Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava nazočio je projektu „Zajedno iz Vukovara za Hrvatsku". Nositelj projekta je Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara. Cilj projekta je iskazivanje zajedništva hrvatskih navijačkih skupina za Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.
„Zahvaljujem se svim navijačkim skupinama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine što su iskazali dobro volju i priključili nam se danas u Vukovaru u činu obilježavanja akcije Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Sportskim žargonom rečeno, obilježavamo kraj prvoga poluvremena koje se odnosilo na prikupljanje donacija i sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Svojim donacijama u akciji je sudjelovala cijela Hrvatska zajedno s dijasporom baš kao i mnogobrojne navijačke skupine. U iščekivanju smo skorog početka drugog poluvremena, odnosno same realizacije - izgradnje Vodotornja," objasnio je gradonačelnik Penava ističući kao simboliku projekta zajedništvo navijačkih skupina koje se očituje u promoviranju vrijednosti Domovinskog rata i Vukovara kao njegove jezgre. „Neovisno o tome kako smo odjeveni i koga zastupamo, neke su nam vrijednosti zajedničke i neupitne," dodao je gradonačelnik Penava.
„Vukovar je 1991. godine branila cijela Hrvatska. Nikada nije bilo većega zajedništva nego li onoga koje smo pokazali 1991. godine. Okupili smo sve navijačke skupine kako bismo na takav način najavili početak obnove Vodotornja," objasnio je predsjednik Savjeta za branitelja gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić ističući kako su se svi rado odazvali pozivu te kako nema nikakvih tenzija među navijačima jer su se našli s istim ciljem i porukom. „Navijači su došli u Grad Heroj kako bi se dostojanstveno poklonili svim žrtvama koje su dale život za sve nas i našu budućnost. Kada je u pitanju Vukovar, svi se vrlo brzo usuglasimo," naglasio je Josić.
„Rado smo se odazvali pozivu jer smatramo Vukovar početkom zajedništva svih nas gdje smo disali svi za jednoga, svi zajedno, a što se s godinama izgubilo. Moja očekivanja i očekivanja moje udruge su da će se to opet ponoviti s Vukovarom te da ćemo se i dogodine naći ovdje, opet svi zajedno i bez ikakvih tenzija te da bez ikakvih loših misli opet počnemo živjeti svi zajedno. Naši klubovi su naši klubovi, ali naša država je samo jedna," rekao je predstavnik BBB Dinamo Veterana Željko Tomljenović.
„Ponosni smo i zahvalni organizatoru koji nas je pozvao na ovaj skup zajedništva u našem Gradu Heroju i želimo poticati današnje jedinstvo da ujedini Hrvatsku do kraja," rekao je Damir Ogresta ispred navijača Vaterpolo kluba Jug iz Dubrovnik.
„Nešto veće od ovoga zajedništva ne postoji," zaključio je Ante Golić iz šibenskih Funcuta.
U projekt su uključene navijačke skupine BBB Dinamo Zagreb, BBB Dinamo Veterani, BBB Dinamo Vukovar, Demoni – Istra iz Pule, Funcuti iz Šibenika, Kohorta Osijek, Ogreata – Vaterpolo klub Jug Dubrovnik, Škripari iz Širokog Brijega, Torcida Hajduk Split, Torcida Hajduk Vukovar, Tornado Zadar, Ultras Cibalia Vinkovci, Uvijek vijerni i White stones – Varteks Varaždin.
U sklopu projekta održana je i spektakularna bakljada na Vodotornju koja je zabilježena milenijskom fotografijom predstavnika navijačkih skupina u dresovima i rekvizitima matičnog kluba.
Prije same bakljade predstavnici navijačkih skupina skupa su s gradonačelnikom Penavom i Savjetom za branitelje gradonačelnika Grada Vukovaru odali počast na Ovčari, položili zajednički vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnome groblju te odali počast kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku.