Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je primio delegaciju Grada Kutine predvođenu gradonačelnikom Zlatkom Babićem.

Povod posjete bila je želja za uspostavljanjem suradnje dvaju gradova čiji prijateljski odnos datira još iz Domovinskoga rata. Mnogi Kutinjani branili su Vukovar, a Kutina je mnogim Vukovarskim proganinicma devedesetih bila dom. Zajedništvo izgrađeno u Domovinskom ratu nastavilo se kada je Gad Kutina Vukovaru za obnovu Vodotornja uplatio 50.000 kuna. Osim toga, Petrokemija d.d. Kutina u Vukovaru ima svoju poslovnu jedinicu te svoje proizvode izvozi preko Luke Vukovar kojoj je i strateški partner.. Sve navedeno dobar je temelj za uspostavljanje suranje koja se između naša dva grada može ostvariti na brojnim poljima.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić rekao je kako postoji niz poveznica za ostvarivanje suradnje s Gradom Vukovarom, ponajprije na gospodarskom planu. „Kutina je vrlo važan gospodarski čimbenik u gospodarstvu Republike Hrvaske te bi s nizom svojih poduzetnika, znanjem i iskustvom mogla pružiti potporu Vukovaru", rekao je Babić dodavši kako su u Kutini dvije poduzetničke zone u potpunosti popunjene te je u tijeku otvaranje nove industrijske zone. „S obzirom da gradonačelnik Vukovara sa suradnicima teži gospodarskom uzdizanju grada, u najmanju ruku možemo ponuditi svoje iskustvo i edukativnu potporu u ostvarivanju zacrtanoga cilja", naglasio je gradonačelnik Kutine.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na posjeti delegacije Grada Kutine. „Otvorili smo neke nove perspektive, imamo vrlo široku platformu za suradnju koju trebamo iskoristiti i proširiti na obostranu korist te nikako ne smijemo zaboraviti obol koji su Kutinjani za Vukovar dali tijekom ratnih dana", zaključio je Penava.