Grad Vukovar i ove godine osigurava besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice umirovljenicima s područja grada Vukovara s 60 i više godina starosne dobi, koji prethodno podnesu zahtjev u Gradskoj upravi Grada Vukovara (ured br. 20) uz dokaze o prebivalištu i mirovini.
Izleti su organizirani svakog utorka, počevši od 11. srpnja do 26. rujna 2017. godine. Polazak autobusa je  iz prigradskog naselja Sotina u 8,30 sati, autobusnog kolodvora u Vukovaru u 9,00 sati te s autobusnog kolodvora u Borovo naselju u 9,15 sati,  povratak s izleta je u 18,00 sati.
Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u pratnji dožupana vukovarsko-srijemskog Damira Barne i pročelnice UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanje Tokić  osobno se uvjerio u Bizovačkim toplicama  u iznimnu radost i zadovoljstvo svojih sugrađana starije životne dobi koji svakog utorka u srpnju, kolovozu i rujnu besplatno uživaju na jednodnevnim izletima u bazenima tog poznatog slavonskog lječilišta i kupališta. Brojni vukovarski umirovljenici pljeskom su dočekali gradonačelnika Penavu, dožupana Barnu i pročelnicu Tokić, a tijekom susreta najčešće izgovorena riječ bila je - HVALA!
-Iako smo otvorili vrata našem prekrasnom plivalištu u Vukovaru prihvatili smo nastaviti s organizacijom ovakvih jednodnevnih izleta za naše umirovljenike u Bizovačke toplice. Izdvajanjem 120.000,00 kuna iz gradskog proračuna  za organizirani odmor našim umirovljenicima naglašavamo posebnu važnost koju pružamo starijim osobama te i na ovakav način  nastojimo poboljšati kvalitetu njihovih života. Kao što raznim mjerama i projektima skrbimo o našim najmlađim stanovnicima, također,  naša je velika obveza brinuti se  i o osobama treće životne dobi. Njihovo zadovoljstvo daje nam snagu nastaviti još više raditi za naš Vukovar. Ako bude ovakvog interesa i za naredno ljeto, mi ćemo biti spremni udovoljiti takvom zahtjevu – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna također nije krio zadovoljstvo reakcijama svojih sugrađana naglasivši ovom prigodom kako se unatoč svim poteškoćama za ovakve programe uvijek i na svakom mjestu moraju osigurati potrebna financijska sredstva.