Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ugostio je delegacija mađarskog grada Dunaujvarosa. Ovom je prilikom delegacija gradonačelniku Penavi predala službeni dopis gradonačelnika toga grada Gabora Cerne u kojem izražava želju za uspostavom suradnje između dva grada.
„Vjerujem kako ćemo uskoro uzvratiti posjet i potpisati Povelju prijateljstva između dva grada. Iznimno mi je drago što neprestano širimo krugove prijateljstva i suradnje, posebice s gradovima kojima smo povezani Dunavom. Veselim se svim aspektima suradnje," naglasio je Penava ističući kako je dobro imati prijatelje od kojih se može učiti te implementirati naučeno u svoju zajednicu.
Šefica kabineta gradonačelnika Dunaujvarosa Friedrichne Petho Ilona rekla je kako je veliku ulogu prilikom uspostavljanja ove suradnje odigrao je hrvatski veleposlanik u Budimpešti. Također je izrazila nadu kako će uskoro suradnja postati zvanična te da će se ostvarivati na područjima sporta, obrazovanja i kulture.
Grad Vukovar je s Gradom Dunaujvaros prije nekoliko godina sudjelovao u projektu DaHar - Razvoj luka na Dunavu kojemu je glavni cilj bio doprinijeti boljoj integraciji unutarnje plovidbe u logističkom lancu s naglaskom na multimodalni i logistički razvoj luka i lučkih područja u malim i srednjim gradovima jugoistočne Europe duž rijeke Dunav.