Odlukom Organizacijskog odbora Svečane Sinjske alke u Vukovaru, na prijedlog Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, odlučeno je da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznice za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru uruče Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Danas je na prigodnoj svečanosti Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj uručena darovnica novčane pomoći u iznosu od 288 640 kuna.
„Ovim činom u kojem doniramo prikupljena sredstva od prodaje ulaznica završavamo lijepu povijenu hrvatsku priču između Vukovara, Sinja i VAD-a. Ovo je sretan trenutak u kojem svi mi koji smo bili dio organizacije Svečane Sinjske Alke u Vukovaru možemo biti ponosni što smo sredstva donirali onima kojima je to uistinu potrebno. Priča prijateljstva između naša dva grada nastavljaju se i dalje i vjerujem nikada neće prestati," naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.
„Srca su nam puna od trenutka kada smo saznali kako ćemo mi biti ti kojima će se donirati novac od ulaznica Alke u Vukovaru. S ovim sredstvima puno ćemo toga uraditi. Uredit ćemo učionice didaktičkom opremom i internetskim sadržajem. Isto tako uredit ćemo vanjsko igralište i druge potrebite sadržaje koji će našim štićenicima u mnogome olakšati sve aktivnosti u centru," objasnila je ravnateljica Snježana Čotić zahvaljujući Gradu Vukovaru, VAD-u i Gradu Sinju uručivši im pri tome umjetničke radove dar štićenika Šime Penića koji je i sam zahvalio čelnicima Vukovara, Sinja i Alkarskog društva.
U ime grada Sinja zahvalu Vukovarcima i VAD-u iskazao je povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina.
„Alka u Vukovaru bila je povijesna svečanost na zadovoljstvo Vukovaraca, Sinjana i cijele Hrvatske. Ova gesta naših prijatelja da sredstva doniraju našem Centru za odgoj i obrazovanje je još jedan dokaz velikog prijateljstva, pomoći i humanosti," rekao je povjerenik Vidalina.
Predsjednik VAD-a Stipe Jukić istaknuo je posebnost trenutka.
„Nakon što smo odlično odradili Alku u Vukovaru, danas smo ponosni što su sredstva od prodaje ulaznica donirana štićenicima našeg Centra Juraj Bonači. Radost i toplina s kojom su nas štićenici i djelatnici Centra dočekali je nešto neopisivo. To je razlog da se i dalje svi uključujemo projekte ovakvoga karaktera," pozvao je Jukić.
Svečanosti su nazočili čelnici Alkarskog društva, djelatnici gradske uprave Vukovar, brojni predstavnici medija i roditelji štićenika. U prigodnom dijelu programa, u znak zahvale na ovoj velikoj donaciji, mješoviti zbor Centra za sve nazočne otpjevao je tri pjesme; Sinju grade, Stoji grad i Croatio iz duše te ljubim.