Delegacija Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom sastala se s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem. Tema sastanka bila je organizacija Svečane Sinjske alke u Vukovaru.
„Očekujemo da će taj dan doći 100 tisuća ljudi. Uključit ćemo cijelu Slavoniju, BiH, pogotovo Posavinu, Republiku Srbiju, Mađarsku te pozivamo Hrvate u cijeloj državi i u okolnim državama. Ta će svečanost simbolično povezati Vukovar i Sinj, Slavoniju i Cetinsku krajinu, odnosno sve građane Republike Hrvatske u međusobnome razmjenjivanju dobrih i pozitivnih iskustava," rekao je gradonačelnik Ivan Penava naglašavajući kako je riječ o povijesnoj priči o zajedništvu.
Grad Zagreb i Grad Vukovar gradovi su prijatelji pa se tako u organizaciju ove manifestacije Grad Zagreb uključio kao logistička pomoć i podrška. Na sastanku je dogovoreno da Grad Zagreb za manifestaciju osigura tribine i bokseve za konje.
„Sva će se raspoloživa sjedišta i boksevi s Hipodroma 6. svibnja montirati u Vukovaru. Ovo je velika čast za Vukovar, ali i za svakog građanina koji Hrvatsku osjeća svojom zemljom," rekao je gradonačelnik Bandić napominjući kako je ovo mali znak pažnje za ono što je Vukovar kao simbol hrvatskog otpora i kao grad heroj zaslužio.
Također, gradonačelnik Bandić najavio je da će još tijekom dana kolegi Penavi uručiti Zaključak kojim se za obnovu vukovarskog vodotornja odobrava 500 000 kuna.

Održavanjem Alke u Vukovaru, u njezinoj tristodvogodišnjoj povijesti ovo će biti 4. put da se trči izvan Sinja. Alka se 1832. trčala u Splitu zbog Sinjanina puštenog iz zatvora, u Beogradu 1922. zbog vjenčanja Aleksandra Karađorđevića I., kralja Srba, Hrvata i Slovenaca i rumunjske princeze Marije te 12. svibnja 1946. u Zagrebu u povodu III. kongresa USOJ-a.

izvori fotografija: www.mreza.tv

                           www.zagreb.hr