Započeo je službeni program održavanja Svečane Sinjske alke. Sinjski su alkari položili vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara.
Vijenac je za sve poginule i nestale vukovarske branitelje i građane položilo 17 alkara koji će i trčati alku, a predvodio ih je alajčauš Ivica Grčić Filipović.
"Velika je simbolika i povezanost alkara i branitelja. Nama je iznimna čast i ponos trčati alku u Vukovaru koji je to zaslužio. Održavanje alke ovdje odluka je naroda, a ne politike", naglasio je alajčauš Grčić Filipović.
Svečanom polaganju vijenca nazočio je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenikom Marijanom Pavličekom i predstavnicima Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara .
„Budući da se Svečana Sinjska alka trči u čast hrvatskih branitelja Vukovara jedino je pravilno da program započne na ovome mjestu, odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata," zaključio je gradonačelnik Penava.
Molitvu je predvodio gvardijan fra Ivica Jagodić.
U poslijepodnevnim satima alkarska je povorka projahala gradskim ulicama od Adice do Trpinjske ceste i Borova naselja gdje su pred Borovo Commercom žrtvama odali počast paljenjem svijeća. Nakon toga, Priljevom su se uputili do dunavske šetnice kojom su došli do trkališta u Županijskoj ulici gdje su održali prva probu.