und Katzen einsetzt. Diese Frau hat aus eigenen Mitteln und mit Spenden in Vukovar ein altes Haus angemietet, um dort die Tiere für die Ausreise vorbereitet. Jetzt gibt es Schwierigkeiten mit den Nachbarn und dadurch auch mit dem Vermieter. Der Vermieter hat jetzt gekündigt. Jetzt hat diese Tierschützerin und andere Leute ein grosses Problem. Die Tierschützerin sucht jetzt ein Gebäude ausserhalb von Vukovar, das zu mieten ist. Vielleicht können sie dieser guten Frau Tea Erdes in dieser Sache helfen. In Deutschland gibt es bereits Privatpersonen und auch Tierschutzvereine die Frau Erdes unterstützen. Aber aus der Ferne ist dies sehr schwer. Bitte helfen sie im Namen der Donaustädte diese Frau.
Vielen Dank
Heinz Moser

Sehr geehrter Herr Moser,
Vielen Dank fur die Information, aber um uns mit diesem Problem weiter befassen zu koennen, bitte geben Sie uns die Kontaktdaten (mail oder Telefonnummer) der Frau Erdes.
Mit freundlichen Grüßen,
Ivan Penava, Bürgermeister

Poštovani!
Već sam postavila pitanje vezano za postavljanje semafora na pješačkom prijelazu u ulici Stjepana Radića kod pekare Dora i prema OŠ Antuna Bauera prije otprilike 1,5g i odgovoreno mi je da je u izradi projektna dokumentacija. Konkretno me zanima kada će biti postavljen semafor? Naime navedeni pješački prijelaz je veoma nepregledan kada ga dijete prelazi iz smjera OŠ Antuna Bauera u pravcu crkve, a pogotovo ukoliko veliki teretni kamion skreće ulijevo u ulicu Augusta Šenoe.
Lijep pozdrav,
Sandra Sučić

Poštovana,
dokumentacija je gotova i poslana u hrvatske ceste Zagreb na daljnje postupanje pošto je to državna cesta (D2). Iz Hrvatskih cesta imamo informaciju kako će semafori biti postavljeni ove godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Ima li šanse da na Trgu Dražena Petrovića dobijemo njegovu bistu ili nekakvu memorijalnu ploču i da li postoji mogućnost da dvorana u Borovu ponese ime po Draženu, a pošto Hrvatska takvu ima možda po nekom drugom hrvatskom športskom velikanu, ili vukovarskom? Da li će grad Vukovar osnovati tvrtku koja će upravljati športskim terenima i plivačkim centrom kada bude završen? Što činite da se klubovi u gradu sjedine kako ne bi imali nekoliko nogometnih, odbojkaških klubova i sl., nije to malo skupo?
Hvala!
Nikola Rajić

Poštovani,
Slažemo se s Vama po pitanju postavljanja dostojne oznake na Trgu Dražena Petrovića. Još uvijek promišljamo o rješenju i na tragu smo realizacije jedne od dvije ideje, a o tome ćete biti pravodobno obaviješteni putem sredstava javnog informiranja. Vjerujemo kako ćete s našim rješenjem biti zadovoljni.
Vezano za preimenovanje naziva dvorane u Borovu Naselju možemo reći da ste nam dali dobru ideju o kojoj ćemo svakako promisliti. Grad Vukovar planira osnovati jednu ustanovu koja će upravljati športskim terenima i bazenom, ali još uvijek radimo na modelu s obzirom da se radi o nekoliko različitih parametara i kriterija. Po završetku postupka obratit ćemo se putem sredstava javnog informiranja.
Vezano za Vaše pitanje o spajanju klubova možemo reći da će rješenja koja budemo imali biti utemeljena na Zakonu o sportu i sukladna željama i mogućnostima naših sportskih klubova.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
U ime stanara, naše pitanje glasi, hoće li će se ove 2016. godine u naselju Olajnica, ulaz 1 (prvi ulaz do autobusnog kolodvora) izvoditi termoizolacijski radovi.
Zahvaljujemo na odgovoru.
Lijep pozdrav!
Drago Jelić

Poštovani,
Ove godine su u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prošli natječaj te je u planu energetska obnova zgrada u Županijskoj 106, 112,114 i 116, ul. Blage Zadre 159 i 159 a, Vile Velebita 166 i 166 a te najvjerojatnije i ulica Hrvatskog Zrakoplovstva broj 39, 25, 31/33, 35/37 i 27/29. Ostale objekte kandidirat ćemo iduće godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
stanari zgrade u ul. Dom.rata 48/50 čiji sam predstavnik, imaju velikih problema s parkiranjem vozila i kombija ispred cijele zgrade te je onemogućen pristup hitnoj ili ne daj Bože vatrogascima. Žele da Vas pitam, je li moguće proširenje parkirališta nauštrb igrališta za pse, jer ih i onako više vode okolo nego li na to igralište.
Zahvaljujem na odgovoru.
S poštovanjem,
Ljiljana Kumar

Poštovana,
Za sada je na tom području zamišljeno igralište za pse, u što su uložena znatna sredstva, no pokušat ćemo iznaći drugo rješenje. Molim Vas da se obratite pročelniku UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranu Martinoviću te da se snimi stanje na terenu kako bi se eventualno za bilo kakav zahvat u prostoru mogla naručiti projektna dokumentacija.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
S obzirom da sam u progonstvu radila u UHDD-rata, imali smo objekt u centru Bjelovara, taj objekt je imao kompleks sa slijedećim sadržajima: diskoteka za djecu, mlade, srednju i treću dob, kuglana, karate klub, foto radionica, caffe klub i ostalo. Postavljam vam pitanje; postoji li mogućnost da otvorimo takav objekat i u našem gradu? S obzirom da su ovdje ljudi zatvoreni svi u svojim kućama da ih probudimo, raspoložimo, unesemo malo vedrine svima, i mladima i starima.
Pozdrav!
Marina Radman

Poštovana,
Zahvaljujem se na inicijativi za pokretanje jednog multifunkcionalnog objekta u gradu Vukovaru. Dio sadržaja koji ste naveli već su prisutni u Gradu Vukovaru, doduše ne na jednom mjestu. Bez obzira na to, Grad Vukovar uvijek iznova pokušava u okviru svojih ovlasti i mogućnosti upotpuniti ponudu u gradu. Što se tiče sadržaja za mlade, upravo je u tijeku provedba projekta opremanja jedne vrste centra za mlade u sklopu Gradske knjižnice Vukovar, koji će svojom raznovrsnom ponudom i multifunkcionalnim sadržajima zadovoljiti potrebe ove populacije u gradu Vukovaru.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

: Poštovani, Imam prijedlog vezan za izgradnju vanjskog fitness parka u Borovu Naselju. Mislim da je upravo to ono što nedostaje jednom takvom naselju, gdje bi se mladi mogli baviti sportom u slobodno vrijeme. Lokacije su beskonačne, ispred osnovne škole Siniše Glavaševića, gdje ima jedna cijela neiskorištena livada, malo dalje je bilo dječje igralište, sad je maknuto, pa recimo bivši stadion "Rio" i još neke lokacije koje stoje neiskorištene. Grad bi mogao kroz EU fondove zatražiti dio sredstava, a u svrhu promicanja sporta i rekreacije.
Hvala!
Domagoj Garvanović

Poštovani, Postoji fitness park u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Borovu Naselju te se planira još jedan ove godine na Trpinjskoj cesti preko puta zgrade mjesne zajednice. Za sada smatramo da bi to bilo dovoljno, premda ćemo naravno razmotriti i Vaše prijedloge.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

: Poštovanje, Zašto se dozvoljava odlaganje šuta i ostalog smeča na skretanju za Vučedol?
Hvala!
Slađan Hodovanj

Poštovani,
Navedeni građevinski otpad će biti uklonjen. Komunalni redari su stupili u kontakt sa vlasnikom zemljišta i uskoro bi se taj problem trebao riješiti.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Hrvatski sam branitelj na burzi, s velikim životnim iskustvom u tehničkim zanimanjima te govorim par jezika. Zanima me zna li se profil 12-15 zanimanja djelatnika na budućem Spomen obilježju Vodotornja? Hoće li natječaj obuhvatiti i žitelje grada Vukovara?

Hvala!
Dubravko Rajnović

Poštovani,
Grad Vukovar je pokrenuo donatorsku akciju „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ za prikupljanje sredstava za konzerviranje i prenamjenu Vukovarskog vodotornja u Spomen obilježje Domovinskog rata Vodotoranj Vukovar. Nakon što se dovrši projektna dokumentacija, raspisati će se nabava za izvođača radova. Predviđeni rok trajanja izgradnje je godinu dana. U međuvremenu će se izraditi svojevrsni plan upravljanja Spomen obilježjem, a koji će između ostalog ukazati i na potrebu zapošljavanja određenog broja i profila djelatnika. Zapošljavanje djelatnika će se naravno vršiti sukladno pravnim propisima Republike Hrvatske, a na natječaje će se moći javiti svi koji zadovoljavaju tražene uvjete.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Hoće li Vodotoranj biti obnovljen do obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2017. godine?
Hvala!
Domagoj Vranješ

Poštovani,
Nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i nakon što prođe javni natječaj za izvođača radova, izgradnja Vodotornja će početi, a rok za završetak radova je otprilike godinu dana. Planirano je da radovi započnu u proljeće/ljeto 2016. godine što znači da bi do obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2017. godine projekt trebao biti završen.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
Živim u Lipovači, ulici koja je uz samo igralište, jedinoj koja nema javnu rasvjetu. U toku su i radovi na kanalizaciji pa je blato trenutno opravdano iako je to naša svakodnevica u kišna vremena. Plaćamo sve svoje obaveze redovno te nas stoga zanima kada će biti postavljena javna rasvjeta u ulici? Nadamo se da će se ovo pitanje riješiti kada se završe radovi.
Hvala!
Ljiljana Čanji

Poštovana,
Postavljanje stupova javne rasvjete u vašoj ulici planirano je u tijeku 2016. godine.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Obzirom na hvale vrijednu inicijativu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Vas za obnovu Vodotornja ja bih se, vjerujem kao i mnogi drugi građani i domoljubi Lijepe naše želio uključiti skromnim prilogom u obnovu vodotornja pa me interesira kada i gdje će biti objavljen uplatni račun da se mogu uplaćivati prilozi kao donacija za obnovu?
S poštovanjem,
Darko Kihalić
Zagreb

Poštovani,
Podaci o žiroračunu na koji se mogu izvršiti uplate su sljedeći:
IBAN HR6525000091501143536
MODEL HR24,
POZIV NA BROJ 7765-OIB UPLATITELJA,
OPIS: PROJEKT VODOTORANJ
Uplate iz inozemstva vrše se na gore navedeni IBAN uz SWIFT CODE/ BIC Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb: HAABHR22
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kada je u planu izgradnja, odnosno proširenje parkirališta u naselju Olajnica?
Hvala!
Gordan Kojić

Poštovani,
Radovi na proširenju parkirališta u naselju Olajnica sa pristupnom cestom za novu gradsku tržnicu predviđeni su za proljeće 2016. godine. Investicija je vrijedna 4.6 milijuna kuna.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Pohvala za ideju "igrališta za pse" u Borovu Naselju! Naime, zanima me kada će se početi kažnjavati vlasnici pasa koji i dalje šetaju pse po dječjem igralištu i još nakon vršenja nužde na istom ne pokupe za svojim ljubimcima?
Hvala!
Josip Takač

Poštovani,
Zahvaljujem na pohvalama!
Namjera je i bila većinu pasa maknuti sa dječjih igrališta i ostalih javnih površina maknuti u jedan kontrolirani prostor. Komunalni redari već sada opominju vlasnike pasa da se zajedno sa svojim ljubimcima moraju ponašati prihvatljivo za sve stanovnike grada. Nakon završetka igrališta za pse postupno će se prelaziti sa opomena i na kažnjavanje, do tada Vas molimo za još malo strpljenja.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Kada će započeti radovi na kružnom toku kod Konzuma u Borovu Naselju?
Hvala!
Damir Madnić

Poštovani,
U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Reiffeisen bankom koja je vlasnik jednog dijela čestice koju obuhvaća budući kružni tok. Nakon rješavanja navedenog slijedi javni natječaj putem kojeg će se odabrati Izvršitelj radova te zatim izgradnja.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
Možete li mi dati odgovor kada će biti objava rezultata natječaja za dodjelu stipendija i naravno , potpisivanje ugovora za iste?
Hvala!
Ivanka Radman

Poštovana,
Rezultati natječaja nalaze se na službenoj web stranici Grada Vukovara www.vukovar.hr , a svečano potpisivanje ugovora bit će upriličeno u petak, 22. siječnja 2016. godine s početkom u 16 h u rodnoj kući "Lavoslava Ružičke" u Vukovaru, Josipa Jurja Strossmayera 25.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Molim da poduzmete nešto u vezi čišćenja snijega oko Doma zdravlja i Hitne na Sajmištu.
Hvala!
Ružica Lukić

Poštovana,
Vozila zimske službe su na navedenoj lokaciji bila više puta od trenutka početka oborina. Probleme prilikom čišćenja objekata takve i slične vrste stvaraju parkirana vozila uz cestu na nepropisan način i time otežavaju kretanje i uredno obavljanje posla. Uz navedeno, djelatnici zimske službe nailazili su na problem temperaturne oscilacije koja se pojavljivala u poslijepodnevnim satima kada je dolazilo do velikog pada temperature te je time gotovo u potpunosti smanjeno djelovanje posipala i otežano uklanjanje snijega. No, uz sve poteškoće prilazi su osigurani i očišćeni.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Ove godine je promijenjen krov na Olajnici 9,10,11 i 12.
Koliko je točna informacija da će se mijenjati prozori i stavljati izolacija na fasade na Olajnici?
Hvala!
Ernest Longin

Poštovani,
Navedeni radovi su prijavljeni na natječaj u fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u listopadu 2016. godine. Osim Olajnice prijavljeno je još šest projekata ukupne vrijednosti 20-ak milijuna kuna. Ukoliko dobijemo pozitivan odgovor od fonda ove bi godine krenuli s izvođenjem navedenih radova.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, Možete li urgirati da se ipak uz obnovu ulice Ive Lole Ribara odmah pristupi i obnovi parkirališnih mjesta u istoj?
Lijep pozdrav!
Zoran B.

Poštovani, za sada sigurno ide novo parkiralište ispred pošte, a u samoj ulici u sklopu redovitog održavanja cesta izgradnja parkirališta bi se mogla realizirati ovog proljeća.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
zanima me kada je podjela božićnih paketića i vrijedi li to i i za bebe ili samo za veću djecu? hvala
Martina Međeši

Poštovana,
Podjela božićnih paketića održat će se 21. prosinca 2015. godine na parkiralištu hotela “Dunav” od 16 do 18 sati. Podjela vrijedi za svu djecu do 8. razreda osnovnih škola, dakle i za novorođenčad.
Sve informacije možete pogledati na službenim stranicama Grada Vukovara te objavu na Hrvatskom radio Vukovaru i Radio Dunavu.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine gradonačelniče,
dali se planira izgradnja fontane u središtu grada ?
Ona bi uvelike doprinijela atrakciji posebice u ljetnim mjesecima.
Hvala !
JELENA NEDJELJKOVIĆ

Poštovana,
Planira se trg s fontanom na mjestu sadašnje tržnice. U izgradnju bi se trebalo krenuti kad se sagradi nova tržnica koja će biti iza zgrade FINA-e a sadašnji šatori izmjeste, znači najkasnije sredinom 2017 godine.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

P0ŠTOVANI GRADONAČELNIČE
Znam da moje pitanje nije od velike važnosti za grad Vukovar, ali za nas stanare naselja Olajnice bilo bi veliko olakšanje ako bi nam se izišlo u susret.
Problem je u regulaciji prometa za osobna vozila na potezu kod skloništa. Naime, na ulazu prema zgradama od 1 do 8 u dužini od oko 100m , 2 vozila se ne mogu mimoići jer su na jednoj strani parkirana vozila. Tako, kod susreta, jedno vozilo uvijek mora ići unazad. To posebno stvara problema kada padne snijeg i vozila se kližu. No, često dolazi i do nesporazuma između vozača, tko mora ići unazad.
Mišljenja sam, da uz vrlo malo investicija / možda koji kamion tucanog kamena / da se privremeno taj problem može jednostavno riješiti, nasuti taj kamen iza skloništa, tako da se sa jedne strane skloništa ulazi na taj dio parking prostora a sa druge strane izlazi, i taj problem bio bi riješen.
Srdačan pozdrav !
Drago Jelić

Poštovani,
Sljedeće godine kreće izgradnja velikog parkirališta na Olajnici između rijeke Vuke i Zgrada vrijednosti 4,5 milijuna kuna. Nadamo se da će se time problem riješiti.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovanje!
Prije dvije godine pisao sam vam o problemu uništene staze u Velebitskoj 60. Odgovorili ste mi pismeno da će se problem riješiti kada ul Velebitska dođe na red, međutim vi radite Velebitsku ul i skidate zdravu stazu a ova ispred moje kuće je uništena, trava raste netko će pasti i slomiti se. Ne razumijem vas postupak i molim odgovor. Srdačan pozdrav.
Okan Munjaković

Poštovani,
Praksa je da se zdrava staza ne sanira već samo oštećeni dio stoga mi nije poznato ovo što iznosite ali ću svakako tražiti objašnjenje od odgovornih. Međutim uvijek se prvo radi jedna strana ulice pa zatim druga, a koja će strana ići u sanaciju odlučuje upravni odjel za komunalno gospodarstvo. Obećali smo da će ići Velebitska i ispunili smo obećanja, sanira se kritičnija i lošija strana. Ako ste na toj strani doći će na red i Vaš dio nogostupa, ako ne u planu je  da se svakako radi i druga strana s toga Vas molim za strpljenje. U koliko imate invalidnih osoba u obitelji a ne nalazite se na strani koja se trenutno izvodi, možemo Vam izaći u susret i sanirati ispred Vaše kuće ali se obratite pročelniku za komunalno gospodarstvo koji će to riješiti.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, zanima me odgovor na 4 pitanja. 1. postoji li kakva informacija o kanalu Dunav-Sava koji se uspostavlja desetljećima, točnije znate li u kojoj je fazi i kakvi su daljnji planovi? 2. planira li se nastavak šetnje uz Dunav od Borova do Vučedola, ili samo od Borova do centra? 3.Planira li se uređenje Vučedola (restoran) ili nešto slično? 4. Postoje li planovi za vodotoranj kao npr. restoran ili nešto slično gdje bi grad imao koristi, a ne da kao do sada turist obiđe toranj besplatno. hvala!
Ivana Brandt

 

Poštovani,
1. Za kanal, koliko mi je poznato, u tijeku je izrada projektne dokumentacije.
2.U tijeku je izgradnja šetnice uz Dunav na potezu Luka Vukovar - Ušće Vuke u Dunav tj. centar vrijednosti 16 milijuna kuna, izvođač Gradnja Osijek i Vodoprivreda Vuka Osijek.
3.Za sada nemam informacije da će objekat ići u sanaciju, ali bilo je nekih planova.
4.Postoji, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za sanaciju vodotornja vrijednosti 10 milijuna kuna u koju bi se trebalo krenuti iduće godine. Vodotoranj će na vrhu imati vidikovac sa panoramskim dizalom, ali neće biti restoran zbog poštovanja prema svim žrtvama nego će biti više memorijalnog karaktera.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

potovani,kad ce se završit staze u Novoj ulici,sve se okolo radi a nama se nemože završit pola jedne strane.poz
edina grbavac

Poštovani,
praksa je da se prvo odradi jedna kritičnija strana ulice pa tek onda druga ali tek nakon što se na taj način odrade sve ulice u Gradu, pošto ima još dosta ulica koje nemaju nikakvu stazu ni sa jedne ni sa druge strane. U koliko se radi o poteškočama za prilaz osobama s invaliditetom možemo napraviti iznimku i takvim osobama izbetonirati jedan dio ispred njihove kuće. Za sve potrebe molim Vas da se obratite upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

POŠTOVANI INTERESIRA ME ŠTO SE KOPA IZMEĐU ZGRADA KOD DOM.RATA ULICE,JER AKO SE KOPA RADI IGRALIŠTA ZA PSE,PO NAJAVAMA,MISLIM DA GRANIČI S ZDRAVOM PAMEĆU TAKVO NEŠTO PRAVITI UZ DJEČIJE IGRALIŠTE,S OBZIROM DA VEĆINA IH VODI BEZ POVODCA.LIJEP POZDRAV.
dalibor subotić

Poštovani,
Na parceli koju spominjete bilo je dosta pritužbi građana komunalnim redarim da se puštaju psi bez kontrole te smo zbog blizine dječijeg igrališta odlučili napraviti park za pse te ga odraditi panel ogradom uključujući s klupama, koševima i svim igralama za pse i na taj način spriječiti eventualni neželjeni kontakt pasa s djecom te i jednima i drugima pružiti svu sigurnost u igranju. Park će biti održavan, čišćen i košen u sklopu redovitog održavanja i s te strane nema bojazni da će se osjetiti kojekakvi mirisi. Na takav potez nas obavezuju i propisi EU pa i ako pogledate urbanije gradove poput Osijeka i Zagreba gdje se parkovi za pse rade praktično u centru grada ne postoji zaista nikakva opasnost za građane a i sam prostor će atraktivnije izgledati. U koliko zaista bude nekakvih neželjenih problema mi ćemo taj park za pse ukloniti, ali vjerujemo kako je ideja vrijedna da joj građani barem pruže priliku. Na žalost to je bila jedina lokacija na kojoj smo mogli raditi jer su sva ostala zemljišta u vlasništvu Borova.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,do kada će trajati rekonstrukcija prostora oko solitera na Vuki.Mislim da traje predugo, a time je onemogućen rad blagajne u soliteru,te su građani onemogućeni u plaćanju određenih računa bez provizije.Mislim da je ovo od velike važnosti za veliki broj nas sa malim prihodima.
Slobodan Patković

Poštovani,
Planirano završenje radova je 10. studeni 2015 god.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonacelnice,
dali se uskoro planira obnova ili preseljenje tržnice?
Sredivanje kolodvora?
Edi Matulina

Poštovani,
Sljedeće godine se gradi nova tržnica na potezu iza zgrade FINA-e. Projekt nove tržnice radi arhitekt Predrag Rechner iz Osijeka koji je među ostalim osmislio osječki autobusni kolodvor, Poljoprivredni fakultet te osječki Trg slobode za koji je u Milanu dobio drugu nagradu za najljepši trg u Europi. Projekt nove tržnice, u koliko Vas zanima možete pogledati u Gradskoj upravi, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Nakon izgradnje i preseljenja tržnice na novu lokaciju, na sadašnjoj lokaciji se uređuje trg s fontanom.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče, u ožujku ove godine, a na osnovu Vaše izjave, da su financijska sredstva za proširenje parkinga na Olajnici osigurana, dobio sam Vaš odgovor, da će ti radovi započet, najkasnije u svibnju ove godine.Rekli ste da će se se to proširenje napraviti na potezu autobusni kolodvor pa prema djećjem igralištu.
No, kako je sada već skoro prošla i prva polovica rujna, a od radova još ništa, stoga je moje pitanje, dali će se i kada započeti ti radovi na proširenju navedenog parkinga ? U nadi pozitivnog odgovora - lijepi pozdrav !!!
Drago Jelić

Poštovani,
Trebalo se početi ove godine s radovima, no budući da sljedeće godine ide nova tržnica koja se direktno priključuje na tu cestu odlučeno je da se radovi odgode kako bi se radili zajedno. Olajnica će dobiti proširenje parkirališta sljedeće godine zajedno sa budućom tržnicom.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, zanima me što se može učiniti po pitanju okupljanja narkomana i vandala u dječjem parkiću na Mitnici (Dudik)? Naime, svakodnevno se tamo okupljaju vandali, te se djeca ne mogu igrati zbog njihovog divljanja i namjernog razbijanja staklenih boca po parku i/ili bacanja šprica
Sandra Milić

Poštovani,
Grad Vukovar putem Vijeća za prevenciju provodi niz edukativnih akcija kako bi podigli svijest naših sugrađana glede čuvanja gradske imovine. Članovi vijeća su među ostalima i predstavnici PU Vukovar te ćemo u razgovoru s njima zatražiti češće policijske ophodnje u večernjim satima u tom dijelu grada.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Postovani, zanima me hocete li nesto poduzeti u vezi parka na sajmistu u ulici Dragutina Renarica. jel park je u groznom stanju a uvjek pun djece. jako je prljav, zapusten i vecina toga je potrgano. njega neodrzavate koji je pun djece cjeli dan a pravite parkove gdje djece nema i stoji pusto.
Danijela Jelovac

Poštovani,
Grad Vukovar ima sveukupno 54 igrališta na raznim lokacijama. Na žalost zbog neodržavanja u prethodnom razdoblju gotovo 80% dječjih igrališta je u izuzetno lošem stanju, stoga smo odlučili, sukladno financijskim mogućnostima, sanirati što veći broj igrališta. Do sada smo sanirali 13 igrališta te planiramo još 3 do kraja godine. Istim tempom ćemo nastaviti i slijedeće dvije godine, te će i dječje igralište u ulici Dragutina Renarića biti u ovom razdoblju sanirano.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani
vjerojatno znate kako zgrade na Olajnici prokišnjavaju. Živim na 5 katu od njih 7, i trenutno imam pristojnu baricu odmah iznad kreveta i kauča u dnevnom boravku. Što Grad planira poduzeti s obnovom krovova i ostalom infrastrukturom Olajnice? I kada? Ne znam za druge, ali ja ne namjeravam plivati cijelu jesen i zimu :)
Lijep pozdrav
Marko Pavelić

Poštovani,
Uskoro krećemo sa sanacijom krovova zgrada na Olajnici 9-12. Vrijednost sanacije je 2 milijuna kuna. Trenutno smo uslijed postupka za odabir izvođača stoga Vas molim za strpljenje.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani dali ste razmišlali o projektu javna garaža koja vukovaru itekako potrebna očekujem brz odgovor s poštovanjem
Šimun Vranješ

Poštovani,
Postoji idejno rješenje javne garaže u Županijskoj ulici. No, javna garaža je velika investicija koju možemo realizirati samo uz pomoć sredstava iz EU fondova ili pak Hrvatskih cesta stoga ćemo eventualno postojeći  projekat aplicirati prema istima kada procijenimo da je za isti došlo vrijeme.
Za sada smatramo kako imamo dovoljno parkirališnih mjesta na postojećim parkiralištima koja često zjape prazna (parkiralište ispred hotela Dunav, Parkiralište ispred zgrade FINA-e i sl.). Unatoč tome ulažemo i u nova parkirna mjesta te obnavljamo postojeća parkirališta kao npr. u Ulici Vile Velebita u Borovu Naselju ili pak parkiralište na Trgu Kralja Tomislava ispred Doma zdravlja u centru (Dječjeg dispanzera).
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani što će bit s mostom kod radničkog doma jeli ide u rušenje ili obnovu očekujem brz odgovor s poštovanjem
Domagoj Vranješ

Poštovani,
Most će se uskoro sanirati. Trenutno još čekamo da Građevinski fakultet dovrši projektnu dokumentaciju nakon čega slijedi odabir kojom metodom će se most sanirati te natječaj za izvođača.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Postavio sam zahtjev za legalizaciju u mjesecu rujnu 2014. godine. Radi se od dva objekta koja imam u dvoristu (podaci poznati nadležnom Upravnom odjelu Grada Vukovara). Ne zna se kada ce biti rijeseno. Gospodine gradonacelnice zar se ne moze ta sluzba koju vodi g. Njegic Djordje osposobiti sa jos vise ljudi kako bi se to u Vukovaru konacno sve rijesilo i azuriralo. Da li mozete narediti kontrolu tog sektora u Poglavarstvu da se vidi u cemu je problem. Ja trebam za to platiti 600 kuna i godinu dana grad mi to nije uzeo. Koliko stotina ljudi jos ceka? I koliki je to novac koji grad jednostavno ne uzima. Ja sad kad bi htio prodati kucu ne mogu to uciniti zbog odredjenih sluzbi koje nisu azurne. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Bite ako moze preko E-Maila.

Poštovani,
Budući da ste naveli krivu e-mail adresu, nismo Vam bili u mogućnosti odgovoriti na istu pa Vam odgovaramo na ovakav način.
Po donošenju Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama 2012. godine utvrđena je potreba zapošljavanja dodatnog broja osoba koje će raditi na ovim poslovima jer postojeći službenici, niti sa dozvoljenim prekovremenim radom, nisu mogli odraditi ovaj zahtjevan posao te su zaposlene dvije osobe na određeno vrijeme.
Zahvaljujući ovome Grad Vukovar je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. U tom kontekstu ocijenjeno je kako ne postoji potreba zapošljavanje dodatnog broja službenika, tim više što to nije tako jednostavno kako možda izgleda. S jedne strane postoje financijska i prostorna ograničenja, a s druge svakog novog službenika potrebno je prvo obučiti za rad koji će obavljati što opet zahtjeva vrijeme postojećih službenika.
Jasno mi je da navedeno za Vas ne predstavlja utjehu, ali Vas molim za još malo strpljenja i povjerenja u nadležna tijela koje pokazuju i ostali vlasnici nekretnina na području Grada Vukovara koji žele legalizirati svoje objekte. Vaš predmet bit će uskoro riješen.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Postovani
Dali postoji mogucnost da se na igraliste na Trpinjskoj cesti postavi kakva klupa za odrasle koji dodju sa djecom jer je zbilja nezgodno stajati ili sjediti na travi dok se oni igraju?
I kos za smece bas fali!
Katarina Soldo

Poštovana,
Upravo je provedena javna nabava i nabavljeno je 100 novih baroknih klupa i 250 komada novih koševa za smeće tako da ćemo Vam u narednom periodu nastojati ispuniti želju.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Kada će početi isplata povrata poreza?
Svetlana Begović

Poštovana,
Grad Vukovar nije nadležna institucija za isplatu povrata poreza. Molimo vas obratite se Poreznoj upravi koja je nadležna za to pitanje.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, kad se planira realzirati predizborno obećanje za uvođenje gradske autobusne linije Sotin - Tržnica ili već što ste planirali... mogle samo produžiti linija Trp.Cesta - Novo Groblje - Sotin ionako bus stoji i čeka vozni red na groblju, a u ljetnom periodu kroz Sotin prođe jako malo autobusa i nije moguće uopće povezati vozni red sa bilo čim... tko nema osobni automobil to je jako teško...
Damir Zorić

Poštovani,
Nakon osiguravanja gradske autobusne linije za gradsku četvrt Lužac u fazi smo razgovora i za gradsku autobusnu liniju za prigradsko naselje Sotin.
Više informacija moći ćemo ponuditi krajem ljeta, odnosno konačne rezultate razgovora očekujemo već u rujnu.
S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
imam nekoliko pitanja:
1. DV Vukovar 1, područni objekt Mitnica: kako teku dogovori oko proširenja vrtića i kada možemo očekivati završetak radova?
2. Na križanju ulice Hrvatske nezavisnosti, sv. Lepopolda Bogdana Mandića i Đakovačke ulice više sam puta svjedočila prometnim nesrećama jer živim u neposrednoj blizini. Na to raskrižje su postavljena prometna zrcala, koja baš i ne pomažu previše. Inače je to raskrižje jako nepregledno jer ide u S. Kome se obratiti za postavljanje odgovarajućih ležećih policajaca?
3. Postoje li ikakve naznake da će se u Vukovaru pokrenuti Solidarna Eko Tržnica?
Unaprijed hvala i lijep pozdrav,
Martina Salamon

Poštovana,
1.  Vezano za DV Vukovar 1 Područni objekt Mitnica ovim putem obavještavamo Vas kako će do kraja srpnja biti završena javna nabava te ćemo doznati tko će biti izvođač radova kao i cijenu radova. Tijekom rujna započeti će radovi, a  trajat će 365 dana.
2. Više puta smo obavještavali policijske djelatnike PP Vukovar-a o pritužbama građana na neodgovorne vozače koji se ne pridržavaju ograničenja brzine na određenim cestama na području grada Vukovara.  Na učestalo kršenje ograničenja brzine i ne poštivanja propisa pristizale u nam pritužbe iz sljedećih ulica na području grada Vukovara: 204. vukovarske brigade, Široki put, Hrvatske nezavisnosti, Vijeća Europe te ostale ceste koje su obnovljene u skorije vrijeme. Smatramo da nisu nabolje rješenje uspornici - ležeći policajci iz razloga oštećenja vozila i povećanja buke te ćemo pokušati još jednom upozoriti djelatnike PP Vukovar na navedeni probleme te ih zamoliti da učestalo provode kontrolu na evidentiranim opasnim mjestima.
3. Pokretanje Solidarne Ekološke Tržnice projekt je iniciran od strane udruge Eko-Dunav iz Dalja, što Grad Vukovar pozdravlja te predlaže prodaju proizvoda u sklopu ovog projekta na prigodnim sajmovima u organizaciji Grada Vukovara te na Gradskoj tržnici Vukovar.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Gospodine gradonačelniće dali su ovo godine osigurani besplatni užbenici za polaznike od prvog do osmog razreda Ivan Kovačević

Poštovani,
Besplatni udžbenici za učenike od prvog do osmog razreda su osigurani.
Za sve ostale informacije, molim Vas obratite se direktno u školu.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
moje pitanje glasi: Postoji li mogućnost da se na adu postavi i neka škrinja sa sladoledom ili netko da prodaje sladoled s obzirom da je tamo mnogo djece ?
Željkica Bogojević

Poštovana,
Sladoled će se na Vukovarskoj adi moći kupiti od ovoga tjedna.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

poštovani gradonačelniče iako je još rano pričati o tome zanima me kako planirate rješavati problem grijanja u vukovaru.Mislim da ovakav način obračuna nema smisla,zbog čega su onda ugrađeni alokatori.
slobodanka čanji

Poštovana,
način raspodjele troškova grijanja i tople vode jasno propisuje Pravilnik o načinu raspodjele koji je izradilo Ministarstvo gospodarstva tako da Tehnostan nema utjecaja na isti.
Potpuna primjena i rezultati Pravilnika vidljivi su u izoliranim i popunjenim zgradama kakvih u Vukovaru nema mnogo.
Obzirom da  većina zgrada u Vukovaru spada u D, E i F energetski razred više je nego očita potreba za energetskom obnovom tih objekata, zamjenom stolarije te izolacijom zidova i krovova.
Stoga Vam predlažemo ukoliko to već niste napravili da putem svoga predstavnika suvlasnika podnesete zahtjev Tehnostanu za projektiranjem i sprovođenjem mjera energetske učinkovitosti.
Do sada je preko 30 zgrada podnijelo takav zahtjev.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani !
Dali postoji namjera izgradnje igrališta za pse u Vukovaru? Ako da, dali imate saznanja kojih dimenzija će biti i što će sadržavati unutar žice, na kojoj lokaciji i kada će početi radovi? U naprijed zahvalan na iscrpnom odgovoru.
Robert Jurčić

Poštovani, namjeravamo u Vukovaru  izgraditi igrališta i za pse. U planu su uskoro radovi na 2 takva  igrališta. U Borovu naselju će biti na čistini između nebodera, dovoljno daleko od velikog dječjeg igrališta, ulica Ante Starčevića. U Vukovaru, najvjerojatnije na području naselja Olajnica. Dimenzije su 50 x 40 m,  biti će ograđena panel ogradama i opremljene sa raznim igralama za pse.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

POŠTOVANI GRADONAČELNIČE NEZNAM TKO JE DONIO ODLUKU O PROSLAVI 1. SVIBNJA U IZLETIŠTU ADICA NA OVAJ NAČIN KAKO JE OVE GODINE TO JEST DANAS JER NA OVAJ NAČIN KAKO JE ORGANIZIRANO IZGUBILO JE POTPUNI UŽITAK I NAČIN OBILJEŽAVANJA.OPĆENITO N IKAKVA NIJE ORGANIZACIJA POGOTOVO SADA LUNAPARK I SVE ZA DJECU JE PREBAČENO NA LUŽAC A KOBOJAGE JE PROSLAVA U ADICI. USTVARI OVO NIJE PITANJE NEGO KOMENTAR PA VAS MOLIM U IME NEKOLIKO VAŠIH SUGRAĐANA DA NAM SE VRATI STARI NAĆIN KAKO JE DO OVE GODINE BILO JER PROŠETAT ADICOM NA OVAJ NAČIN MOŽEMO SVAKI DAN ALI PROSLAVA JE JEDNOM GODIŠNJE I UGODNIJE JE OBITELJSKI BILO NA JEDNOM MJESTU. SA POŠTOVANJEM KATICA KEREŠI

Poštovana,
Prema reakcijama možemo ocijeniti  kako su građani Vukovara većinom zadovoljni ovakvim načinom obilježavanja Praznika rada u Park šumi Adica. Uloženo je puno truda da program  podignemo na višu razinu i smatramo da je urađen jedan odmak od dosadašnjeg načina obilježavanja tog važnog datuma. Naravno,  razmotriti ćemo sugestije građana, pa tako i Vaš prijedlog, da se zabavni park više približi centralnom dijelu Park šume Adica. No, s obzirom da smo predvidjeli cjelodnevno događanje s nastupima kulturno-umjetničkih društava i ostalih udruga, koje su imale priliku javnosti prezentirati svoj rad i to s oduševljenjem prihvatile, nije bilo moguće zabavne parkove s preglasnom i raznovrsnom  glazbom postaviti u neposrednoj blizini središnje pozornice. Namjera je bila da se ukupan prostor Park šume Adica upotpuni sadržajima u jednu zaokruženu cjelinu, da svi sadržaji ne budu na jednom mjestu, te da se na novim pristupom građanima pruži mogućnost šetnje i zadržavanja u onom djelu koji najbolje odgovara njihovim interesima.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Čitam u Vukovarskim Novinama da se planira izgradnja kružnog toka u Borovu naselju na raskrižju ul Blage Zadre i 12 Redarstvenika.
Zar ne postoji jednostavniji način riješavanja prometa prema centru Borova naselja i to izgradnjom 100 metara ceste koja bi spojila ulicu 12 Redarstvenika i ulicu Ante Starčevića. Time bi se dobio drugi "ulaz" u naselje i značajno rasterećenje ulice Blage zadre a ujedno i smanjenje puta za sve koji dolaze iz smjera Borovog sela i iz Borova naselja zapadno od ulice 12 redarstvenika.
Također postoji opcija izgradnje ceste koja bi spojila ulicu Marka Marulića a time i cijeli taj kvart sa ulicom domovinskog rata i dobio bi se sličan efekt kao i u prvom prijedlogu.
Prilažem sliku s pravcima http://prntscr.com/70cta9
Mišljenja sam da je ovo jeftinije, jednostavnije i dugoročno puno bolje riješenje od izgradnje kružnog toka.
Molim vas da razmotrite moj prijedlog.
Dražen Filipović

Poštovani,
mišljenja struke je da problematična križanja sa znakom Stop i pravilom desne strane treba zamijeniti kružnim tokovima jer uz praktičnu, te samim time ekološku komponentu, nude i veću sigurnost. Naime, ne samo da kod kružnih tokova često nije potrebno zaustavljanje vozila, čime se osim na vremenu dobiva i na štedljivosti, već kružna putanja tjera vozača da uspori, čak i ako ide ravno. Križanje kod Konzuma u Borovu Naselju smatramo problematičnim mjestom, gdje se uz ugroženu sigurnost, također, često stvara i zastoj vozila ponajprije zbog gužvi pošto je Ulica 12 redarstvenika državna cesta, te smo mišljenja da bi tamo ipak trebao biti kružni tok. Grad Vukovar priprema projektnu dokumentaciju te bi se već ove godine krenulo u izvođenje istog. Spoj Ulice Ante Starčevića i Ulice 12 redarstvenika će se također raditi ove godine. Trenutno projektni ured Svod d.o.o. Osijek radi projektnu dokumentaciju te već ovog ljeta ili najkasnije na jesen kreće u izgradnju tog spoja.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani, gosp. Penava zanima me da li će se moći ove godine kampirati u Adici? S poštovanjem, Dora Brizanac

Poštovani,
Sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu za svako korištenje javnih površina protivno njenoj namjeni potrebna je suglasnost Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Općepoznato je također da se uz kampiranje loži vatra, a što je protivno Odluci Gradskog vijeća o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka te su za nepoštivanje iste određene novčane kazne.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

postovani g.Penava kada ce jedna od najduzih ulica u gradu ulica vijeca europe od kuginog groblja do kraja doci na red sanacija nogostupa i ceste?hvala
robert mudri

Poštovani,
nakon sanacije državne ceste D57 (ulica Sajmište), ide sanacije ulice Vijeće Europe.
S poštovanjem
Ivan Penava, Gradonačelnik

Dobar dan,
Na prvom mjestu, sve najiskrenije pohvale na organiziranju akcija čišćenja Vukovara od korova i zaraslih površina. Izuzetno mi je drago vidjeti rezultate tih akcija! Vukovar doista, malo po malo izgleda sve urednije i ugodnije. Nažalost, imam i dvije pokude/pitanja. Pišem ih u najboljoj namjeri jer želim vidjeti još ugodniji Vukovar. Nadam se da ću uspjeti prenijeti na vas svoj entuzijazam.
1. Ovu adresu sam našao kao kontakt na web stranici EkoEtno centra Adica jer sam htio saznati kada/ako će biti otvoren. Zanima me što se događa sa eko-etno centrom u Adici? Što je posrijedi? Zašto to reprezentativno mjesto nije iskorišteno u gospodarstvu i kulturi grada?
2. Nedavno sam poderao odjeću i ozlijedio se, nasreću ne ozbiljno, prilikom prelaska mosta Jean-Michel Nicolier u Vukovaru. Naime, zapeo sam na jedan od golih šiljaka improvizirane ograde na tom mostu. Mislim, i uvjerio sam se u to vlastitom kožom, da ta improvizirana ograda predstavlja izravnu i izuzetnu opasnost za prolaznike najprometnije pješačke zone u Vukovaru. Dodatno, mislim da ćete se složiti, ograda izuzetno nagrđuje inače vrlo ugodan dio grada. Iako mi njena svrha nije u potpunosti jasna, valjalo bi svakako tu ogradu, ako ništa, bar učiniti manje opasnom.
Uz pohvale u vezi uređenja grada i iščekivanje vašeg odgovora u vezi mojih pokuda/pitanja,
Lijep pozdrav,
Aleksandar Kovač

Poštovani,
u prethodnom periodu prostor Eko etno centra Adica bio je u zakupu, no zbog neodgovornosti zakupoprimca i problema koji su iz tog proizišli, Grad je tek sada u mogućnosti privesti Centar svrsi. Grad Vukovar je ponovno preuzeo upravljanje nad Eko etno centrom Adica te je u pripremi raspisivanje natječaja za davanje u zakup. Očekujemo da će ovaj resurs u budućnosti biti iskorišten na najbolji i najprikladniji način.Vezano za pješački most J.M.Nicolier - objašnjenje za zaštitnu ogradu: nakon izvedenih radova sanacije pješačke zone u Vukovaru, na moju inicijativu, a na upozorenje tvrtke Gradnja d.o.o. koja je u toku izvedbe radova na sanaciji mosta upozoravala tadašnju gradsku upravu na loše stanje, naručeno je ispitivanje nosivosti mosta. Ustanovljeno je kako most ima 4 puta manju nosivost nego je potrebna, što znači da bi se most mogao pri povećanom opterećenju srušiti, te kao takav nije siguran za promet ljudi u punom presjeku. Grad je naručio analizu troškova od Građevinskog fakulteta. Na taj način ustanoviti će se da li ići u sanaciju ili je jeftinije most srušiti i napraviti novi. U izvješću Građevinskog fakulteta još stoji da su stupovi i upornjaci dobri te je potrebno sanirati samo rasponsku konstrukciju mosta. Postavlja se pitanje - zašto to nije napravljeno odmah? Krivci za takvo stanje će se naknadno ustanoviti: je li to Grad, koji je projektom trebao obraditi statiku mosta, je li to nadzorni inženjer ili pak projektant. Uglavnom, ograda je tu da se smanji opterećenje na most i mora ostati do njegove sanacije.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani g.Gradonačelniče!Želio bih zahvaliti što ste obnovili dječije igralište u Sotinu!Imam samo dvije sitne primjedbe.Naime nije postavljena nijedna kanta za smeće pa se isto baca po igralištu.Isto bi bilo poželjno da se malo prođe valjkom preko zemlje na igralištu jer je jako neravno,mislim da to nebi trebao biti neki problem..Unaprijed zahvaljujem,lijep pozdrav!Marko Z.

Poštovani,trenutno smo u postupku javne nabave za koševe za smeće stoga bih Vas molio za strpljenje, a što se tiče valjka, probat ćemo i to organizirati.S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine Penava u Zelenoj ul,na Sajmištu počela je sanacija nogostupa samo desne strane na ulazu u ulicu,a lijeva strana koja je oštećenija i po kojoj raste trava se ne sanira.Dali se može očekivati sanacija i lijeve strane ulice? Srdačan pozdrav
JELENA NEDELJKOVIĆ

Poštovana, stručne osobe  u gradskoj tvrtki Komunalac su procijenili da je više oštećena strana nogostupa koja se trenutno radi, tako da je  pri donošenju odluke  koju stranu  prvo sanirati prevladalo mišljenje struke. Druga strana će se također raditi, ali sljedeće godine. S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

poštovani kad nastavljate s radom novih staza u Novoj ulici
edina grbavac

Poštovana, u Novoj ulici je izveden nogostup s jedne strane ceste. Radovi na drugoj strani planirani su za  sljedeću godinu.S poštovanjem,
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Imam jedno pitanje vezano za 1.svibanj 2015.godine dali se u parku Adica smije slaviti 1.svibanj (1.maj) Hvala, Molim odgovor. ?
Miroljub Živković

Poštovani,
zahvaljujemo se na Vašem upitu. Program obilježavanja 1. svibnja 2015. godine u Eko-etno centru Adica bit će uskoro objavljen putem medija i na web stranici Grada Vukovara te u Vukovarskim novinama. Očekujemo što veći broj građana na zajedničkom druženju i proslavi Međunarodnog praznika rada.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
zanima me da li će se i kada raditi potporni zid (radi odrona brda) u ulici Ivana Gorana Kovačića?
Lijep pozdrav,
Ivan Brkljačić

Poštovani,
sanaciji potpornih zidova ne možemo pristupiti iz sigurnosnih razloga  prije projektne dokumentacije. Pošto  projektna dokumentacija za sanaciju potpornih zidova iziskuje značajna sredstva, početkom lipnja aplicirat ćemo izradu projektne dokumentacije prema EU, te očekujemo pozitivan odgovor o sufinanciranju ili potpunom financiranju, nakon čega će ići projektiranje istog.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče, obraćavam Vam se ispred majki i baka djece našega kvarta Sajmišta. Naime, park u ulici Dragutina Renarića svakodnevno je prepun djece. Isti je to park u kojemu su i naša djeca odrasla, a sada ga koriste i naši unuci. Park je uistinu u lošem stanju, od tobogana koji su potrgani- pa sa strepnjom gledamo djecu koja ga koriste da se prilikom spuštanja sa istih ne rasijeku, od ljuljački kojih je pola potrgano, od penjalica koje su derutne, drvene, popucale, čavli strše, drvoj e napuklo. Od pješčanika koji je nečist...Osobno smatram da je takav park i opasan po samu sigurnost djece koja sa velikim veseljem svakodnevno trče u igru na sve predmetne aktivnosti. Ljubazno Vas molim za informaciju, dali je moguće napraviti nešto po pitanju oporavka i renoviranja samoga parka, odnosno, ljuljački, tobogana, penjalica kako se djeca nebi svakodnevno izlagala opasnostima za ozljede tokom boravka u parku? Park zasigurno više od desetljeća nije renovrian te smatramo da kao građani ovoga grada, naselja Sajmište, barem zaslužujemo osigurati djeci sretnije i sigurnije djetinjstvo u čistom i sigurnome parku. Dodatno molim informaciju, dali je moguće dojaviti komunalnim redarima za redovitije čišćenje parka? Unaprijed Vam se srdačno zahvaljujem i lijepi pozdrav.
Marija Ercegovac

Poštovana,
u gradu Vukovaru imamo  56 dječjih igrališta i skoro sva trebaju temeljnu sanaciju, te smo od ove godine tim putem i krenuli iako nas u tome novčana sredstva dosta ograničavaju. Nažalost, imamo jako puno igrališta u koja se godinama ništa nije ulagalo, koja su u puno gorem stanju od spomenutog, te na taj način se vrši i sanacija i zamjena igrala.Spomenuto dječje igralište je najveće u našem gradu i  tijekom  ove godine  sigurno ćemo vršiti sanaciju i na  njemu, ali  molim za strpljenje jer se radi po nekom redu kako je dogovoreno sa izvođačem.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče, kada će biti isplata stipendija studentima za mjesec ožujak? Naime, stipendije su već godinama dolazile u razdoblju od 21. do 27. datuma u mjesecu ali zadnja dva mjeseca, uključujući ovaj, stipendije kasne. Veliku ulogu igra datum pristizanja stipendija jer vjerujem da dosta nas ima isplanirano kako novac raspodjeliti po datumima i da izdržimo do iduće stipendije a kašnjenje stipendija dovodi samo do zbrke u tom planu i mogućem ostajanju bez novca nama studentima koji studiramo izvan mjesta prebivališta. Nadam se Vašem odgovoru. Lijep Pozdrav!
Alen Nikolić

Poštovani,
isplata stipendija za mjesec ožujak 2015. godine, studentima-stipendistima Grada Vukovara, planirana je do 03. travnja 2015. godine.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
U ulici Marina Držića ispred stambene zgrade sa ulazima 2,4,6 i 8 ne postoji ulična rasvjeta, tako da je zgrada u večernjim i noćnim satima u totalnom mraku te nije moguć normalan pristup ulazima navedene zgrade. Naš problem bi bio riješen postavljanjem samo jedne ulične rasvjete. U naprijed hvala na odgovoru,
Srdačan pozdrav.
Milunka Gora

Poštovana,
nastojat ćemo Vam u narednih mjesec dana riješiti problem.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

POŠTOVANI GOSPODINE PENAVA KADA ĆE DOĆI DO SANACIJE NOGOSTUPA U ZELENOJ ULICI NA SAJMIŠTU?OŠTEĆEN JE JOŠ IZ DOMOVINSKOG RATA I VAPI ZA SANACIJOM. HVALA
JELENA NEDELJKOVIĆ

Poštovana,
sanacija nogostupa u ulici Zelena u Vukovaru kreće  u travnju.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Vidim da se nastavlja sa sanacijom ulica po gradu. Zanima me kada će na red za sanaciju doći Vatikanska ulica ?
Veljko Juhas

Poštovani,
trenutno su raspisani natječaji za sanaciju ulica: Novoselska, Bilogorska, Odvojak ulice Vijeće Europe te parkiralište ispred Doma zdravlja u Borovu Naselju. Radovi se trenutno izvode u ulicama: Ribarska, A.B.Šimića te Široki put. Za Vatikansku ulicu čekamo očitovanje Vodovoda grada Vukovara hoće li  navedena ulica biti obuhvaćena projektom Vukovar -izvedba kanalizacijske mreže. Tek nakon njihovog očitovanja moći ćemo planirati daljnje aktivnosti.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Subota 14. 03.2015 19 sati,toliko smrdi kravlji izmet da to nije za vjerovati,na mitnici vrata ne možeš otvoriti.Nemam riječi a i ne znam koga što pitati jer ovo više nije za izdržati.
Pozdrav.
Marijan Čelebija

Poštovani,
prigovore sličnog sadržaja već su nam uputili i drugi stanovnici s tog područja. Prema određenim saznanjima,  neugodni mirisi  šire se sa VUPIK-ovih oranica, jer se na njih razbacuje stajsko gnojivo. Neugodni mirisi naletom vjetra  šire se okolicom i do samih naselja. Gradske službe su kontaktirale nadležne inspekcije, ali to je sve što možemo  jer se nne radi o  gradskom zemljištu. Ali, ukoliko Vi ili netko drugi  zna, ili je svjedočio, da  netko namjerno istresa nekakvo stajsko gnojivo ili slično na gradsku površinu može  dojaviti direktno na mob: 098 467-512 DomagojuTogonalu-voditelju komunalnih redara, radi daljnjeg postupanja i kažnjavanja istih.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

POŠTOVANI GOSPODINE PENAVA
KADA ĆE DOĆI DO SANACIJE NOGOSTUPA U ZELENOJ ULICI NA SAJMIŠTU? OŠTEĆEN JE JOŠ IZ DOMOVINSKOG RATA I VAPI ZA SANACIJOM.
HVALA
JELENA NEDELJKOVIĆ

Poštovana,  
nakon što ovih dana uskladimo određene termine sa gradskom tvrtkom Komunalac planiramo još tijekom ovoga mjeseca  započeti i radove na sanaciji nogostupa u ulici Zelena u Vukovaru.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Postovanje,
zanima me da li bi Grad Vukovar mozda bio zainteresiran za otkup gradjevinskog zemljista od 198m2 na adresi Antuna Augustincica 14 u Vukovaru?
Do 1991.godine je na toj lokacija bila kuca koja je prilikom agresije na Vukovar do temelja srusena.
Kao sto vjerojatno znate,lokacija je prakticki u centru grada tj u malo sirem centru grada.
S postovanjem,
Lara Krznarić

Poštovana,
nakon razmatranja Vašeg prijedloga zaključeno je kako Grad Vukovar nije zainteresiran za kupnju nekretnine u k. o. Vukovar, oznake k.č.br. 3687/1, kuća br. 14 u ulici Antuna Augustinčića, površine 194 m², budući ista nije potrebna za obavljanje poslova u nadležnosti lokalne samouprave.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani.
Nije mi jasno zašto ste nam ukinuli glazbenu školu u Borovo naselju ? Naša djeca su se upsala u istu samo zato jer nam je odgovarala lokacija. Razočarana sam vašom odlukom ,a da ne pričam koliko ne mogu utješiti moju kćerkicu jer ste joj onemogučili pohađanje glazbene škole. Ako već iz tko zna kojih razloga nije moguće održavati nastavu u sadašnjim prostorima postoje i druge lokacije u našem dijelu grada gdje bi se ista mogla održavati.
Hvala vam na tome što nam djecu tjerate na ulice , umjesto da se bave nečim lijepim i korisnim za naš grad.
Jelena Farkaš

Poštovana!
Nažalost moram Vas uputiti da Glazbena škola nije osnovana u Borovu naselju već su to glazbeni odjeli Osnovne škole Dragutina Tadijanovića sa stalnim sjedištem u Vukovaru.
Kako je bivši gradonačelnik kupio i opremio zgradu za potrebe Glazbene škole u Vukovaru, svi su odjeli u fazi preseljenja u spomenutu zgradu. Samim time djeca nisu, niti će biti, izbačena na ulicu, a sve radnje poduzete su u dogovoru s ravnateljicom Osnovne škole Dragutina Tadijanovića s kojom ćete, vjerujem, pronaći zadovoljavajuće rješenje.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

molim vas kad će u gradu bit natječaj za energetsku učinkovitost,hvala
zarka radisic

Poštovana,
Grad Vukovar ove godine neće raspisivati Natječaj za povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama i Natječaj za ugradnju obnovljivih izvora energije u obiteljske kuće.
Dana 20. veljače 2015. godine održana je radionica u Vinkovcima na kojoj je Mario Klobučar voditelj službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prezentirao godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015. godini gdje je uključen i Program obnove obiteljskih kuća koji sadržava Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama i Javni poziv za sufinanciranje sustava obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Sukladno navedenom, sve fizičke osobe na području Republike Hrvatske nakon objave određenog Javnog poziva direktno se prijavljuju Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

 

 

Poštovani
Od 26.11.2010. god gradu Vukovaru plaćam zakup za neizgrađeno građevinsko zemljište radi povrtlarske obrade u iznosu 256,50 kn godišnje. Uvidom u zemljišne knjige parcela za koju plaćam najam (4352/10) vodi se kao oranica. Moje prvo pitanje je zašto građevinsko zemljište a ne kao oranica kako se inače i vodi jer je poznato da je najam građevinskog zemljišta skuplji. Drugo pitanje zašto samo pojedinci plaćaju najam dok ostali koriste zemljišta u vlasništvu grada besplatno.
Hvala
Zrinka Zeko

Poštovana,
u svezi Vašeg upita obavještavamo Vas o sljedećem: Zemljište na k.č.4352/10, oranica Prosina, površine 2859 m2, upisana u zk. uložak 489 k.o. Vukovar, nalazi se u obuhvatu GUP-a grada Vukovara sa sljedećim karakteristikama:1.      Unutar građevinskog područja grada Vukovara; 2.      Namjena površine: S-Stanovanje. Radi navedenog predmetno zemljište predstavlja u naravi neizgrađeno građevinsko zemljište. Po raspisanom i provedenom Natječaju za davanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta radi povrtlarske obrade, predmetna k.č. je u pripadajućim dijelovima dana u zakup vlasnicima nekretnina (kuća i dvorišta) u ulici Marije Jurić Zagorke i Prosine ulice između koji se nalazi predmetno zemljište. Sklopljeno je 5 ugovora o zakupu dijelova predmetne k.č.. Ostali su se izjasnili da neće obrađivati odnosno nisu podnijeli ponudu na Natječaj. Cijena zakupa određena je Pravilnikom o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta i zemljišta na javnim površinama (Službeni vjesnik Grada Vukovara 3/04.) i za zakup radi povrtlarske obrade iznosi 0,50 kn/m2. Nadalje, ukoliko imate saznanje da se pojedino zemljište bespravno koristi, molimo da nam  dostavite informaciju o istom a radi našeg daljnjeg postupanja
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Vidimo kako se po drugim naseljima a posebno na Mitnici prave brojna igralista,dok na Sajmistu(oko Nove ulice) imamo samo unistena igralista,a da ne spominjemo sto na ovom djelu nema ni jedno mjesto sa spravama za vjezbanje,kao po ostalim djelovima grada.
Natasa Keresi

Poštovana,
zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su danas navedeno igralište, te će isto biti u roku od mjesec dana sanirano.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovanje,
Nadam se da ćete pročitati,odgovoriti i objaviti ovo pismo a ne kao što ste obećavali kad smo trebali glasovati za Vas,onda ste ono obećano...
Imali ste zamjerku na prošlu vlast u vezi stanova i obećali ste žurno pomoć pri podjeli istih ali i dalje stoji samo na obećanju. Gledali smo prilog o Tehnostanu kad se ona starija gospođa žalila,zar Vam nije bilo žao?! Bila je kao "neka" inspekcija u Tehnostanu ali su to bili poznati ljudi iz Vukovara. Tko to sve stoji iza toga?! Milsili smo da ste mnogo bolji od prošle vlasti i doista ste nas kupili Vašim obećanjima,ali čini nam se da je to bilo još samo jedno obećanje u nizu. Pišem Vam najviše iz namjere da sriječite odlazak ovih mladih ljudi iz našega grada,između ostaloga i mog unuka sa obitelji kao i još dva mlada bračna para koji se druže s' njima i dogovaraju zajednički odlazak. Molim Vas da pomognete u riješavanju stambenog zbrinjavanja,pronalasku posla ovim mladim ljudima i sređivanju tih ogromnih troškova po pitanju Tehnostana i Vodovoda. Da li Vi uopće znate stanje Vaših građana? Kome da se moj unuk obrati u vezi stambenog zbrinjavanja jer je bolestan a uz to još uvijek radi jer ne može zbrinuti obitelj od prinudne mirovine u koju bi trebao otići tako mlad (37 god)? Kome da se obrati za abnormalne račune?Zar Vukovar ne može dobiti drugog dobavljača umjesto Tehnostana? Tko njih štiti pa mogu raditi što oni hoće? Čini mi se da veća prava imaju državljani susjednih država koji posjeduju ovdje stanove,nego mi koji želimo ovdje ostati i stvarati obitelj. Još jednom Vas molim za pomoć! Hvala unaprijed
Camila Pažin

Poštovana,
kako ste i naveli u Vašem upitu, tržišna inspekcija je nedavno provela 2 nadzora i nije bilo primjedbi inspektora na obračun računa za toplinsku energiju. Inspekcijska izvješća možete vidjeti na službenoj web stranici Tehnostan d.o.o. Odluku o izboru kupca toplinske energije možete donijeti potpisima većine suvlasnika na zajedničkom obračunskom mjernom mjestu i tada „dobavljač“ toplinske energije ne mora biti nužno Tehnostan d.o.o..
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
kada će biti uplata stipendije za 2. mjesec? Prošle godine uvijek su stipendije dolazile krajem svakog mjeseca.
Hvala.
Aleksandra Držaić

Poštovana,
Isplata stipendije studentima-stipendistima Grada Vukovara za mjesec veljaču planirana je do 10. ožujka 2015.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
kada je u planu Iločka ulica za kanalizaciju i asfaltiranje?
Franjo Surop

Poštovani!
Izgradnja odvodnje u Iločkoj ulici u duljini 170 m predviđena je kroz provedbu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje grada Vukovara.
Početak radova na provedbi projekta predviđen je sredinom ove godine, kada će se moći dati preciznija informacija o terminima i dinamici izvođenja radova u pojedinim ulicama. Po završetku radova na izgradnji kanalizacije Grad Vukovar će  asfaltirati Iločku ulicu.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

u cijem je interesu da se ceka tri ipo godine za kupnju stana u vukovaru.zar gradu ne trebaju novci koji bi dobili od prodaje stanuva.pitanje postavljeno u zagrebu odgovor je iz tehnickih razloga moramo jos cekati. sramota i za grad i za drzavu.
milan todorovic

Poštovani,
raspolaganje stanovima na području Grada Vukovara u nadležnosti je Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, stoga Grad Vukovar na žalost nema nikakvu mogućnost utjecati na dužinu trajanja postupka otkupa stanova.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
Lijepo Vas molim kada će proći kanalizacija kroz ulicu Augusta Cesarca? Voda nam se pred kućom na prometnici zadrzava, te prolaskom vozila prska nam po kući. Na terenu su bili i komunalni redari koji su to poslikali, ali ništa nije po tom pitanju učinjeno, uz opravdanje da nema kanalizacije i ne mogu se postaviti šahte u koje će se voda s prometnice slijevati. Recite mi što da dalje poduzmem?
S poštovanjem
Dragan Kuzman

Poštovani,
Izgradnja odvodnje u ulici Augusta Cesarca predviđena je kroz provedbu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture vodoopskrbe i odvodnje grada Vukovara.
Početak radova na provedbi projekta predviđen je sredinom ove godine, kada će se moći dati preciznija informacija o terminima i dinamici izvođenja radova u pojedinim ulicama.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
čitam članak "Grad nema utjecaja na cijenu i obračun grijanja" i ne mogu vjerovati što me je zasmetalo da će se samo predati natječajna dokumentacija za sufinanciranje putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za samo zgrade na Olajnici ulazi 9-12. Zanima me, a što je sa drugim ulazima na Olajnici, pa i one imaju lošu obnovu tj, termoizolaciju, stolariju, nemaju krovnu konstrukciju već je (krov) ravna površina ?? Koliko znam zgrade su građene od velikih betonskih blokova(zidova) i vjerujem da je izolacija jako loša.Primjer, stan u kojem živim je na sjevernoj strani , osim toga dnevni boravak, kuhinja i pola hodnika su ispod prolaza(haustora), tako da je zimi dosta hladno u stanu. Želim da uspješno riješite probleme građana našeg lijepog grada, i da opravdate povjerenje koje su Vam ukazali građani. Srdačan pozdrav i puno uspjeha!
Milica Balog

Poštovana,
prema informacijama iz tvrtke “Tehnostan”, sredinom srpnja 2014. Tehnostan d.o.o. odjel Upravljanja zgradama je održao sastanak u prostorijama toplane Olajnica na temu Projekti energetske učinkovitosti stambenih zgrada. Bili su pozvani svi predstavnici suvlasnika zgrada koje su loše izolirane ili loše obnovljene (cca 60 zgrada) gdje je voditelj odjela Upravljanja ing.Tonko Kukuljica detaljno predstavio model pristupanja natječaju. Sličan sastanak je održan i 4.2.2015.. Sve one suvlasnike koji su pokazali inicijativu i skupili dovoljno potpisa suvlasnika zainteresiranih za projekt energetske učinkovitosti Tehnostan d.o.o. je podržao. U ožujku ćemo predati 7 ili 8 prijava na natječaj za sufinanciranje toplinske ovojnice te 5 prijava za financiranje projektne dokumentacije. Predlažem da ovo pitanje koje ste postavili uputite svom predstavniku suvlasnika, da ga potaknete na inicijativu jer ga Vi kroz sredstva zajedničke pričuve i plaćate. Ovisno o veličini i opremljenosti zgrade naknade predstavnicima suvlasnika mogu doseći i 1.500kn, pa ako ih plaćate, neka se angažiraju. Napominjem da ukoliko niste zadovoljni njegovim radom izabranog predstavnika suvlasnika možete i zamijeniti odlukom većine suvlasnika.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovanje,
Zanima me zbog čega se zatvara igraonica u Vukovaru i čija je to "igrica"??? Tko se igra sa životima djece??? I što sad trebaju napraviti roditelji koji NEMAJU 500 kuna za vrtić? Molim vas, čija je to sramotna odluka???
Mirjana Štedul

Poštovana,
iskreno nam je žao što imate potpuno krive informacije o igraonici koju spominjete. Pretpostavljam kako se radi o predškolskoj igraonici pri Udruzi Društvo naša djeca.
Igraonica se ne zatvara niti je to, kao što vi kažete, dio nečije igrice. U potpunosti odgovorno odbacujemo sve Vaše navode i ističemo kako igraonica pri Društvu naša djeca i dalje djeluje.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gospodine Penava dali se zna tko je dozvolio Hrvatskoj pošti da za svoja vozila koristi pješaćki most pored pošte i do kad će ga koristiti?
Andrija Lovrić

Poštovani,
Grad Vukovar je kao privremeno rješenje dozvolio privremeni prilaz Hrvatskim poštama sa dostavnim vozilima za dostavu paketa i pošte do izgradnje budućeg prilaza zgradi Pošte od strane Golubica malla.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče,
Zašto se grad Vukovar ne pridržava ugovora o stipendiranju studenata ?
U ugovoru stoji, i citiram: "Stipendije za mjesece protekle prije dana zaključenja ovog ugovora isplatiti će se u cjelokupnom iznosu jednokratno u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora."
Također: " Isplata će se izvršiti na žiro račun XXXXXXXXXXXX otvoren kod banke: XXXXXXX, do 15. dana u mjesecu. "
Ugovor je sklopljen 16. sječnja 2015. god.
Prema ugovoru na račun studenata je trebalo do sada biti uplaćeno ČETIRI (4) stipendije, a nije još niti jedna !
Ukoliko se vi ne držite ugovora o stipendiranju, dali to znači da se studenti također ne moraju držati ugovora o stipendiranju (članak 4. ugovora) ??
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Srdačan pozdrav,
Ivan Kunac

Poštovani,
stipendije za listopad, studeni i prosinac 2014. godine uplaćuju se danas,  13. 02. 2015. godine.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani gradonačelniče!
Prošle godine djeca koja su rođena na dan grada Vukovara bila su na prijemu i darivana.Hoćete li i vi to podržati i da li će to biti i ove godine? Unaprijed hvala na pozitivnom odgovoru!
Igor Naćuk

Poštovani,
uskoro ćemo uputiti poziv za predlaganje programa kojima ćemo  obilježiti Dan Grada Vukovara u 2015. godini. O svemu će se razmatrati na  Odboru za obilježavanje  te na vrijeme izvijestiti javnost.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik

Poštovani,
I ja sam zahvalan tvrtki Komunalac i njenoj zimskoj službi na čišćenju prometnica, ali isto tako imam ogromnu zamjerku zimskoj službi. Prilikom uklanjanja snijega s prometnica kamioni-ralice su sav snijeg nabacili na pješačke staze-nogostupe (vjerovatno su vozili većom brzinom) i na taj način otežali i onemogućili čišćenje istih staza pogotovo za starije osobe. Prethodnih godina taj problem se nije javljao. Malo više dobre volje i strpljenja i tad problema nama.
Ranko Erceg

 

Mnogo uspjeha udaljnjem radu. Samo jedna zamolba promjenite barjak na vodotornju sav je pocijepan,Hvala
Drago Tvorek

Poštovani,
Hvala na dobrim željama. Hrvatski barjak na vodotornju dimenzija 3x6 metara stiže i bit će zamijenjen brzo!
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


kad će te objavit rat komarcima ne može se živjet navečer
Pero Babić

Poštovani,
Za 2014.godinu Ugovorena je dezinsekcija komaraca na području Grada Vukovara i to na način: Larvicidno tretiranje uništavanje ličinki – 2940 ha (7 puta), Larvicidno tretiranje sa zemlje vozilima – 4500 ha (3 puta), Adulticidno tretiranje iz zraka – 10000 ha (4 puta).
Ukupan ugovoreni iznos tretmana je 1.133.925,00 kn sa PDV-om. Do 21. kolovoza 2014.g. provedeni su sljedeći tretmani: 4 x larvicidno tretiranje uništavanje ličinki; 3 x larvicidno tretiranje sa zemlje vozilima i 2 x adulticidno tretiranje iz zraka (avio tretman). Za 21. i 22. kolovoz 2014.g. najavljeno je provođenje 5 larvicidnog tretmana - uništavanje ličinki.
Kao što možete vidjeti čini se zaista puno. Svjedoci smo da vremenski uvjeti pogoduju komarcima i to je ove godine tako. Ali, bit će novih tretmana.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani gradonačelniče Penava! Prvo Vam upućujem čestitke na izbornoj pobjedi i sve najbolje u budućem radu i životu. Moje pitanje se odnosi na prijevoz studenata.Zanima me hoće li studentima koji putuju u Osijek biti produžene mjesečne karte za 9 ili bar 10mj jer su tada ispitni rokovi. Sa štovanjem,
Mirela Grdović

Poštovana,
po dosadašnjim odlukama sufinanciranje prijevoza studenata s područja Grada Vukovara u dvije županije,Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj,usuglašen je s tijekom akademske godine – od 1.listopada tekuće do 30. lipnja naredne kalendarske godine.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani gradonačelniče hoćeli bit udžbenici i za srednjoškolce
Domagoj Vranješ

Poštovani,
nažalost, ali u sadašnjoj situaciji i uz velike napore odluka je samo za financiranje besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani, Gosp. Penava od srca Vam čestitamo na pobjedi i pokažite ostalima da će te uspjeti u svojim programima za razvoj našega lijepog grada. Živimo na Olajnici stan nam se nalazi na sjevernoj strani ispod prolaza. Problem nam je što u vrijeme sezone grijanja (zimi) naš stan zbog tog prolaza dosta hladan,grijanje moramo platiti a nama nije toplo u stanu. Da li je moguće da se napravi dodatna izolacija ispod prolaza ili umanji cijena grijanja za vrijeme sezone grijanja?Hvala, srdačan pozdrav , želimo Vam dobro zdravlje i uspjeh u radu.Bok.
Milica Balog

Poštovana,
vjerujem kako rješenje svakako postoji. Vaše pitanje proslijedio sam mjerodavnima u Tehnostanu koji će Vam se svakako javiti. Nadam se na obostrano zadovoljstvo.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


postovani,govori se o novoj skoli,a jos ni stare niste obnovili,jesu li dijeca OS Nikole Andrica zasluzili gledat takvu skolu
Vlatko Grbavac

Poštovani,
zgrada OŠ Nikole Andrića je konačno u programu obnove čiji je nositelj Ministarstvo obrazovanja, što će zasigurno i najviše obradovati učenike. Očekujem brzu i kvalitetnu obnovu.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani Kako je došlo vrijeme naručivanja udžbenika zanima me dali je točno da će svi učenici uključujući i područnu školu Bogdanovci dobiti udžbenike od škole na korištenje , a mi roditelji trebamo kupiti samo radne bilježnice i ostali pribor za školu . Kada će se točno znati što trebamo naručiti . S Poštovanjem Danijela
Danijela Čikanović

Poštovana,
sukladno obećanjima iz predizbornog programa provodim radnje vezano za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola s područja grada Vukovara uključujući i učenike područnih škola Bogdanovci, Petrovci i Svinjarevci. Udžbenici će biti distribuirani po školama i trebali bi biti u uporabi četiri školske godine. Učenici će dobiti udžbenike, a roditelji će i nadalje morati izdvojiti novac za pomoćna nastavna sredstva i bilježnice.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani, zanima me kada će se pokositi trava uz cestu i ispred kuća u Sotinu gdje nitko ne živi? Lijep pozdrav!
Sandra Rapčak

Poštovana,
Vrlo brzo – ovih dana.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani,
Dobar dan postovani gradonacelnice. Zivim na Olajnici gdje usluge grijanja pokriva Tehostan. Zbog lose usluge i visokih cijena odlucila sam se grijati na TA pec i napokon bila zadovoljna i cijenom i toplinom stana. Medjutim, Tehnostan i dalje salje uplatnice iako je centralno grijanje iskljuceno i ne koristim ga. Alokator na radijatoru je bio pokvaren i Tehostan nikada nije poslao osobu da pogleda kvar, nego su uredno slali visoke racune, kao da se grijem preko njih. Interesira me postoji li nacin da mi uplatnice prestanu stizati, jer centralno grijanje ne koristim a dok jesam, usluga je bila iznimno losa i skupa. Nema smisla placati nesto sto ne koristim. Molim vas za pomoc i susretljivost.
Vesna

Poštovana,
u potpunosti se slažem s Vama. Problemi su nagomilani kroz godine i stoga neće moći biti ni riješeni odmah. Uložit ćemo maksimalno svoj trud i nadam se da ćemo problem riješiti na zadovoljstvo građana i gradske tvrtke Tehnostan.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani,
jda li znate kada ce biti isplata naknade za sudjelovanje na izborima?
Jelena Crvenković

Poštovana,
Isplata naknada za rad u tijelima za provođenje izbora je u tijeku.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani gradonačelniče,
javljam se u ime Udruge zelenih Vukovar, i pitam na koji način bi mi mogli doći kod Vas na razgovor.
Do prije neki dan su postojali obrasci, a ne znam koja je sad procedura.
Zahvaljujem
Marija Kolar

Poštovana,
obrasci za prijem kod gradonačelnika ili zamjenika gradonačelnika nalaze se na službenoj web stranici: Grad Vukovar-Gradonačelnik- Kontakt. Samo Vas molim kratko opisati temu, problem ili slično.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani, šta će biti sa udžbenicima za djecu koja idu u osnovnu školu? Hoće li uopće dobiti besplatne udžbenike? Nadam se vašem pozitivnom odgovoru.
Valentina Krijanović

Poštovana,
popisi su urađeni i besplatni udžbenici će biti distribuirani preko osnovnih škola.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani prvo čestitke na zasluženoj pobjedi,..ovako iz Čakovaca sam,imam suprugu i kćer od 3 godine predali smo papire za stambeno zbrinjavanje na popisu smo 227 otprilike...rije rata sam živio u Vukovaru gdje sam rođen i imam želju opet živjet i da mi supruga nađe posao..Zanima da li se zna kad će se ti stanovi djeliti i kolike su šanse za to dobitit...Puno vam hvala i sretno u vođenju hrvatskog Vukovara...
Alen Lučić

Poštovani,
česta su ovakva pitanja na koja moram odgovoriti da Vukovar nema ingerenciju nad stambenim fondom u našem gradu. Obratite se Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje – Regionalni ured u Vukovaru, Olajnica 19.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


postovani,kad ce se zavrsit staze u novoj ulici,prosle godine su zapocete i ostala je parna strana.lijep pozdrav i puno uspjeha .
Vlatko Grbavac

Poštovani,
zbog dužine pojedinih ulica rađeno je tako kako ste naveli. Treba naglasiti da to nije bila praksa samo u Novoj ulici već je tako rađeno i u drugim ulicama veće dužine. Naravno da slijedi uređenje i onih drugih strana, što će najviše ovisiti o financijskim mogućnostima.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Na Mitnici u ulici Bana J. Jelačića kod raskrižja s ulicom Hrvatske nezavisnosti nalazi se pješački prijelaz koji koriste pretežno djeca koja s sjeverne strane Mitnice idu u školu. U suprotnom smjeru ga koristi cijela Mitnica kada se ide u crkvu sv. Filipa i Jakova na misu i na vjeronauk. Obzirom da vozači na tom dijelu ulice voze brže, kad krene škola svakodnevno smo svjedoci škripanja kočnica, a ponekad se dogodi i da se vozila međusobno sudare u branik jer se neuspiju zaustaviti. Više puta je već intervenirano gradskim službama, a rečeno je da je na tom raskrižju planiran semafor. Moje pitanje je: kada bi mogao biti na navedenom pješačkom prijelazu postavljen semafor kako bi djeca mogla na siguran način ići u školu i na vjeronauk?
Marijana Molnar

Poštovana,
Grad Vukovar uputio je Hrvatskim cestama dopis kojim traži postavljanje prometne svjetlosne signalizacije na tom mjestu. Hrvatske ceste su odgovorile da će provjeriti i utvrditi sa Policijskom postajom Vukovar činjenično stanje i sukladno tome donijeti odluku o opravdanosti postavljanja semafora. Ukoliko ne budemo zadovoljni odgovorom potražit ćemo druga rješenja sa željom stvaranja sigurnosti za pješake i sve sudionike u prometu na tom mjestu.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Poštovani Gradonačelniče,
na šetnici uz Vuku ljudi šeću pse koji se mogu nazvati krvoločni. Dolazi do okršaja pasa koji se kolju. Psi nemaju brnjice. U blizini su mala djeca a nisam siguran niti da su svi odrasli baš sigurni u takvim situacijama. Tko je nadležan za osiguranje takvih prostora i što se poduzima po tom pitanju. Već drugi put svjedočim takvim događanjima a imao sam priliku doživjeti i da su tri krvoločna psa krenila prema meni i došli do mene na pet centimetara, ali na sreću bez napada. Nastavak šetnji u takvim uvjetima više nema smisla, pa Vas molim da poduzmete nešto po tom pitanju.
Također, most na Vuki ima dvije table sa dva različita imena. Zanima me od kada je to i kakav je to most sa dva imena? Koje je službeno stajalište Grada? po meni jedan most može imati samo jedno ime....
Vlatko Radović

Poštovani,
vezano za navedeni problem sa psima idemo u rješavanje uključujući sve nadležne institucije i službe. Što se tiče naziva mosta, službeno stajalište Grada jeste da most ima ime do kojeg se došlo na način kojim se nije poštovala volja većine građana. Nadam se kako ću vrlo skoro iznaći zadovoljavajuće rješenje.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


imali posao za mog sina u nasem liepom Vukovaru ili ce mu mladost proci u nezaposlenosti ni da ga prekvalifikuju na birou prvo ga pisali pa otpisali a mnogi su odustali ili kada ce nam biti bolje
Zorica Živković

Poštovana,
od prvog dana ukazujem upravo na probleme koje navodite i radim na njihovom rješavanju. Nažalost, godine nečinjenja i gospodarska kriza učinili su svoje. Učinit ću sve da nam svima bude bolje.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


da li cemo dobiti besplatne udzbenike ? Zanima me da li mi ikako mozete pomoci u vezi mog stambenog zbrinjavanja ? samohrani sam roditelj 3 djece zivim kao podstanar hvala
Marijana Tubić

Poštovana,
Poštovana, za Vaše osnovnoškolce dobiti ćete besplatne udžbenike koji će biti distribuirani po školama. Roditelji trebaju nabaviti pomoćna nastavna sredstva i bilježnice. Što se tiče stambenog zbrinjavanja, Grad Vukovar nema ingerenciju nad stanovima te se po tom pitanju morate obratiti Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje-Regionalni ured u Vukovaru, Olajnica br. 19.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik


Postovanje mene zanima zasto su me skinuli sa prebivalista ako sam rodjena u Vukovar i imam suvlasnistvo nekretnine nigdje drugo nisam prijavljena radim na moru i bez ikakve obavijesti me skinili sa adrese kako sad to rijesit i koja prava imam hvala
Dragana Leventić

Poštovana,
Vaš upit ćemo proslijediti nadležnoj Policijskoj postaji Vukovar, te ćete od njih dobiti i odgovor.
S poštovanjem!
Ivan Penava, Gradonačelnik